Βeauty tricks για να δείχνετε όμορφη online

gunaika-menoume-spiti-upologistis
ΤΡΙΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Ποια είναι τα επαγγελματικά κόλπα μακιγιάζ που θα αναβαθμίσουν την ψηφιακή σας εικόνα.

Στους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, οι διαπροσωπικές επαφές μέσω των εφαρμογών του διαδικτύου -Skype, Messenger, Video Conferencing κλπ.- γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες. Είτε πρόκειται για καθημερινά ραντεβού που πρέπει να ορίσετε με συνεργάτες και πελάτες σας, είτε για μια κοινή επικοινωνία με τους φίλους και τις φίλες σας, το πρώτο πράγμα που θα δουν οι «απέναντι», είναι το πρόσωπό σας. «Σε τέτοιου είδους διαδικτυακές επαφές, μπορείτε από το λαιμό και κάτω να φοράτε τις πιτζάμες ή τη φόρμα σας, αλλά το πρόσωπό σας πρέπει να είναι τόσο φροντισμένο όσο αν βρισκόσασταν στο πιο κρίσιμο ραντεβού της ζωής σας δια ζώσης», λέει η Diane Kendal, μια Βρετανίδα celebrity make-up artist γνωστή για τη μόνιμη συνεργασία της με σχεδιαστές της υψηλής ραπτικής σαν τον Marc Jacobs, όπως και περιοδικά σαν τη Vogue, το Interview και το i-D.

Και επειδή η online επαφή πιθανώς να στρεβλώνει ελαφρώς τα χαρακτηριστικά σας, ανάλογα με τη γωνία, την ποιότητα της κάμερας και τον φωτισμό στο δωμάτιο, η Kendal δίνει τις επαγγελματικές συμβουλές μακιγιάζ, που θα αναβαθμίσουν την ψηφιακή εικόνα σας.

Το γόητρο της ματ βάσης: Για να καταπολεμήστε τη λιπαρότητα της επιδερμίδας σας (που πολλαπλασιάζεται στην ψηφιακή εικόνα σας), μειώστε τα προϊόντα και τον αριθμό των στρώσεων από αυτά που φοράτε στο πρόσωπό σας υπό κανονικές συνθήκες. Προτιμήστε ένα μη λιπαρό foundation που θα αφήνει ένα φυσικό ματ αποτέλεσμα ενώ ταυτόχρονα να διαθέτει αντηλιακά φίλτρα. Μερικά δευτερόλεπτα πριν τη βιντεοκλήση, ταμπονάρετε με ένα χαρτομάντιλο την περίσσεια λιπαρότητα.

Περισσότερη λάμψη: Τα Illuminators και highlighters δεν πρέπει να λείπουν πλέον από το νεσεσέρ σας. Πέραν του προφανούς, ότι δηλαδή το πινέλο σας οφείλει να είναι καθαρό και μαλακό ώστε να πολλαπλασιάσει το αποτέλεσμα της εφαρμογής του προϊόντος, ένα τρικ που θα απογειώσει την εικόνα σας έρχεται από το σελοτέιπ: Κόψτε ένα μικρό κομμάτι σελοτέιπ, ακουμπήστε το απαλά πάνω στην επιφάνεια του highlighter σας και απομακρύνετέ το γρήγορα. Έτσι, η σκληρή επιφάνεια που έχει συγκεντρωθεί θα απομακρυνθεί μαζί με το σελοτέιπ και το προϊόν θα έχει δεχθεί μια μίνι απολέπιση που θα προσδώσει περισσότερη λάμψη στο πρόσωπό σας.

Πούδρα στις βλεφαρίδες: Αυτό το κόλπο δεν είναι σκόπιμο να το χρησιμοποιείτε στην πραγματική ζωή, αλλά στην ψηφιακή σας επαφή είναι must. Για να αποκτήσετε βλεφαρίδες με όγκο και διάρκεια, μια στρώση μάσκαρα είναι υποχρεωτική, αλλά επειδή η εικόνα τους μέσω του βίντεο πιθανώς να τις κάνει να φαίνονται πιο glossy από όσο θα θέλατε, απλώστε μια έξτρα κάλυψη με πούδρα, απολαμβάνοντας ένα σαγηνευτικό ματ αποτέλεσμα με ακόμη περισσότερη διάρκεια και ένταση στο βλέμμα σας.

Ύψιστη κομψότητα στα χείλη: Σε αυτά ακριβώς -τα χείλη σας- επικεντρώνεται το βλέμμα του online συνομιλητή σας. Όχι μόνο επειδή μπορεί να λέτε τα καλύτερα ή χειρότερα νέα που έχει ακούσει κανείς, αλλά κυρίως επειδή πολύ συχνά οι συνδέσεις στο διαδικτύου «κολλάνε», κάνοντας τον απέναντι να προσπαθεί να μεταφράσει τα λόγια σας με τη μέθοδο lip-reading, γεγονός που τον υποχρεώνει να κρέμεται κυριολεκτικά από τα χείλη σας.

Αυτό δε σημαίνει πως όσο πιο juicy είναι τα χείλη σας τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Εκτός και αν απευθύνεστε σε πιθανό φλερτ, όλες οι άλλες online συνομιλίες σας θα είναι πρέπει να στοχεύουν σε ένα ζευγάρι χειλιών που άριστα μακιγιαρισμένο και αρκούντως κομψό. Το κόλπο; Αφού απλώσετε το αγαπημένο σας κραγιόν ή lip gloss, ταμπονάρετε τα χείλη σας με ένα λεπτό φύλλο από χαρτομάντιλο. Μετά, απλώστε μια ματ πούδρα με το ειδικό πον-πον.  

 ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM