Πώς να δείχνετε πανέμορφη ακόμη και στις χειρότερες μέρες σας

gunaika-epidermida-menoume-spiti
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ακόμη μια κακή μέρα ξημέρωσε για σας; Εδώ, όλες οι καλές συμβουλές για μια ολική επαναφορά της εικόνας σας.

Κάποια στιγμή, το «Μένουμε Σπίτι» καταντά ανυπόφορο. Γι’ αυτό και κάθε πρωινό ξύπνημα μετά από τόσο καιρό εγκλεισμού, ο καθρέφτης δείχνει την χειρότερη παραλλαγή της όψης σας: άυπνη, κουρασμένη, φοβισμένη, απελπισμένη, πρόωρα γερασμένη -όλα «γράφουν» πάνω στην επιδερμίδα σας κάθε επόμενη μέρα. Και καλά εάν δεν έχετε να πάτε πουθενά ή να μην πρέπει να επικοινωνήσετε διαδικτυακά με συνεργάτες, αφεντικά, πελάτες ή έστω και τα ...φλερτ σας. Αν όμως όλα αυτά πρέπει να συμβούν, με ποιο τρόπο εκείνες τις μέρες θα νιώσετε ότι θα κατακτήσετε τους πάντες με τη γοητεία σας, παρ’ όλο που ξυπνάτε στις «μαύρες» σας;  

H Lina Cameron, beauty coach και celebrity make up artist, έχει τα έξυπνα μυστικά που θα σας κάνουν να εξωραΐσετε την εικόνα σας, πριν η «κακή» εικόνα σας καταστρέψει τα πάντα.

- Το σκοτσέζικο ντους: Όσο κι αν το καταπονημένο δέρμα σας λαχταρά για κάτι θερμό και ήπιο, η αντίδραση που θα λάβετε σε όλο το σώμα με ένα ντους που θα εναλλάσσεται μεταξύ ζεστού και κρύου ανά τρία δευτερόλεπτα, θα τονώσει σημαντικά την αφύπνιση των κυττάρων του δέρματός σας. «Ένα τέτοιο πρωινό μπάνιο κάνει φυσικό lifting στο δέρμα σας, επειδή συστέλλει τους πόρους και το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα και σε πολλές κατευθύνσεις, προς όφελος μιας πιο σφιχτής και αναζωογονημένης επιδερμίδας», λέει η Cameron.

 - Η «παγοθεραπεία» του προσώπου: Μειώστε τα σπυράκια και εξαφανίστε τις φλεγμονές, τυλίγοντας μερικούς κύβους πάγου σε ένα καθαρό απορροφητικό χαρτί ή βαμβακερό πανί, τοποθετώντας τους τοπικά στα σπυράκια ή σε κάθε σημείο που εμφανίζονται ερεθισμοί, ερυθριάσεις ή ακμή, επί δυο λεπτά. Θα διαπιστώσετε ότι ο πάγος, όχι μόνο θα βοηθήσει στην υποβάθμιση της ερυθρότητας και της φλεγμονής, αλλά θα ελαχιστοποιήσει την παραγωγή λιπαρότητας στους πόρους. «Κάντε το ίδιο κόλπο για να εξαφανίστε τις σακούλες κάτω από τα μάτια», λέει η beauty coach, και εξηγεί: «Τυλίξτε μερικούς κύβους πάγου σε ένα καθαρό απορροφητικό χαρτί ή βαμβακερό πανί και εφαρμόστε ένα ήπιο, κυκλικό μασάζ πάνω και κάτω από την περιοχή των ματιών σας, με φορά από την εσωτερική γωνία των ματιών σας προς τα φρύδια».

- Το αναγκαίο μακιγιάζ: Δεν είναι μέρα για υπερβολές και πειράματα. Πρέπει να κινηθείτε στα βασικά, προσέχοντας πάρα πολύ καλά την εικόνα της επιδερμίδας σας. Η ειδικός συμβουλεύει:

«Mε μικρές ποσότητες concealer ταμπονάρετε απαλά με τα δάχτυλα και φωτίστε τα σημεία-κλειδιά σε όλο το πρόσωπο, αμέσως μετά το make up (στην εσωτερική κόχη των ματιών προς τη μύτη, στην πτυχή που σχηματίζεται κάτω από τα μάτια, στην εξωτερική γωνία των ματιών, στις εξωτερικές πτυχές της μύτης γύρω από τα ρουθούνια, στις γωνίες των χειλιών, στην άκρη του σαγονιού. Xρησιμοποιήστε για το φινίρισμα του μακιγιάζ πούδρα σε σκόνη που ιριδίζει ελαφρά, και με ένα υγρό ή compact shimmer προσθέστε λάμψη ψηλά στα μήλα και κοντά στο βλέμμα. Συνεχίστε με ένα foundation που θα καλύπτει άψογα χωρίς να δημιουργεί εφέ μάσκας. Το κονσίλερ είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο, αρκεί να μην υπερβάλλετε στην ποσότητα, καθώς λόγω της κούρασης των ματιών υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν γραμμές, ειδικά στις κρεμώδεις συνθέσεις. Ολοκληρώστε με ρουζ σε αποχρώσεις που χαρίζουν όψη υγείας και ξεκούρασης, όπως ροζ και πορτοκαλί».  

THE BEAUTY TEAM