Τα μυστικά που πρέπει να υιοθετήσετε για να αποκτήσετε την επιδερμίδα των ονείρων σας

gunaika-omorfia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Πώς θα επαναφέρετε την επιδερμίδα σας στην τέλεια, λαμπερή όψη της λίγο πριν το τέλος της καραντίνας.

Ενός κακού μύρια έπονται και αυτό, προφανώς, το έχετε συνειδητοποιήσει αρκετά καλά όλες αυτές τις ατελείωτες εβδομάδες του κατ’ οίκον περιορισμού εξαιτίας της πανδημίας: τα πάντα μέσα σας έχουν πέσει πολύ χαμηλά όσον αφορά στη διάθεση την ενέργεια και την ψυχολογία, με τα «έξω» σας να καθρεφτίζουν αυτή την κατήφεια πολύ ορατά, όπως πρωτίστως η όψη της επιδερμίδας σας.

«Η κάθε μέρα και πιο έντονη θαμπή όψη που αντικρίζετε στον καθρέφτη είναι αποτέλεσμα του χαμένου σφρίγους που δημιούργησε στην ψυχοσύνθεσή σας η καραντίνα και αυτό δείχνουν να το υφίστανται ακόμη και γυναίκες που βρίσκονται στην ακμή της ομορφιάς και της λάμψης τους», λέει η Lisa Brown, μια από τις κορυφαίες beauty gurus και ιδρύτρια της διαδικτυακής πλατφόρμας International Academy στο Youtube. «Αλλά εάν νιώθετε πως όσο γρήγορα και εύκολα εγκαταστάθηκε αυτή η μουντή όψη στην επιδερμίδα σας τόσο δύσκολα θα φύγει, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήστε και να χαρείτε! Με μερικές μεθοδευμένες κινήσεις και στρατηγικές αλλαγές, θα μπορέσετε να ξαναβρείτε τον λαμπερό σας εαυτό και να βγείτε ελεύθερες μετά την επικείμενη λήξη των περιοριστικών μέτρων, πολύ πιο φρέσκες και λαμπερές από ποτέ», τονίζει η Brown και εξηγεί τους τρόπους.

 Ξεκινήστε από το «εσωτερικό»: Δεν έχει νόημα η περιποίηση και το μακιγιάζ που επαναφέρουν τη λάμψη, εάν δεν αλλάξετε πρώτα το πιο σημαντικό από όλα: τον τρόπο που ζείτε ακόμη και εν καιρώ κορωνοϊού. Όσο καλή και αν είναι η κρέμα προσώπου που απλώνετε στο πρόσωπό σας, αυτή δεν πρόκειται να δράσει ουσιαστικά εάν συνεχίζετε να τρώτε λιπαρές τροφές, να καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ ή να μην εκμεταλλεύεστε τις ώρες που σας επιτρέπονται να βγείτε έξω για σωματική άσκηση. «Τροφές πλούσιες σε ακόρεστα λιπαρά, άπαχες πρωτεΐνες, σύνθετοι υδατάνθρακες, φρούτα και λαχανικά, άφθονο νερό, καθημερινή άσκηση και διαλογισμός, είναι μερικά μόνο από τα βασικά σημεία αλλαγής του τρόπου ζωής σας, τα οποία θα σας βοηθήσουν να νιώθετε καλύτερα με τον εαυτό σας, να ανεβάζουν τη διαθεσή σας και να τονώνουν την ψυχολογία σας. Και αυτή ακριβώς η στρατηγική θα αντανακλάται στην επιδερμίδα σας με έναν εσωτερικό -σχεδόν θαυματουργό- τρόπο», λέει η Brown.

Συνεχίστε με το «εξωτερικό»: Αν η απώλεια λάμψης είναι η βασική σας ανησυχία, εστιάστε εκεί ακριβώς χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας και περιποίησης. «Είναι σημαντικό, αφού αναγνωρίσετε τον τύπο επιδερμίδας μας, να επιλέξετε ένα προϊόν που στόχο έχει να αντιμετωπίσει τη θαμπή και ανομοιογενή όψη και να φροντίσει το δέρμα σας με τέτοιο τρόπο ώστε η ακτινοβολία και η ζωντάνια του να επανέλθει άμεσα. Ενυδατικές κρέμες προσώπου, serum, μάσκες προσώπου και στοχευμένα προϊόντα καθαρισμού προσώπου, τα οποία περιέχουν βιταμίνη C, κολλαγόνο, AHA, υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη, νικοτιναμίδη, ρετινοειδή και πεπτίδια, αποτελούν τα πιο ισχυρά όπλα για μια σθεναρή ζώνη άμυνας ενάντια στον εχθρό που λέγεται πρόωρη γήρανση», συμβουλεύει η ειδικός.

Επιτεθείτε στην μουντάδα: Αφού ακολουθήσετε όλες τις παραπάνω στρατηγικές άμυνας στην ταλαιπωρημένη και θαμπή όψη σας, μπορείτε να αποκτήσετε την ψυχολογία του νικητή, με ειδικά προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης, τα οποία μπορούν με μεγάλη άνεση να προσφέρουν στην επιδερμίδα σας την πολυπόθητη αίγλη.

«Απλά σκεφτείτε σε ποια μέρη του προσώπου σας αντανακλάται το φως -για παράδειγμα, κόκαλα των ζυγωματικών, τόξο των φρυδιών, ράχη της μύτης, κέντρο του πηγουνιού και μέτωπο κοντά στη γραμμή των μαλλιών», συμβουλεύει η Brown.

THE BEAUTY TEAM