Βλεφαροπλαστική: η διαδικασία και η ανάρρωση

matia-gunaika-blefaroplastiki
ΚΥΡΙΑΚΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Η βλεφαροπλαστική laser γίνεται με τοπική αναισθησία και η ανάρρωση είναι γρήγορη και ανώδυνη χωρίς κινδύνους και επιπλοκές

Το πρόσωπο αρχίζει να μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου. Η κληρονομικότητα, ο ήλιος, ο κακός ύπνος είναι παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση των σημαδιών της γήρανσης. Τα σημεία αυτά είναι οι ρυτίδες στο πρόσωπο, η χαλάρωση του δέρματος των βλεφάρων και πολύ αργότερα η χαλάρωση του δέρματος του προσώπου. Η χαλάρωση του δέρματος των βλεφάρων επιδεινώνεται με την εμφάνιση της προβολής του λίπους που λέγονται σακούλες. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι κάποια νέα άτομα για κληρονομικούς λόγους μπορεί να εμφανίσουν σακούλες στα κάτω βλέφαρα πρώιμα. Ωστόσο, αντιμετωπίζονται και αυτές οι περιπτώσεις με βλεφαροπλαστική.

Επέμβαση βλεφαροπλαστικής με λέιζερ

Η χαρακτηριστική εικόνα των βλεφάρων που χρειάζονται βλεφαροπλαστική είναι όταν ο υποψήφιος αρχίζει και βλέπει την αλλαγή στο πρόσωπο που παίρνει την εικόνα τού μόνιμα κουρασμένου και λυπημένου βλέμματος. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία με την χρήση λείζερ. Σχεδιάζεται η περίσσεια του δέρματος των βλεφάρων και αφαιρείται το δέρμα καθώς και οι σακούλες από τα άνω και τα κάτω βλέφαρα. Η τομή στα άνω βλέφαρα βρίσκεται στην πτυχή του άνω βλεφάρου και στα κάτω βλέφαρα 1 mm κάτω από τις βλεφαρίδες.

Διαβάστε περισσότερα για την βλεφαροπλαστική laser εδώ.

Βλεφαροπλαστική-ανάρρωση

Η βλεφαροπλαστική γίνεται σε εξωτερική βάση και ο χειρουργημένος επιστρέφει στο σπίτι του. Η τοποθέτηση παγωμένων επιθεμάτων τις πρώτες ώρες είναι βασικής σημασίας στην περιοχή των βλεφάρων για μείωση του οιδήματος. Τα ράμματα που είναι πολύ μικρά αφαιρούνται 5 ημέρες μετά. Η επιστροφή στην στις υποχρεώσεις γίνεται μετά από 1 εβδομάδα και στο πρόγραμμα της γυμναστικής μετά από 4 εβδομάδες.

Βλεφαροπλαστική-αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής φαίνεται άμεσα αλλά καθώς υποχωρεί το πρήξιμο αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο. Το τελικό αποτέλεσμα θα το δούμε σε 6 μήνες.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες περιπτώσεις στο κεντρικό website του Δρ Νώντα Καποσίτα

Νώντας Καποσίτας M.D, PhD, πλαστικός χειρουργός
Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA
Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

https://kapositas.gr