Η ιεροτελεστία για άψογη επιδερμίδα, στο σπίτι

gunaika-omorfia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Τα επαγγελματικά μυστικά για μια τέλεια ρουτίνα ολικής αναγέννησης της ομορφιάς σας, σαν να βρισκόσασταν σε ένα στούντιο αισθητικής.

Εάν δεν έχετε ακόμη καταφέρει να αναγνωρίζετε με μεγάλη βεβαιότητα τις πραγματικές ανάγκες της επιδερμίδας ώστε να είναι λαμπερή, λεία, σφριγηλή και ελαστική, αυτές οι εβδομάδες της απομόνωσης στο σπίτι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να το πετύχετε. Με δεδομένο ότι οι ώρες που μπορείτε να αφιερώσετε στον εαυτό σας καθημερινά περισσεύουν, δείτε τι πρέπει να ξέρετε για το πώς θα μετατρέψετε μια απλή ρουτίνα ομορφιάς σε ένα επαγγελματικό  τελετουργικό αναγέννησης της επιδερμίδας σας. Οι συμβουλές της πιο περιζήτητης skin guru της Νέας Υόρκης, της αισθητικού Danuta Mieloch, ιδιοκτήτριας των βραβευμένων Rescue Spa, θα σας οδηγήσουν στα πιο τέλεια αποτελέσματα σε χρόνο μηδέν.

Bonus: Σε κάθε φωτογραφία που θα ανεβάζετε στα social media, όλοι θα σας ρωτούν τι «φίλτρο» έχετε χρησιμοποιήσει...

Απολεπιστείτε με μέτρο: Μία φορά την εβδομάδα, αφαιρέστε τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους που έχουν απορροφηθεί από το δέρμα σας με το κατάλληλο προϊόν απολέπισης, scrub ή peeling. Τα πρώτα κάνουν μηχανική απολέπιση είναι αυτά στην σύνθεση των οποίων θα βρείτε κόκκους, ενώ τα δεύτερα κάνουν χημική απολέπιση χωρίς τριβή και κυκλοφορούν σε λεπτόρρευστες κρέμες ακόμη και σε λοσιόν.

Επιμείνετε στον καλό καθαρισμό: Η συσσώρευση ρύπων, φυσικών ελαίων και υπολειμμάτων προϊόντων μακιγιάζ στην επιδερμίδα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ψεγάδια, ακμή και άλλες δερματικές παθήσεις. Πάντα καθαρίζετε την επιδερμίδα σας μια φορά το πρωί που ξυπνάτε και μια πριν πέσετε για ύπνο, με μια κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας λοσιόν -τζελ ή αφρό- και ποτέ με σκληρά σαπούνια.  

Ανακαλύψτε το τόνερ: Αυτά τα προϊόντα περιέχουν νερό, μόρια υδρογόνου,  οξυγόνο και άλλα ευεργετικά συστατικά όπως αιθέρια έλαια και σαλικυλικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην ενυδάτωση και στην αντιγήρανση της επιδερμίδας. Χρησιμεύει ως το τελικό βήμα στη διαδικασία καθαρισμού, αλλά και ως προπαρασκευαστικό στάδιο πριν από την ενυδάτωση της επιδερμίδας με serum και κρέμα.

Διπλασιάστε την ενυδάτωση: Μετά τον καθαρισμό και την εφαρμογή τόνερ, σειρά έχει ο ορός, ο οποίος τοποθετείται πριν την ενυδατική κρέμα για να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμά της. Χάρη στην ελαφριά υφή του, ο ορός δεν βαραίνει την επιδερμίδα ενώ ενυδατώνει το δέρμα εις βάθος. Στη συνέχεια εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα, για την ολοκλήρωση της πολύ σημαντικής ιεροτελεστίας της ενυδάτωσης.

 Ο κανόνας του ενός λεπτού: Μην βιάζεστε να εφαρμόσετε τα προϊόντα σας και να προχωρήσετε αμέσως σε κάθε επόμενο βήμα. Κάθε φορά που απλώνετε λοσιόν καθαρισμού, τόνερ, ορό και ενυδατική, αφιερώστε τουλάχιστον ένα λεπτό της ώρας εκτελώντας ήπιες κινήσεις μασάζ σε όλο το πρόσωπο και περιμένετε άλλο ένα λεπτό πριν ξεπλυθείτε ή απλώσετε το επόμενο προϊόν.

H αναγκαιότητα της μάσκας: Φυσικά, εδώ, δεν μιλάμε για τις ιατρικές μάσκες προστασίας από τον ιό, αλλά για τα προϊόντα που αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές και απολαυστικές ιεροτελεστίες ομορφιάς, που προσφέρουν έξτρα λάμψη, ενυδάτωση, καθαρισμό και λείο τόνο δέρματος. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε σταθερά έναν τύπο μάσκας ή να συνδυάσετε διαφορετικούς κάθε εβδομάδα για πολλαπλά αποτελέσματα, απλώνοντας ένα παχύ στρώμα μάσκας σε όλο το πρόσωπο για όσα λεπτά αναφέρουν οι οδηγίες στη συσκευασία ώστε να ενεργήσει στο μάξιμουμ. Αφαιρέστε με χλιαρό νερό ή βαμβάκι.

Η «μαγεία» του ατμού: Μια εβδομαδιαία κούρα ατμοθεραπείας αποτελεί μια πρακτική και βολική μέθοδο που μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και στον καναπέ σας, προσφέροντας μια απολαυστική και ανέξοδη ιεροτελεστία ομορφιάς που χαλαρώνει και αναζωογονεί. Βράστε νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε τα κατάλληλα αιθέρια έλαια (λεβάντα για κανονική/μεικτή επιδερμίδα, λιβάνι για την ώριμη επιδερμίδα, tea tree oil για λιπαρό δέρμα, λεμόνι για δέρμα με ακμή). Σκεπάστε το κεφάλι με μια μεγάλη πετσέτα ώστε να συγκρατείτε τον ατμό και πλησιάστε το πρόσωπό σας στο νερό σε απόσταση 25-45 εκατοστών, μένοντας σ’ αυτή τη θέση για 5 έως 10 λεπτά.

Επενδύστε στις κατάλληλες βιταμίνες: Αναζητήστε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιταμίνη C ή E, καθώς θεωρούνται ευεργετικές για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος, όπως φυσικά και για την άμυνά του ενάντια στη γήρανση.

 THE BEAUTY TEAM