Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι σαν επαγγελματίας

gunaikes-mallia-bafi
ΤΡΙΤΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Θέλει τρόπο. Ένας top hair colorist εξηγεί τα 8 βασικά μυστικά για ασφαλές αποτέλεσμα.

Έτσι λοιπόν, μετά από τόσο καιρό άβαφτα, τα μαλλιά σας ζητούν ολική επαναφορά του χρώματός τους. Πιθανότατα να έχετε ερευνήσει πολλές από εκείνες τις συμβουλές που κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο όλη την περίοδο της καραντίνας για βάψιμο των μαλλιών στο σπίτι, αλλά φοβόσασταν να το ρισκάρετε (ειδικά εάν δεν το έχετε επιχειρήσει ποτέ, ή εάν το κάνατε κάποτε και τρομάξατε να απαλλαγείτε από το κακό αποτέλεσμα).

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ακούσετε με προσοχή τις συμβουλές ενός εξπέρ στη βαφή μαλλιών και να προχωρήσετε στην ανάκτηση του υπέροχου χρώματος και της λάμψης των μαλλιών σας ή ακόμη και να αλλάξετε απόχρωση, σαν να βγήκατε από κομμωτήριο.

Ο master hair colorist Jonathan Colombini, ειδικός σύμβουλος της L'Oréal Paris και κομμωτής διασημοτήτων με έδρα το Λος Άντζελες, εξηγεί τα βήματα ένα-ένα.

 Η προετοιμασία και το τεστ αλλεργίας είναι πολύ σημαντικά βήματα: «Μη λούσετε τα μαλλιά σας για 2-3 μέρες νωρίτερα, ώστε να βοηθήσετε τη βαφή να διεισδύσει καλύτερα στην τρίχα. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα extra αντικείμενα που θα χρειαστείτε, δηλαδή Δηλαδή, μια σκουρόχρωμη πετσέτα για να καλύψετε του ώμους, μερικά κοκαλάκια για να σας διευκολύνουν στο χώρισμα των μαλλιών και ένα σεσουάρ, για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας στο τέλος της διαδικασίας», λέει ο Colombini και τονίζει: «Μεριμνήστε να προμηθευτείτε την κατάλληλη βαφή 48 ώρες πριν να βάψετε τα μαλλιά σας, ώστε να κάνετε το τεστ προειδοποίησης αλλεργίας: με τη βοήθεια μιας μπατονέτας απλώστε στο πίσω μέρος του αυτιού αρκετή ποσότητα του χρωστικού προϊόντος και περιμένετε 48 ώρες χωρίς να ξεπλύνετε, να καλύψετε ή να ακουμπήσετε με τα δάχτυλά σας την περιοχή. Είναι σημαντικό να γίνεται το τεστ κάθε φορά που βάφετε τα μαλλιά σας μιας και αλλεργία μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή. Όλες οι οδηγίες υπάρχουν στο έντυπο που εσωκλείεται στη συσκευασία της βαφής», σημειώνει ο Colombini.

Η σωστή ρουτίνα της βαφής:

- Φορέστε την πετσέτα στους ώμους και τα γάντια μιας χρήσης, που θα βρείτε στη συσκευασία.

- Αναμίξτε την κρέμα-βαφή με serum για προστασία των μαλλιών και μείωση του σπασίματος της τρίχας και την οξειδωτική κρέμα ανακινώντας καλά. 

- Αφού χωρίσετε τα μαλλιά σε τούφες ξεκινήστε εφαρμόζοντας το μίγμα στις ρίζες, με τη χρήση στομίου ή του ειδικού απλικατέρ της συσκευασίας, και έπειτα εφαρμόστε το υπόλοιπο μίγμα στα μήκη και τις άκρες.

- Περιμένετε 30 λεπτά και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας από το μίγμα χρησιμοποιώντας ένα σαμπουάν με απαλό pH για μετά τη βαφή, ώστε να απομακρυνθεί η περίσσεια ποσότητα χρώματος.

- Εφαρμόστε μια μάσκα περιποίησης για μετά τη βαφή εμπλουτισμένη με ceramides, για ακόμα περισσότερη φροντίδα στα μαλλιά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μάσκα περιποίησης για τα επόμενα 1-2 λουσίματα, ώστε να φροντίσετε ακόμα περισσότερο την ποιότητα των μαλλιών σας και τη διάρκεια του χρώματός σας.

- Στεγνώστε τα μαλλιά σας, δώστε το styling που σας αρέσει και είστε έτοιμη! 

Για την καλύτερη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών σας, αλλά και για μαλλιά με διαρκή λάμψη και ζωντάνια», ο Colombini συμβουλεύει:

«Τα φρεσκοβαμμένα μαλλιά είναι ευάλωτα στη φθορά, γι’ αυτό είναι σκόπιμο να επενδύσετε σε εξειδικευμένα προϊόντα που προστατεύουν το χρώμα, επιλέγοντας σαμπουάν και conditioners χωρίς θειικό άλας και sulfates, επειδή αυτά τα συστατικά απομακρύνουν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας και επίσης αφήνουν υπολείμματα αλλάζοντας το χρώμα των μαλλιών σας»

THE BEAUTY TEAM