Τι καλό θα ταΐσετε σήμερα τα ...μαλλιά σας;

gunaika-mallia
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Μέλι, μαγιονέζα, λεμόνι, αυγό, μπύρα και ρούμι –στην υγειά των μαλλιών σας-, προτείνουν οι ειδικοί.

Αισθάνεστε τα μαλλιά σας πολύ πιο ξηρά, εύθραυστα και θαμπά από το κανονικό; Μήπως η στέρηση των επισκέψεων στο αγαπημένο σας κομμωτήριο –λόγω κορωνοϊού-, έχει κάνει τις τρίχες σας να διαμαρτύρονται από φριζάρισμα και ψαλίδα; Σύμφωνα με την Dr. Jennifer Herrmann, ειδική τριχολόγο και επιστημονική υπεύθυνη στην κλινική πλαστικής χειρουργικής Moy Fincher Chipps Facial Plastics στο Μπέβερλι Χιλς, μπορείτε να παρασκευάσετε μόνες σας στο σπίτι τις ιδανικές μάσκες, που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας να αναπτερώσουν το πεσμένο ηθικό τους.

 Σαμπουάν με μπίρα και λεμόνι: Θα χρειαστείτε 1 κρόκο αυγού, 2 κουταλιές μπύρας, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά καστορέλαιο, τα οποία θα αναμείξετε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια ημίρρευστη πάστα. Απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας μασάζ από τις ρίζες έως τις άκρες. Κατόπιν, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα επί 20 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Conditioner με μαγιονέζα και ρούμι: Χτυπάτε έναν κρόκο αβγού, μια κούπα του τσαγιού μαγιονέζα με 1 κουταλιά ρούμι και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο, μέχρι το μείγμα να πάρει κρεμώδη μορφή. Το απλώνετε σε νωπά μαλλιά και το αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά. Ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.

Λοσιόν μελιού: Αναμειγνύετε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι με λίγες σταγόνες λεμονιού. Αφού λούσετε τα μαλλιά σας κανονικά, ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και σκουπίστε με μια πετσέτα και απλώστε το μείγμα σε όλο το κεφάλι, περιμένοντας για 30 λεπτά πριν ξεβγάλετε με άφθονο χλιαρό νερό.

THE BEAUTY TEAM