Αδυνατίστε... χωρίς δίαιτα: τα 17 βήματα επιτυχίας

adunatiste-xoris-diaita-ta-17-bimata-epituxias

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Έχετε αναρωτηθεί πόσες ώρες έχετε αφιερώσει προσπαθώντας να χάσετε εκείνα τα λίγα περιττά κιλά που πήρατε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σας διακοπών; Μήπως θυμάστε πόσες διαφορετικές δίαιτες έληξαν άδοξα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και στερήσεις σας; Τελικά η δίαιτα δε θέλει κόπο θέλει τρόπο.

Επειδή όλοι έχουμε βαρεθεί να προσπαθούμε άσκοπα για τα εναπομείναντα κιλά, που μας θυμίζουν τη διασκέδαση των διακοπών αλλά και τις βασανιστικές στιγμές που έρχονται, προκειμένου να τα χάσουμε, το click@Life, καινοτομεί και προτείνει τρόπους για να αδυνατίσουμε χωρίς…δίαιτα. Χαρτί και στυλό, λοιπόν και ξεκινάμε.

Τικ, τακ, περνάει ο χρόνος

Ένα βασικό τρικ για να χάσετε κιλά είναι να χρονομετρείτε τα γεύματά σας σαν να τρέχετε…μαραθώνιο. Με απλά λόγια ξεχάστε τα γρήγορα, «στο πόδι» και γεμάτα λαιμαργία γεύματά σας και βάλτε τον χρονοδιακόπτη στα 20 λεπτά. Δώστε ρυθμό, απολαύστε κάθε μπουκιά και κάντε το γεύμα σας να διαρκεί μέχρι το χτύπημα του κουδουνιού.

Κοιμηθείτε περισσότερο για να ζυγίζετε λιγότερο

Ακόμη και μία επιπλέον ώρα ύπνου σημαίνει μία λιγότερη ώρα κούρασης και τσιμπολογήματος. Σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα, με μία ώρα περισσότερο ύπνο μπορείτε να χάσετε μέχρι και 6 κιλά το χρόνο, δηλαδή 6% λιγότερες θερμίδες την ημέρα.

Διαιτητικά λαχανικά επί 3

Σερβίρετε στο γεύμα σας 3 διαφορετικά ήδη λαχανικών αντί για ένα. Η μεγαλύτερη ποικιλία σε γεύσεις και χρώματα θα σας χορτάσει και θα σας ικανοποιήσει τόσο, ώστε να μην αποζητάτε λιπαρές τροφές.

Θα πάρετε μία σούπα;

Εάν στο καθημερινό σας διατροφολόγιο προσθέσετε μία σούπα της αρεσκείας σας (προσοχή όμως, μην αφεθείτε και την ….πλημμυρίσετε στην κρέμα γάλακτος) τότε να είστε σίγουροι, ότι σύντομα θα απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά. Η σούπα είναι ιδιαίτερα… χρήσιμη κατά την έναρξη ενός γεύματος, επειδή στην ουσία επιβραδύνει την όρεξή σας.

Στροφή στα δημητριακά ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι, το κριθάρι, η βρώμη και σιτάρι ολικής αλέσεως βοηθούν στην απώλεια κιλών χωρίς εσείς να στερείστε σε ποιότητα ή ποσότητα τροφών. Επιπλέον, τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλέον διαθέσιμα σε πολλά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων της κρούστας πίτσας, των ζυμαρικών κ.λπ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να στερηθείτε ούτε σε γεύση.

Skinny jeans σε ορατό σημείο

Η αυθυποβολή είναι μεγάλο κόλπο και τεράστιος σύμμαχος στην απώλεια βάρους. Για τον λόγο αυτό, κρεμάστε τα skinny jeans σας και όποιο άλλο αγαπημένο σας ρούχο (που συνηθίζατε να φοράτε πριν πάρετε τα κιλά) σε ένα ορατό σημείο του σπιτιού ώστε να τα βλέπετε κάθε μέρα και να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τον τελικό σας στόχο.

Πιείτε έξυπνα...

Αντικαταστήστε ένα ανθρακούχο ρόφημα γεμάτο ζάχαρη με νερό, προσθέστε μέντα, φλούδες αγγουριού, λεμόνι ή κατεψυγμένες φράουλες για τη γεύση και πιείτε χωρίς τύψεις και επιπλέον θερμίδες. Μία μελέτη μάλιστα, υποστηρίζει ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απαλλαγείτε από 1 ολόκληρο κιλό μέσα σε τέσσερις εβδομάδες.

...ξαναπιείτε έξυπνα χωρίς αλκοόλ

Μπορεί ένα ποτήρι κρασί, μπύρα ή ένα λαχταριστό κοκτέιλ να φαντάζουν σαγηνευτικά αλλά για χάρη του skinny jean (που είναι ακόμα κρεμασμένο σε ορατό σημείο) προτιμήστε ανθρακούχο νερό. Η αλήθεια είναι, ότι το αλκοόλ από μόνο του μπορεί να μην είναι τόσο παχυντικό αλλά αν σκεφτείτε, ότι εύκολα μπορεί να σας παρασύρει να τσιμπολογήσετε ένα πατατάκι, κάποιους ξηρούς καρπούς και άλλα «παρελκόμενα» τότε κάντε τα μαθηματικά μόνοι σας.

…και λατρέψτε το πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να είναι μια καλή στρατηγική για την απώλεια βάρους. Ορισμένες μελέτες δείχνουν, ότι μπορεί να επιταχύνει το κάψιμο των θερμίδων, ενδεχομένως λόγω της δράσης των συστατικών που περιέχει, δηλαδή τις κατιχίνες.

Homemade γεύμα

Προτιμήστε να μαγειρεύετε και να καταναλώνετε τουλάχιστον 5 σπιτικά γεύματα την εβδομάδα, αντί να ενδίδετε απερίσκεπτα στις εύκολες λύσεις του έτοιμου φαγητού. Αυτή η συνήθεια μπορεί να αποβεί θαυματουργή στην προσπάθειά σας να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά χωρίς κόπο.

Τσίχλα μέντας, για άρωμα, δροσιά και λιγότερα κιλά

Μασήστε τσίχλα χωρίς ζάχαρη, με έντονη γεύση, μέντα κατά προτίμηση, όταν θεωρείτε ότι πλησιάζει εκείνη η στιγμή που εύκολα θα υποκύψετε σε ένα λιπαρό σνακ. Ξεγελάστε την πείνα σας με μία τσίχλα μέντας και σύντομα θα ξεχάσετε ότι πεινούσατε.

Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα …πιάτα μας

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το πιάτο που τρώει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού καταναλώνει. Μάλιστα, οι ίδιες μελέτες αναφέρουν ότι μικραίνοντας το πιάτο σας, μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από 100-200 θερμίδες την ημέρα, δηλαδή με απλά μαθηματικά μπορείτε να χάσετε από 4,5 μέχρι και 9 κιλά το χρόνο.

Ο κανόνας 80-20 σε ισχύ

Ακολουθήστε τον «ιαπωνικό νόμο» που λέει ότι κάποιος πρέπει να καταναλώνει το 80% του φαγητού που βρίσκεται στο πιάτο του. Αφήνοντας το 20% μπορείτε να χάσετε τα κιλά που τόσο επιθυμείτε χωρίς να πεινάτε, γρήγορα και εύκολα.

Οδηγίες για το εστιατόριο

Κάθε φορά που πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο για φαγητό να θυμάστε:

• Μοιραστείτε το ορεκτικό με τον/τη φίλη σας

• Επιλέξτε ορεκτικό στη θέση του κυρίως πιάτου

• Προτιμήστε τα παιδικά γεύματα

• Καταναλώστε το μισό γεύμα και το υπόλοιπο πάρτε το μαζί σας για το …επόμενο σας γεύμα.

Σάλτσα ντομάτας Vs κρέμα γάλακτος

Επιλέξτε σάλτσα ντομάτας για τα ζυμαρικά σας αντί για οποιαδήποτε άλλη κρεμώδη σάλτσα. Οι σάλτσες με βάση τη ντομάτα τείνουν να έχουν λιγότερες θερμίδες και λιγότερο λίπος από τις σάλτσες με βάση την κρέμα. Επίσης θυμηθείτε ότι, το μέγεθος της μερίδας π.χ για τα ζυμαρικά είναι ένα φλιτζάνι ή όσο περίπου είναι το μέγεθος μίας μπάλας του τένις.

Γιατί κρέας;

Προτιμήστε τα χορτοφαγικά γεύματα πιο συχνά από ό,τι εκείνα που έχουν σα βάση το κρέας. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι χορτοφάγοι ζυγίζουν έως και 20 % λιγότερο από τους κρεατοφάγους.

Κάψτε 100 θερμίδες (ναι γίνεται)

Μπορείτε να χάσετε έως και 4,5 κιλά το χρόνο χωρίς να κάνετε δίαιτα αν καίτε επιπλέον 100 θερμίδες κάθε μέρα. Για να το κάνετε αυτό μπορείτε να:

• Περπατήσετε για περίπου 20 λεπτά.

• Κάνετε κηπουρικές εργασίες για επίσης 20 λεπτά.

• Καθαρίσετε το σπίτι για 30 λεπτά.

• Τρέξετε για 10 λεπτά.