ΚΟΥΖΙΝΑ: Γρήγορες και oικονομικές λύσεις για να ανανεώσετε την κουζίνα σας

kouzina
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Εύκολες και οικονομικές συμβουλές για ανανέωση του πιο φιλόξενου χώρου του σπιτιού.

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε εξειδικευμένες γνώσεις design για να καταφέρετε να δώσετε ένα καλαίσθητο διακοσμητικό στυλ στην κουζίνα σας. Με λίγη ευρηματικότητα και προθυμία μπορούμε να κάνουμε αυτό το χώρο του σπιτιού, να είναι όμορφος και ζεστός και πάνω απ’ όλα πρακτικός. Θα σας δείξουμε κάποιες εύκολες και φθηνές συμβουλές.

Κρύα και Ζεστή Ζώνη

Η κουζίνα, μαζί με το μπάνιο, είναι ένα από τα μέρη που τα χρησιμοποιούμε πολύ για ‘αυτό λερώνονται καθημερινά, επομένως συνιστάται να είναι καλά οργανωμένα και όλα να αποθηκεύονται στη θέση τους. Ένας από τους τρόπους για να έχετε την κουζίνα σας πάντα καλά οργανωμένη είναι να τη χωρίσετε σε δύο χώρους: την κρύα ζώνη και τη ζεστή ζώνη.

Αυτό θα κάνει την κουζίνα σας να παραμένει πάντα τακτοποιημένη, γιατί τα διαφορετικά πράγματα δεν θα μπερδεύονται μεταξύ τους. Εάν, για παράδειγμα, πρόκειται να ετοιμάσετε μια σαλάτα, μόνο η κρύα ζώνη θα λερωθεί, ενώ η ζεστή θα παραμείνει καθαρή. Είναι γεγονός ότι αν ξεχωρίσετε καλά το χώρο, θα εκπλαγείτε βλέποντας την κουζίνα σας να παραμένει καθαρή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σε ένα σημείο θα θέσετε τα ζεστά πράγματα ή αυτά που απαιτούν φωτιά. Δηλαδή, τον φούρνο, το φούρνο μικροκυμάτων, ή την εστία για όλα τα μαγειρέματα. Στη ψυχρή ζώνη θα τοποθετηθούν τα πιάτα, το πλυντήριο πιάτων, το ψυγείο, οι επιφάνειες κοπής και όλα όσα δεν απαιτούν ζεστή προετοιμασία. Η ψυχρή ζώνη είναι ήδη εγκατεστημένη δίπλα στο νεροχύτη, οπότε όπου βρίσκεται ο νεροχύτης θα είναι και αυτή η περιοχή.

Ιδέες για χρώμα

Οι λευκές κουζίνες είναι διαχρονικές και στιλάτες. Λευκά πλακάκια, ανοιχτά ράφια και ντουλάπια με γυάλινες πόρτες, κάνουν μια κουζίνα να μοιάζει μεγαλύτερη. Οι λευκές κουζίνες με ένα άγγιγμα χρώματος θα τις κάνει να ξεχωρίσουν.

Μια προσθήκη από σκουρόχρωμα ντουλάπια μπορούν να φαίνονται εξαιρετικά κομψά στο κάτω μισό της κουζίνας, κάτω από τον πάγκο εργασίας. Μπορούν να είναι σκούρα γκρι ή κάποια απόχρωση φυσικού ξύλου, δίνοντας μια διαφορετική πινελιά στο χώρο.

Το λευκό είναι από καιρό ιδανικό χρώμα για τις κουζίνες. Από τους τοίχους μέχρι τα έπιπλα, ήταν πάντα λευκά. Ωστόσο οι σύγχρονες τάσεις οδηγούν όλο και περισσότερους να στρέφονται προς πιο σκουρόχρωμες επιλογές κουζίνας. Τα πιο σκούρα χρώματα καθαρίζονται ευκολότερα, σε αντίθεση με το λευκό ενώ αυτά τα χρώματα αποκρύπτουν τις ατέλειες της καθημερινής χρήσης. Τολμήστε και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι το κλειδί για να κάνεις μια κουζίνα άνετη και όμορφη, επομένως επενδύστε σε κρυφό φωτισμό ή σε κάποιο μοντέρνο κρεμαστό φωτιστικό.

Εάν έχετε ντουλάπια πάνω από τον πάγκο, αξίζει τον κόπο να τοποθετήσετε Led φωτισμό από κάτω, ακόμα και μέσα σε αυτά για να φωτίσετε το χώρο για εύκολη πρόσβαση στα πράγματα. Ανακαλύψτε εντυπωσιακά, μοντέρνα φωτιστικά εδώ.

Αποθήκευση και Διακόσμηση

Αφού έχουμε καταλήξει στο στυλ διακόσμησης που μας εμπνέει και τα χρώματα που μας αρέσουν, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ακόμα μια απαίτηση που θα επιτρέψει στην κουζίνα μας να φαίνεται πάντα υπέροχη αλλά λειτουργική και αυτό δεν είναι άλλο από την σωστή οργάνωση. Κρατώντας τα πάντα στη θέση του είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο στην κουζίνα αλλά σε οποιαδήποτε χώρο του σπιτιού.

Είναι σημαντικό να ενσωματώσουμε τα κατάλληλα ράφια και άλλα χρηστικά μικροέπιπλα που μας επιτρέπουν να αποθηκεύουμε τα είδη υγιεινής, τα σκεύη, τα τρόφιμα, τις συσκευές και όλα όσα χρειάζονται στην κουζίνα. Για να θαυμάσετε μια όμορφα διακοσμημένη κουζίνα, πρέπει να την διατηρήσετε οργανωμένη.

Παρακάτω θα δούμε κάποιες λεπτομέρειες που μπορείτε να ενσωματώσετε στην διακόσμηση της κουζίνας σας που θα την κάνουν πιο όμορφη και σίγουρα πιο λειτουργική. Όλα τα προϊόντα θα τα βρείτε εδώ.

Βοηθητικά τραπεζάκια

Ένα βοηθητικό τραπέζι, με ή χωρίς τροχούς, εκτός από διακοσμητικό έχουν έντονο λειτουργικό χαρακτήρα. Πρακτικά τραπεζάκια που προσφέρουν αρκετό χώρο για να τοποθετήσουμε όχι μόνο πιάτα και διάφορα σκεύη, αλλά και φρούτα ή λαχανικά.

Δοχεία αποθήκευσης

Δεν εξυπηρετούν μονάχα στην σωστή διατήρηση των ξηρών τροφών σας αλλά θα μπορείτε πλέον να έχετε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αυτά κατά την μαγειρική σας και θα απαλλαχθείτε από περιττές μισοάδειές συσκευασίες που πιάνουν χώρο και συμβάλλουν στην αταξία.

Κρεμάστρες και γάντζοι

Εκτός από πετσέτες, υγρά πανιά ή ποδιές μαγειρικής, οι κρεμάστρες εξυπηρετούν στο να τοποθετήσετε από μαγειρικές κουτάλες και επιφάνειες κοπής έως τηγάνια, συνδυάζοντας έτσι την εργονομία με το μοντέρνο στυλ. Κάθε τοίχος πλέον είναι εν δυνάμει σύμμαχος υπέρ της ευταξίας.

Βάζα

Τα βάζα μπορούν να φιλοξενήσουν εύκολα εκτός από υπέροχα λουλούδια και διάφορα αντικείμενα κουζίνας όπως κουτάλια και άλλα αντικείμενα κάνοντας τα να φαίνονται υπέροχα. Μικρές λεπτομέρειες που προσθέτουμε μπορούν κάλλιστα να κάνουν τη διαφορά.

Ελεύθερα Ράφια

Εάν έχετε έναν άδειο χώρο μέσα στην κουζίνα που δεν ξέρετε πώς να τον εκμεταλλευτείτε, μπορείτε να εξετάσετε την προσθήκη ενός προσαρμοσμένου ντουλαπιού με τον συνδυασμό ραφιών.

Μια κοινή πρακτική των σχεδιαστών εσωτερικών χώρων είναι να περιλαμβάνουν ελευθέρα ράφια και ανοιχτό χώρο αποθήκευσης στις κουζίνες. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ανοιχτά ράφια κάνουν την κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη και φωτεινότερη και επίσης εκπληρώνουν τον ρόλο ως διακοσμητικό στοιχείο. Μπορείτε να τοποθετήσετε πιάτα, ποτήρια ή κούπες ακόμα και μαγειρικά σκεύη πάνω σε ανοιχτά ράφια, εξοικονομώντας χώρο στον πάγκο της κουζίνας ή τα ντουλάπια σας προσθέτοντας στιλ στην κουζίνα σας, με λειτουργικό και πρωτότυπο τρόπο.

Τα ράφια είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε ενδιαφέρον στην διακόσμηση της κουζίνας, και φυσικά, είναι πολύ φθηνότερα από τα ντουλάπια. Χωρίς αμφιβολία, η ανοιχτή αποθήκευση είναι μια πρακτική και καλαίσθητη ιδέα, εάν ξέρετε πώς να την εκμεταλλευτείτε.

Αρωματικά φυτά & βότανα

Τα αρωματικά φυτά ή τα φρέσκα βότανα εκτός του ότι κάνουν την κουζίνα μυρωδάτη και ευχάριστη, είναι ένα επιπρόσθετο διακοσμητικό στοιχείο για τον χώρο. Υπάρχουν όμορφες γλάστρες και κασπώ που εξυπηρετούν τέλεια αυτό το ρόλο. Κεραμικά σφαιρικά γλαστράκια με λιτό σχεδιασμό και μοντέρνα αισθητική που δίνουν έναν πρωτότυπο στοιχείο στο χώρο ή κρεμαστές γλάστρες με κομψό σχεδιασμό που μπορείτε να τοποθετήσετε κοντά στο παράθυρο της κουζίνας για έξτρα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά και σίγουρα θα εκπλαγείτε με το πόσο οργανωμένος και χρηστικός μπορεί να γίνει ο χώρος σας, με εύκολες προσθήκες σε προσιτές τιμές και με διακοσμητική ευελιξία που ξεχωρίζει. Μην ξεχνάτε ότι το προσωπικό σας στυλ είναι αυτό που θα δώσει την καθοριστική πινελιά που θα αναδείξει πραγματικά τον χώρο σας.

Όλα τα παραπάνω αντικείμενα θα τα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα DesignIsThis, μαζί με χιλιάδες ακόμα ιδέες για μοντέρνα διακόσμηση όχι μόνο της κουζίνας σας αλλά και ολόκληρου του σπιτιού σας, που θα σας βοηθήσουν να υιοθετήσετε όλες τις τάσεις διακόσμησης στο δικό σας χώρο με τον πιο μοντέρνο και έξυπνο τρόπο.