Πώς το μικρό σας μπάνιο μπορεί να μεταμορφωθεί σε πεντάστερο spa

gunaika-spiti-menoume-spiti-mpanio-karantina-omorfia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Η πιο γαλήνια, χαλαρωτική και βαθιά θεραπευτική εκδοχή του Μένουμε Σπίτι, με τις συμβουλές των ειδικών.

Μπορεί η απόκτηση μιας κατοικίας πολυτελούς διαβίωσης να αποτελεί άπιαστο όνειρο για τα οικονομικά σας δεδομένα, ωστόσο μόνο επειδή το σπίτι σας είναι μικρό και το μπάνιο σας ακόμη μικρότερο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποτελέσει μια χαλαρωτική και αναζωογονητική όαση. «Στην πραγματικότητα, τα λίγα τετραγωνικά ενός μπάνιου, το καθιστούν ακόμη πιο ιδανικό για την μεταμόρφωσή του σε πραγματική καμπίνα home spa, μέσα στο οποίο θα απολαύσετε ανεπανάληπτες στιγμές ομορφιάς και ευεξίας», λέει η πιο περιζήτητη αισθητικός και skin therapist του Λονδίνου Sarah Chapman, ιδιοκτήτρια της Skinesis (μιας πολυτελούς κλινικής φροντίδας του δέρματος και θεραπειών spa στην καρδιά της συνοικίας Τσέλσι), και προσθέτει: «Το κλειδί είναι να γνωρίζετε τι ακριβώς εξοπλισμό χρειάζεστε -κάτι που δε σημαίνει ότι θα διαθέσετε μια περιουσία-, ώστε να επιτευχθεί μια πολυπόθητη ατμόσφαιρα spa», λέει η Chapman.

Με δεδομένο ότι εξαιτίας της πανδημίας δεν θα μπορείτε να επισκεφθείτε το αγαπημένο σας day-spa για καιρό ακόμη, διαβάστε τις συμβουλές της ειδικού, που θα μετατρέψουν το μπάνιο σας σε μια προσωπική όαση γαλήνης και ομορφιάς. Η πολυτέλεια και η λειτουργικότητα ενός home spa βασίζονται κυρίως στις μικρές λεπτομέρειες. Και είναι πολλές:

- Επενδύστε σε μια ειδική θερμάστρα για πετσέτες, και προμηθευτείτε τις πιο μεγάλες και μαλακές πετσέτες της αγοράς, μια ζεστή ρόμπα και ένα ζευγάρι χνουδωτές -μέσα κι έξω- άνετες παντόφλες, χωρίς πλαστικό πάτο ή τακούνι.

- Πάντα να σιγουρεύεστε ότι το δωμάτιο του μπάνιου είναι ζεστό πριν μπείτε μέσα.  Βάλτε, λοιπόν, μια μικρή σόμπα αλογόνου να δουλέψει στο φουλ για 15 με 20 λεπτά. Επίσης, αν θέλετε να νιώσετε πολύ καλύτερη αίσθηση θαλπωρής κάτω από τα πόδια σας και να παραμένετε ξυπόλυτη καθ’ όλη τη διάρκεια της «ιεροτελεστίας», προμηθευτείτε ένα ειδικό χαλί μπάνιου αφρού, που προσφέρει υψηλή απορροφητικότητα υγρασίας, ασφάλεια και πουπουλένια αίσθηση σε κάθε πάτημα. Το αποτέλεσμα θα σας ευχαριστεί κάθε φορά που θα στέκεστε μπροστά στον καθρέφτη για να απλώσετε την κρέμα ή τη μάσκα σας ή να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας.

- Ένας καλός εκτοξευτήρας νερού με ρυθμιζόμενες οπές είναι απαραίτητο αξεσουάρ, επειδή θα σας χρησιμεύσει για ένα τέλειο λεμφικό μασάζ -και όχι μόνο.

 - Διακοσμήστε κατάλληλα τον χώρο γύρω από την μπανιέρα με μικρά ξύλινα καλαθάκια γεμάτα σαπούνια και αρωματικά τζελ, ενώ φρόντισε να υπάρχουν αρκετές επιφάνειες στους τοίχους ή στα ντουλάπια με σκούρους καθρέφτες που δεν αντανακλούν το φως του δωματίου και επιπλέον δημιουργούν μια ωραία ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου.

- Απομακρύνετε όλα τα περιττά αντικείμενα (κρεμάστρες, μικρές προθήκες κλπ.) από τους τοίχους του μπάνιου, και αρκεστείτε  μόνο σε ένα μεγάλο και πλατύ ξύλινο ράφι, το οποίο θα το γεμίσετε με υπέροχες συσκευασίες καλλυντικών, λαδιών και αρωμάτων, γαλακτωμάτων, αφρόλουτρων κ.λπ. Επίσης, προσθέστε στο ντεκόρ διάφανες ή χρωματιστές γυάλες γεμάτες άλατα, άμμο θαλάσσης, πέτρες ή χάντρες από κεχριμπάρι.

- Συμπληρώστε τη μεταμόρφωση του μπάνιου σας σε αληθινό spa τοποθετώντας παντού στο χώρο ελαφρά αρωματισμένα κεριά, ώστε να χαλαρώνουν οι εντάσεις και να επικρατεί γύρω σας μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και γαλήνης. Τα κεριά με άρωμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ξυπνούν τις αισθήσεις, αυτά με νότες θαλασσινής αύρας είναι περισσότερα κατευναστικά, ενώ τα κεριά με άρωμα βανίλιας και μπαχαρικών είναι ονειροπόλα και ταξιδιάρικα.

-Οπωσδήποτε μεταφέρετε μέσα στο χώρο το πιο βολικό μέσο παραγωγής ήχου που διαθέτετε (smartphone, iPod, CD player), πλημμυρίζοντας το χώρο με μουσικές που γαληνεύουν τις αισθήσεις σας. Υπάρχουν επίσης άπειρα mp3 με ήχους της φύσης, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από τις ειδικές εφαρμογές για κινητά.  

-Αρχίστε να ακολουθείτε στο YouTube κάποιο από τα εκατοντάδες κανάλια που είναι αφιερωμένα σε θεραπείες home spa από ειδικούς, διαλέγοντας ρουτίνες που μπορούν να κάνουν ακόμη πιο ωφέλιμες και απολαυστικές τις στιγμές σας στο μπάνιο. Θα σας γεμίσουν ενέργεια, θα καλμάρουν το πνεύμα σας, θα μαλακώσουν και θα αρωματίσουν την επιδερμίδα σας, θα τονώσουν και θα ξανανιώσουν το πρόσωπό σας και θα σας αφήνουν την αίσθηση ότι κάθε φορά χαρίζετε ένα πολύ σπουδαίο δώρο στον εαυτό σας.

THE BEAUTY TEAM