Τα 2 απλά μυστικά της Jennifer Lawrence για να μυρίζετε υπέροχα όλη μέρα, χωρίς άρωμα

jennifer-lawrence
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΜΑΙΟΥ 2020

Μια μούσα της υψηλής αρωματοποιίας και μια καθηγήτρια δερματολογίας, συμβουλεύουν.

Το να μυρίζετε όμορφα κάθε στιγμή της ημέρας (ακόμη και όταν δεν φοράτε κάποιο πολυτελές άρωμα) αποτελεί ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα για την αυτοπεποίθησή σας κυκλοφορώντας ανάμεσα σε κόσμο -έστω και από την απόσταση ασφαλείας των δυο μέτρων. Αλλά όσο ζεσταίνει ο καιρός είναι φυσιολογικό να ιδρώνετε περισσότερο, ενώ εάν επιπλέον γυμνάζεστε συστηματικά, το πρόβλημα των σωματικών οσμών καθίσταται κρίσιμο.

Η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός Jennifer Lawrence, και πρωταγωνίστρια της πιο αισθησιακής καμπάνιας αρώματος τα τελευταία χρόνια (Joy by Dior), έχει πει σε συνέντευξή της στο Real Style Network ότι δεν αρκούν μερικές σταγόνες από ένα άρωμα για να μυρίζει ωραία μετά από μια προπόνηση ή όταν βρίσκεται σε γύρισμα που περιλαμβάνει σκηνές δράσης.

 Πολύ νερό και υγιεινή διατροφή: «Πίνοντας καθημερινά αρκετό νερό και τρώγοντας υγιεινές τροφές, δίνω λιγότερο έδαφος στην ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν δυσάρεστες οσμές στην αναπνοή, ενώ παράλληλα μειώνεται η άσχημη μυρωδιά του ιδρώτα μου», λέει η Lawrence.

Η Dr. Leah Ansell, καθηγήτρια δερματολογίας στο Columbia University, σημειώνει: «Το σώμα μας είναι γεμάτο με χιλιάδες βακτήρια. Όταν τρέφονται με ζάχαρη, τηγανητά φαγητά, ζωικά λίπη και επεξεργασμένα κρέατα αρχίζουν να μυρίζουν δυσάρεστα, ακριβώς επειδή το σώμα συνεχώς προσπαθεί να αποβάλει μια πολύ μεγαλύτερη ποσότητα συσσωρευμένων τοξινών. Ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, πλήρη δημητριακά, ξηρούς καρπούς και όσπρια, συνδυαστικά με κατανάλωση τουλάχιστον δύο λίτρων νερού κάθε μέρα, οδηγεί σε αύξηση των φιλικών βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα, αποτρέποντας σε παθογόνα βακτήρια, μύκητες και παράσιτα να απελευθερώνουν αέρια, οσμές και τοξίνες μέσα στην κυκλοφορία του αίματος».

Καθημερινά ντους και μπάνια με άλατα: Τα συχνά ντους με χλιαρό νερό και τη χρήση ενός απαλού κρεμοντούς με ουδέτερο ph και ενδεδειγμένη προστασία ενάντια στα βακτηρίδια που προκαλούν κακοσμία, είναι μια καθημερινή συνήθεια της Lawrence. Ωστόσο η ηθοποιός αποκάλυψε και ένα ακόμη μυστικό: τα βιολογικά άλατα μπάνιου.

«Ένα ζεστό μπάνιο με άλατα ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, ενυδατώνει το δέρμα και βοηθά να ανοίξουν οι πόροι απομακρύνοντας τους ρύπους, τον ιδρώτα και τις ανεπιθύμητες τοξίνες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια δενδρολίβανου και φασκόμηλου, λόγω της αντιμυκητιακής και αντιβακτηριδιακής τους δράσης, η οποία περιορίζει την παραγωγή ιδρώτα», λέει η δερματολόγος.

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM