Πώς θα δείτε να μακραίνουν τα νύχια σας από σήμερα το βράδυ

nuxia-manikiour-gunaika-menoume-spiti-omorfia-ksanthia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Εδώ, οι 4 πιο αποτελεσματικοί -και 100% φυσικοί- τρόποι για να το πετύχετε.

Ζηλεύετε όλες τις φίλες σας που επιδεικνύουν με καμάρι τα υπέροχα μακριά και δυνατά τους νύχια στα social media; Εάν σας προκαλεί εκνευρισμό να βλέπετε πως τα δικά σας δεν λένε να αυξήσουν το μήκος και την αντοχή τους -μιας και διαρκώς σπάνε, φθείρονται και αναγκάζεστε διαρκώς να τα λιμάρετε ή να τα κόβετε-, διαβάστε τις συμβουλές της Alicia Torello, μιας top nail artist και influencer του μανικιούρ στο Instagram.

«Αν δεν έχετε την κακή συνήθεια να τρώτε τα νύχια σας ή να τα ταλαιπωρείτε με σκληρές οικιακές εργασίες, αυτό που πιθανώς δυσκολεύει τα νύχια σας να αποκτήσουν ένα θεματικό μήκος και παράλληλα δυνατό κεράτινο πέταλο είναι η έλλειψη κατάλληλης φροντίδας. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που θα τονώσουν με φυσικό τρόπο τόσο τα ίδια τα νύχια σας όσο και στο δέρμα γύρω από αυτά, και δείτε τα να μακραίνουν κάθε μέρα και περισσότερο».

Επενδύστε σε μια κατάλληλη κρέμα θρέψης: Το να διατηρείτε τα νύχια σας διαρκώς ενυδατωμένα και να τα αντιμετωπίζετε με τα σωστά συστατικά και βιταμίνες, είναι το πρώτο βασικό για την ταχύτερη ανάπτυξη των νυχιών σας και τη μείωση της θραύσης. Χρησιμοποιήστε μια κρέμα χεριών που είναι κατάλληλη για τη φροντίδα του δέρματος και των νυχιών, η οποία θα έχει ως κύριο συστατικό τη φαρμακευτική βαζελίνη.

Κοιμηθείτε με λάδι καρύδας: Κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, ζεστάνετε μερικές σταγόνες λίγο έξτρα παρθένο λάδι καρύδας σε ένα μπολ και κάντε μασάζ στα νύχια και τα δάχτυλά σας, για να βοηθήσετε την μικροκυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, προάγοντας την ανάπτυξη των νυχιών ενώ κοιμάστε.

«Το λάδι καρύδας περιέχει θρεπτικά συστατικά που παρέχουν υγρασία και θρέψη στο δέρμα γύρω από τα νύχια και στην ονυχαία πλάκα (αυτό, με τη σειρά του, εξασφαλίζει υγιή και ισχυρή ανάπτυξη των νυχιών). Επίσης, το λάδι καρύδας είναι εξαιρετικό μέσο για τη θεραπεία μυκητιασικών λοιμώξεων στα νύχια», λέει η Torello.

 Ξυπνήστε με λεμόνι: Μετά την πρωινή έγερση, κόψτε ένα φρέσκο λεμόνι στη μέση, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο μέσα του και τρίψτε τα νύχια σας για περίπου 5 λεπτά. Ξεπλύντε και ενυδατώστε. Η nail artist αναφέρει: «Αυτή η καθημερινή σκούρα με λεμόνι και ελαιόλαδο όχι μόνο εμποδίζει το σπάσιμο των νυχιών κατά τη διάρκεια των οικιακών εργασιών, αλλά ταυτόχρονα χαρίζει έξτρα λεύκανση στα νύχια, μειώνοντας τις ενοχλητικές παρωνυχίδες».

Το φυσικό σκληρυντικό νυχιών: Τα εμπορικά προϊόντα που προάγουν την σκλήρυνση του κεράτινου πετάλου είναι κατά βάση ασφαλή. Αλλά μπορείτε να εμπιστευθείτε την αύξηση των νυχιών σας σε μια αυτοσχέδια φυσική συνταγή, η οποία θα σας βοηθήσει να έχετε σκληρά νύχια που δεν ξεφλουδίζουν και μακραίνουν πολύ γρήγορα: «Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού καστορέλαιο με δυο κάψουλες βιταμίνης Ε και πέντε σταγόνες αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου ή λεβάντας. Ανακατέψτε καλά τα υλικά και μόλις γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, αποθηκεύστε το σε γυάλινο βαζάκι. Χρησιμοποιήστε αυτό το φυσικό μείγμα εφαρμόζοντάς το δυο φορές την ημέρα με ένα βαμβάκι. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και μετά ξεπλύνετε και ενυδατώστε», συμβουλεύει η Torello.

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM