6 πράγματα που μας διδάσκει η πανδημία για τις ρουτίνες ομορφιάς

gunaika-ksanthia-omorfia-koronoios
ΤΡΙΤΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Η μετά κορωνοϊού εποχή σηματοδοτεί το τέλος της αθωότητας για τις αγαπημένες συνήθειες καλλωπισμού κάθε γυναίκας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το θρίλερ Covid-19 έχει δημιουργήσει μια απότομη αναταραχή στις καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων, οι οποίες προφανώς και θα γίνουν βίωμα από εδώ και στο εξής -και για πάντα, προφανώς. Όσο σημαντικό ήταν να παραμείνετε σπίτι για πολλές εβδομάδες διατηρώντας την ψυχραιμία σας και αποφεύγοντας τον πανικό, τόσο και ακόμη περισσότερο κρίσιμο είναι να αποφεύγετε μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων την επαφή σας με μικρόβια και κάθε είδους μολύνσεις.

«Η έξοδος από την καραντίνα δεν θα αποτελεί πλέον μια καθημερινή κανονικότητα όπως την γνωρίζαμε μερικούς μήνες πριν», λέει o Dr. Peterson Pierre, δερματολόγος στο ερευνητικό τμήμα του California Lutheran University. «Γνωρίζετε τα πάντα για το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών σας, αλλά οι κανόνες ασφαλείας στην μετά-κορωνοϊού εποχή δεν σταματούν εκεί. Συγκεκριμένα, όταν πρόκειται για τις καθημερινές σας ρουτίνες ομορφιάς, θα πρέπει να λαμβάνετε περισσότερα μέτρα για την προστασία τόσο του δέρματός σας ώστε να μην έρθει σε επαφή με βακτήρια, βλαβερά σωματίδια, ιούς και άλλα παθογόνους μικροοργανισμούς που κυκλοφορούσαν πάντοτε εκεί έξω χωρίς καν να συνειδητοποιείτε», τονίζει ο Dr. Pierre και εξηγεί τι πρέπει να μας διδάξει ο κορωνοϊός και πώς να τα κάνετε βασική συνήθεια για όλη σας τη ζωή από σήμερα και μετά.

 1. Πλένετε τα χέρια σας: Όταν βγείτε από την απομόνωση του σπιτιού, τα χέρια σας θα αγγίζουν ανθρώπους, επιφάνειες και αντικείμενα διαρκώς, συνεπώς το καλό πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή αντισηπτικά τζελ και μαντιλάκια -αρκετές φορές τη μέρα- είναι υποχρεωτικό.

2. Διατηρείτε καθαρά τα σύνεργα του μακιγιάζ: Δώστε στις βούρτσες και τα σφουγγάρια μακιγιάζ ένα καλό, τακτικό πλύσιμο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να εξαλείψετε τυχόν βακτήρια που μπορεί να ζουν εκεί –κάτι, που πιθανώς δεν κάνατε ποτέ στην προ-κορωνοϊού εποχή. Ο δερματολόγος υποστηρίζει ότι είναι ακόμη ασφαλέστερο να απολυμαίνετε όλα τα εργαλεία και προϊόντα ομορφιάς που υπάρχουν στα ντουλαπάκια και τα ράφια σας με αντισηπτικό τζελ πριν από κάθε χρήση, καλού-κακού.

3. Απλώνετε τα καλλυντικά στο δέρμα σας με γάντια ή σπάτουλες: Κατά την εφαρμογή του μακιγιάζ ή προϊόντων περιποίησης δέρματος, αντί να βάζετε τα δάχτυλά σας στο αγαπημένο σας βάζο προϊόντος, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή ρίξτε μέρος του προϊόντος στο χέρι σας, το οποίο θα είναι προστατευμένο με γάντια μιας χρήσης. «Μην χρησιμοποιείτε ποτέ τα γυμνά δάχτυλά σας όταν απλώνετε ένα καλλυντικό στην επιδερμίδα σας, ειδικά κοντά στα μάτια και τη μύτη» τονίζει ο Dr. Pierre.

4. Δεν μοιράζεστε το μακιγιάζ σας με καμία άλλη: Ούτε καν με την ίδια την κόρη σας ή τη μαμά και την αδελφή σας. Μετά την έξοδο του πληθυσμού από την καραντίνα δεν μπορείτε να γνωρίζετε με απόλυτη σιγουριά σε πόσο κίνδυνο μόλυνσης έχει εκτεθεί κάποιος στενός σας άνθρωπος, που παλαιότερα μπορεί να χρησιμοποιούσε το ίδιο κραγιόν, μάσκαρα ή πινέλο πούδρας με εσάς.

5. Αποφεύγετε τα spa: Ο Dr. Pierre λέει ότι θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να επισκεφθείτε ξανά ένα day spa, όπως και κάθε άλλο σαλόνι ομορφιάς ή χαμάμ όπου συγκεντρώνονται πολλά άτομα. Να γιατί: «Οι κοινόχρηστες πισίνες, οι σάουνες και τα ατμόλουτρα αποτελούν καταφύγιο βακτηρίων και μυκήτων που “τρέφονται” και πολλαπλασιάζονται σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ποικίλες δερματικές παθήσεις, όπως εξανθήματα μυκήτων ή ζυμομυκήτων και άλλες διάφορες βακτηριακές λοιμώξεις».

6. Στο κομμωτήριο και το στούντιο αισθητικής, μόνο με ραντεβού: Ξεχάστε την εποχή που το κομμωτήριο, το στούντιο ομορφιάς ή το σαλόνι μανικιούρ-πεντικιούρ αποτελούσε ...καφενείο γυναικών. Από εδώ και μετά οι θεραπείες, οι κούρες και η επαγγελματική φροντίδα των μαλλιών θα εφαρμόζονται κατά μόνας. «Ακόμη και έτσι, οφείλετε να έχετε πάντοτε στην τσάντα σας ένα απολυμαντικό τζελ ή μαντιλάκια, ακόμη και να φοράτε τη μάσκα και τα γάντια μιας χρήσης», συμβουλεύει ο δερματολόγος.

ΤΗΕ ΒΕΑUΤΥ ΤΕΑΜ