Πώς να διατηρήσετε το χρώμα των βαμμένων μαλλιών σας κατά τη διάρκεια της καραντίνας

mallia-gunaika-ksanthia-menoume-spiti
ΤΡΙΤΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Μερικά καλά κόλπα για να έχετε το αγαπημένο σας χρώμα ζωντανό από τις ρίζες έως τις άκρες χωρίς να πάτε κομμωτήριο.

Η υποχρεωτική καραντίνα πλησιάζει στο τέλος της, αλλά η οικειοθελής αποχή από χώρους έντονου συγχρωτισμού -όπως για παράδειγμα τα κομμωτήρια- για τις περισσότερες από εσάς θα τραβήξει καιρό ακόμη. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να επιμηκύνετε τη ζωή των βαμμένων σας μαλλιών και να σταματήσετε να βλέπετε τις μαύρες ή γκρι ρίζες σας να μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα χωρίς τη βοήθεια μιας hair colorist; Η Κορεάτισσα Liz Jung, μετρ χρώματος στο διάσημο κομμωτήριο Meché Salon του Μπέβελρι Χιλς, δίνει τα φώτα της.

 Επιλέξτε το κατάλληλο σαμπουάν: Αποφύγετε τα κάθε λογής προϊόντα που απλά καθαρίζουν τα μαλλιά και επιλέξτε ένα απαλό σαμπουάν, σχεδιασμένο ειδικά για βαμμένα μαλλιά, που θα προστατεύσει και θα τονώσει το χρώμα σας. Τα toning shampoo για βαμμένα μαλλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μια ή δύο φορές την εβδομάδα και να παρατείνουν τη διάρκεια του χρώματος. Εξίσου απαραίτητη είναι και η χρήση μαλακτικού για βαμμένα μαλλιά μετά από κάθε λούσιμο.

Αποφύγετε το καθημερινό styling των μαλλιών με το πιστολάκι: Αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά, ειδάλλως φροντίστε να χρησιμοποιείτε κάποιο θερμοπροστατευτικό σπρέι πριν από τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου styling. Επίσης πετάξτε τις φθαρμένες βούρτσες, αν θέλετε το χρώμα των μαλλιών σας να αντέξει περισσότερο στην φθορά.

Μια μάσκα τη βδομάδα: Τα βαμμένα μαλλιά έχουν ανάγκη έξτρα ενυδάτωσης, γι’ αυτό εάν βάλετε στο πρόγραμμά σας την παρακάτω θεραπεία εντατικής περιποίησης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, τίποτε δεν θα διαταράξει την ενέργεια και τον τόνο των βαμμένων μαλλιών σας: αναμείξετε ίσα μέρη από αμυγδαλέλαιο, λάδι αβοκάντο και λάδι βιταμίνης Ε, απλώστε το μείγμα σε νωπά μαλλιά, τυλίξτε τα με μια ζεστή πετσέτα και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν ξεπλύνετε.

Η στιγμιαία λύση για τις ρίζες: Εδώ και αρκετό καιρό έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα σπρέι με χρώμα που καλύπτουν τις άβαφες ρίζες και που μπορούν να καθυστερήσουν για αρκετό καιρό τα ραντεβού στο κομμωτήριο. Αυτά τα καινοτόμα προϊόντα προσφέρουν προσωρινή κάλυψη για την περιοχή της ρίζας με έναν απλό ψεκασμό, καλύπτοντας αποτελεσματικά και άμεσα την ξεθωριασμένη ή δίχρωμη ρίζας καλύπτει άμεσα, χάρη στα ειδικά σχεδιασμένα μικρομοριακά χρωστικά σωματίδια που εμπεριέχονται στη φόρμουλά τους. «Είναι σχεδόν μαγικά», λέει η Jung. «Στεγνώνουν αμέσως και προσφέρουν 100% φυσική κάλυψη για άψογο αποτέλεσμα σε κάθε απόχρωση βαφής, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σπρέι βαφής και στα υπόλοιπα μαλλιά σας για “ρεαλιστική” ενίσχυση του χρώματος, έστω και προσωρινή».

THE BEAUTY TEAM