Το Νο1 αποτελεσματικό αντισηπτικό βρίσκεται στη γλάστρα σας

aloe-vera
ΤΡΙΤΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Μια επιστημονική προσέγγιση στις αντι-κορωνοϊκές και σούπερ- καλλυντικές ιδιότητες της αλόης βέρα.

«Σκεφτείτε την αλόη βέρα σαν έναν πυροσβεστήρα που έχετε αποθηκευμένο στο σπίτι σας για περίπτωση έκτακτης ανάγκης», λέει η Dr. Marisa Garshick, μια από τις πιο φημισμένες δερματολόγους στο Μανχάταν με σπουδαίο ερευνητικό έργο ως μέλος της American Society of Dermatologic Surgery, και κλινική καθηγήτρια στο Cornell-New York Presbyterian Medical Center, και εξηγεί: «Αυτό το φυτό, το οποίο έχει αποδειχθεί μέσα από άπειρες έρευνες πως παρέχει αξιοθαύμαστες θεραπευτικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό και πολλά περισσότερα οφέλη στην υγεία του δέρματος, δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Ειδικά αυτήν την εποχή, που η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως ήρθε για να μείνει».

Αν δεν το γνωρίζετε ήδη, ναι, η αλόη βέρα είναι από τα πιο δραστικά αντισηπτικά που διαθέτει η φύση. Η Dr. Garshick εξηγεί τους λόγους.

Τα αντισηπτικά συστατικά της αλόης βέρα:

«Το σαλικυλικό οξύ που περιέχει το φυτό, ενεργεί κατά τον ίδιο τρόπο με την ασπιρίνη καθώς καταπολεμά τη φλεγμονή, ενώ το άλλο βασικό συστατικό, το κινναμωμικό οξύ, επιβραδύνει την ανάπτυξη βακτηριδίων. Αυτές οι δύο οργανικές, μαζί με το θείο, το άζωτο ουρίας, τις φαινόλες και τη λουπεόλη, δημιουργούν ένα σύνολο αντισηπτικών συστατικών που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της μόλυνσης, μέσα κι έξω από το δέρμα και το σώμα», αναφέρει η δερματολόγος.

Πώς να φτιάξετε εύκολα ένα αποτελεσματικό αντισηπτικό με τα φύλλα της αλόης βέρα: Είναι ενδιαφέρον και σημαντικό να σημειωθεί ότι οι συνολικές θεραπευτικές ιδιότητες αντλούνται από τη χρήση ολόκληρου του φυτού και όχι μόνο από το τζελ, όπως συνήθως θεωρείται.

«Προκειμένου να έχετε τα καλύτερα αντισηπτικά αποτελέσματα στο δέρμα σας, πρέπει να χρησιμοποιηθεί το σύνολο του φλοιού και του χυμού της αλόης βέρα, επειδή τα εξωτερικά και εσωτερικά του μέρη λειτουργούν συγχρονισμένα μεταξύ τους», τονίζει η ειδικός και εξηγεί έναν απλό τρόπο χρήσης: «Για να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα αντισηπτικό πολτό (τον οποίο θα απλώνετε κατευθείαν πάνω σε πληγές ή εγκαύματα για παράδειγμα) ή ένα αντισηπτικό τζελ για απολύμανση των χεριών (το οποίο μπορείτε να αραιώσετε με την προσθήκη καθαρού οινοπνεύματος), απλά κόβετε ένα κομμάτι φύλλου του φυτού, το κόβετε σε μικρούς κύβους και το περνάτε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας ημίρρευστος πολτός. Μπορείτε να διατηρήσετε το μείγμα για αρκετό καιρό σε ένα γυάλινο βαζάκι μέσα στο ψυγείο σας».  

 
Γιατί να επιλέξετε την αλόη βέρα ως αντισηπτικό: Όταν προσπαθείτε απεγνωσμένα να βρείτε ένα φαρμακευτικό προϊόν που θα προστατέψει τα χέρια και το δέρμα σας από τον κορωνοϊό ή και κάθε άλλο μικρόβιο που κυκλοφορεί εκεί έξω, και τελικά δεν το βρίσκετε, ή εάν το προμηθευτείτε δεν γνωρίζετε ακριβώς τα συστατικά του και κατά πόσον περιέχει χημικά πρόσθετα, με την αλόη βέρα που έχετε στη γλάστρα σας έχετε απόλυτη σιγουριά και ασφάλεια ανά πάσα στιγμή. «Δεν είναι μια ανακούφιση;», λέει η Dr. Garshick και συνεχίζει: «Όχι μόνο γνωρίζετε τι παίρνετε όταν απλώνετε την δική σας αλόη ως αντισηπτική όπλο κατά των ιών, αλλά το ίδιο το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί που του προσφέρετε μια τέλεια καθημερινή φροντίδα υγεία και λάμψης. Η αλόη βέρα ενυδατώνει και βελτιώνει την υφή της ξηρής επιδερμίδας, καταπραΰνει και ανακουφίζει το ευαίσθητο δέρμα, βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής, ενώ συμβάλλει στη κυτταρική αναγέννηση του κατεστραμμένου και ερεθισμένου από την ηλιακή ακτινοβολία δέρματος».

Info: Μια μικρή γλάστρα με αλόη βέρα κοστίζει περίπου 7€, ωστόσο προτιμήστε μια μεγαλύτερη έκδοση (σε γλάστρα 2 lt και ύψος φυτού κοντά στα 20 με 30 εκατοστά, επειδή τα φύλλα του θα είναι πιο ώριμα και κατάλληλα για άμεση χρήση), με κόστος γύρω στα 25€.

THE BEAUTY TEAM