Θεραπείες προσώπου και κούρες νυχιών με ασφάλεια μετά την καραντίνα

gunaika-omorfia-aisthitikos-therapeia-prosopou-koronoios
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2020

Πριν σπεύσετε να κλείσετε ραντεβού με μια αισθητικό ή μανικιουρίστ, διαβάστε αυτό.

Η κοινωνική απομόνωση εξαιτίας της πανδημίας, σας ανάγκασε να αφήσετε πίσω πολλές από τις αγαπημένες -ή υποχρεωτικές- επαφές με αισθητικούς και μανικουρίστ, όμως δειλά-δειλά, αυτά τα ραντεβού μπορούν να γίνουν ξανά πραγματικότητα. Και γιατί «δειλά-δειλά»; Μια βραβευμένη χημικός-αισθητικός, ιδιοκτήτρια κέντρων αισθητικής στις ΗΠΑ και celebrity beauty blogger, η Elina Fedotova, εξηγεί:

«Οι περισσότερες πιθανότητες μετάδοσης του Covid-19 οφείλονται ακόμη και στην στιγμιαία επαφή των χεριών με το πρόσωπο ή το δέρμα. Πόσω μάλλον όταν μια τέτοια επαφή μπορεί να διαρκέσει για πάνω από 30 λεπτά -κάτι που συνήθως συμβαίνει στις θεραπείες δέρματος ή νυχιών στα ινστιτούτα ομορφιάς.

Μια θεραπεία προσώπου ή ένα μανικιούρ είναι διαδικασίες που σας φέρνουν face-to-face με την ειδικό, καθιστώντας πιο πιθανή την εξάπλωση των μικροβίων».

- Ένα απρόσεχτο και λιγότερο επαγγελματικό μανικιούρ ή πεντικιούρ μπορεί να τραυματίσει σοβαρά την περιοχή του νυχιού (βλέπε μυκητίαση, ηπατίτιδα Β και, φυσικά, κορωνοϊός). Για τον λόγο αυτό είναι καλό να μην κόβονται βαθιά τα πετσάκια και να χρησιμοποιούνται αντισηπτικά προϊόντα προκειμένου να μην δημιουργούνται μολύνσεις. «Η ποιότητα του επαγγελματία και ο ίδιος ο χώρος που θα επιλέξετε για την περιποίηση των άκρων σας, θα πρέπει να διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό απολύμανσης εργαλείων με εγκεκριμένα προϊόντα, αποστείρωση με ιατρικό κλίβανο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, και να λειτουργεί με προσωπικό που τηρεί ευλαβικά τους κανόνες ασφαλείας –απολυμαντικά, μάσκες και γάντια μιας χρήσης», τονίζει η Fedotova.

 - Λιγότερο επίφοβο είναι ένα ραντεβού στο ινστιτούτο αισθητικής για μια απλή θεραπεία καθαρισμού, απολέπισης, ενυδάτωσης ή μεσοθεραπείας. «Ένα πιστοποιημένο κέντρο αισθητικής δεν είχε ανάγκη τον κορωνοϊό για να τηρήσει όλους τους κανόνες ασφαλείας», λέει η Fedotova. «Οι χρήσεις γαντιών και μασκών μιας χρήσης, όπως και η σχολαστική απολύμανση όλων των εργαλείων και των ειδικών μηχανημάτων είναι βασικές συνθήκες υγιεινής για μια επαγγελματία των θεραπειών προσώπου και σώματος. Επίσης, ανέκαθεν τα ραντεβού ήταν προσωπικά και προγραμματισμένα».

Αλλά επειδή ζούμε ίσως την πιο τρομακτική εποχή της ιστορίας της ανθρώπινης υγείας, καλό είναι φυλάγεστε για καιρό ακόμη πριν επιχειρήσετε κάποια θεραπεία προσώπου που απαιτεί (αναγκαστικά) πολύ κοντινή επαφή της αισθητικού με την επιδερμίδα σας -και μάλιστα σε βαθύτερα επίπεδα από το εξωτερικό. «Μια πρώτη σκέψη είναι να αποφύγετε οποιαδήποτε θεραπεία προσώπου απαιτεί ενέσιμες μεθόδους, δραστικές απολεπίσεις ή σκληρά peeling, επιλέγοντας μόνο εκείνες που χρησιμοποιούν ειδικά προϊόντα που απλώνονται ήπια στο πρόσωπό σας. Μια δεύτερη λύση είναι να δείτε εάν το κέντρο αισθητικής που θέλετε να επισκεφθείτε διαθέτει ειδικά πακέτα DIY ή πιστοποιημένες καλλυντικές φόρμουλες φροντίδας δέρματος σας που μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνες στο σπίτι, κατόπιν των συμβουλών που θα σας δώσει η αισθητικός σας», τονίζει η Fedotova.

THE BEAUTY TEAM