Η αξία της μάσκαρα στην τέχνη του βλέμματος

gunaika-maskara
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Κυκλοφορώντας από εδώ και στο εξής με μάσκα, μόνο τα μάτια σας μπορούν να αναδείξουν τη γοητεία σας. Δείτε πώς.

Από σήμερα και μετά η χρήση της αντιμικροβιακής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους μαζικής συνάθροισης, και αυτό σημαίνει ένα μόνο πράγμα για την εικόνα σας: τα μάτια σας θα είναι οι πρωταγωνιστές. Την ίδια ώρα μοντέλα, ηθοποιοί και stars σε κάθε χώρο, θεωρούν το κραγιόν εντελώς άχρηστο, το foundation και τα ρουζ περιττά, με ένα μόνο αξεσουάρ μακιγιάζ να καθίσταται απαραίτητο για τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Η μάσκαρα.

Η celebrity makeup artist Marina Gravani λέει: «Ένα πέρασμα με μάσκαρα αρκεί να απογειώσει το βλέμμα σας, ακόμη και εάν δεν έχετε εφαρμόσει μακιγιάζ στο υπόλοιπο πρόσωπο, πόσω μάλλον όταν φοράτε μια αντιμικροβιακή μάσκα». Οι εταιρείες καλλυντικών σχεδιάζουν πλέον μάσκαρα με  εργονομικά βουρτσάκια και πρωτοποριακές συνθέσεις που υπόσχονται να δημιουργήσουν τις τέλειες βλεφαρίδες, ωστόσο η επιλογή της κατάλληλης μάσκαρα είναι ένας γλυκός πονοκέφαλος. Πόσο έντονο αποτέλεσμα θέλετε; Παίζει ρόλο το σχήμα του ματιού ή το μέγεθος των βλεφαρίδων; Ποια είναι η κατάλληλη υφή;

  Η σωστή εφαρμογή και χρήση: «Όντως, η επιλογή της λάθος μάσκαρα ή η λάθος χρήση της είναι πιο συχνή από ό, τι νομίζετε. Για παράδειγμα, πάρα πολλά στρώματα προϊόντος μπορεί να βαρύνουν υπερβολικά τις βλεφαρίδες σας και αυτό θα σας δώσει ένα μουτζουρωμένο βλέμμα αντί για ένα φυσικό λαμπερό look», λέει η Gravani και δίνει τις συμβουλές για να βρείτε τον ιδανικό τρόπο για να εφαρμόσετε μάσκαρα ανάλογα με το σχήμα των ματιών σας.

- Αν έχετε μικρά μάτια, προσπαθήστε να τα κάνετε να δείξουν μεγαλύτερα, βάζοντας περισσότερο προϊόν στη μέση του βλεφάρου.

- Για τα σχιστά μάτια, η εστίαση του προϊόντος στις έξω γωνίες με έμφαση στις ρίζες των βλεφαρίδων θα τα κάνει να δείχνουν πιο γεμάτα και ανοιχτά.

- Τα κλασικά αμυγδαλωτά μάτια, κολακεύονται ιδιαίτερα με στρώσεις μάσκαρα που δίνουν έμφαση στο μήκος και όχι τόσο στο πάχος.

- Τέλος, εάν τα μάτια σας είναι από τη φύση τους «θλιμμένα», δώστε έμφαση στις εξωτερικές γωνίες με ανοδικό τελείωμα της μάσκαρα.

Η κατάλληλη μάσκαρα για εσάς: Αυτά είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να σκεφτείτε κατά την αναζήτηση της ιδανικής μάσκαρα, σύμφωνα με την makeup artist:

- Ο πλούσιος όγκος είναι η πρώτη απαίτηση που πρέπει να έχετε από μια μάσκαρα, επειδή δίνει στα μάτια αρκετή ένταση και πολύ θηλυκό βλέμμα.

- Το μήκος είναι επίσης θεμελιώδης ανάγκη για καλό αποτέλεσμα, ειδικά για όσες γυναίκες δεν έχουν από τη φύση τους μακριές βλεφαρίδες και βασίζονται στη μάσκαρα για να αντισταθμίσουν την έλλειψη σαγηνευτικού μήκους.

- Ο ακριβής διαχωρισμός των βλεφαρίδων είναι μια ακόμη ιδιότητα που πρέπει να έχει το προϊόν που θα επιλέξετε, επιτρέποντας να απογειώσει το βλέμμα σας, αποφεύγοντας το ενοχλητικό φαινόμενο των «κόμπων».

- Η ανόρθωση των βλεφαρίδων δημιουργεί μάτια που μαγνητίζουν, και το κατάλληλο βουρτσάκι για ένα τέτοιο εφέ είναι μόνο εκείνο που έχει σχήμα καμπύλης στο σχήμα των ματιών.

 - Οι συμπυκνωμένες χρωστικές ουσίες και τα μικροσωματίδια που περιέχει στη σύνθεσή της μια μάσκαρα είναι εκείνα τα συστατικά που θα δώσουν την επιθυμητή ένταση στο χρώμα των βλεφαρίδων σας. Μπορεί η κλασική επιλογή να είναι το μαύρο, ωστόσο η Gravani συμβουλεύει: «Η σκούρα καφέ μάσκαρα είναι μια ασφαλέστερη επιλογή γιατί κάνει το βλέμμα σας να δείχνει πιο φυσικό, κομψό και εκλεπτυσμένο, ενώ ταιριάζει με το χρώμα των ματιών της μεγάλης πλειοψηφίας των μεσογειακών γυναικών. Αν έχετε όμως πράσινα μάτια, επιλέξτε άφοβα μάσκαρα σε δαμασκηνί απόχρωση, ενώ εάν είστε γαλανομάτα θα απογειώσετε το βλέμμα σας με μοβ, σκούρο μπλε ή και σοκολατί απόχρωση».

THE BEAUTY TEAM