Πώς με πολύ λιγότερο μακιγιάζ θα έχετε αψεγάδιαστο πρόσωπο. Σαν της Cameron Diaz

kameron-ntiaz
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΜΑΙΟΥ 2020

Η κορυφαία σταρ του Χόλιγουντ (και συγγραφέας ενός best seller φυσικής ομορφιάς), αποκαλύπτει όλα τα μυστικά.

Η Cameron Diaz είναι αναμφισβήτητα μια σούπερ σταρ του σινεμά, η οποία παράλληλα αποτελεί μια φανατική οπαδό της φυσικής ομορφιάς -και δεν το κρύβει σε κάθε της εμφάνισή της, ακόμη και στα 47 της χρόνια. Η ίδια, έχει γράψει ένα βιβλίο για τα μυστικά ομορφιάς (The Body Book), υποστηρίζοντας και αποδεικνύοντας τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάθε γυναίκα να απλοποιήσει στο ελάχιστο τις ρουτίνες μακιγιάζ, διατηρώντας ταυτόχρονα μια αψεγάδιαστη και λαμπερή εικόνα. Πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Ο φημισμένος makeup artist του Χόλιγουντ Erwin Gomez, προσωπικός σύμβουλος ομορφιάς της Diaz, και βασικός συντελεστής στην έκδοση του βιβλίου, λέει:

«Η Cameron αναβλύζει μια φυσική γοητεία, η οποία δεν στηρίζεται σε βαριά foundations ή άλλα προϊόντα κάλυψης. Και αυτό επειδή η επιδερμίδα της είναι εκ φύσεως δυσανεκτική και υπερευαίσθητη σε κάθε είδους “καμουφλάζ”. Κάθε απόπειρα σκληρού μακιγιάζ που προσπάθησα να εφαρμόσω στο πρόσωπό της -ακόμη και λίγα λεπτά πριν ένα shooting για μια κινηματογραφική σκηνή- δεν απέδιδε. Γιατί; Επειδή η Diaz δεν είχε προετοιμάσει κατάλληλα την επιδερμίδα της.

Η σημασία της ενυδάτωσης και του primer: «Εάν προετοιμάσετε το δέρμα σας καλά, δεν θα χρειαστείτε τόσα προϊόντα μακιγιάζ για να κάνετε το πρόσωπό σας να δείχνει δροσερό, φρέσκο και λαμπερό», λέει ο Gomez, και συμβουλεύει: «Ξεκινήστε καθαρίζοντας και ενυδατώνοντας το πρόσωπό σας. Στη συνέχεια, απλώστε ένα primer για να καλύψετε τους πόρους και να δώσετε στο μακιγιάζ σας έναν ομαλό καμβά για να λειτουργήσει ως φράγμα μεταξύ του δέρματος και των προϊόντων makeup».

 Αντί για βαριά βάση, επιλέξτε μια κρέμα CC: Δεν χρειάζεστε ένα foundation που καλύπτει με βαριές υφές την φυσική εικόνα του προσώπου σας. Η καλύτερη επιλογή είναι να επιλέξετε μια κρέμα CC (Color Correcting ή Complexion Corrector). «Εκτός από την ιδιότητά της να καλύπτει προβλήματα της επιδερμίδας, όπως κοκκινίλες ή δυσχρωμίες, μια κρέμα CC παρέχει έξτρα αντιγηραντικές ιδιότητες συνδυαστικά με αντηλιακή προστασία, ενώ το “καλυπτικό” αποτέλεσμα μιας καλής κρέμας CC δεν διαφέρει σε τίποτε από μια κλασική βάση μακιγιάζ», λέει ο Gomez.

Αγαπήστε το multitasking: Αν δεν το ξέρατε, υπάρχουν ειδικά προϊόντα μακιγιάζ σε κρεμώδεις υφές, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα σαν ρουζ, κραγιόν και σκιά ματιών, χωρίς να δημιουργούν την εικόνα “μάσκας” στο πρόσωπό σας. Αλλά η Cameron Diaz, επιλέγει άλλα κόλπα:

- Το κραγιόν, εκτός από τα χείλη, μπορεί να απλωθεί και στα μάγουλα σαν ρουζ, δίνοντας τους χρώμα υγείας και φυσικό αποτέλεσμα.

- Η διάφανη μάσκαρα ή ακόμη και το τζελ μαλλιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κολλήσει τις ατίθασες τριχούλες των φρυδιών, καθώς και τις φύτρες στα μαλλιά.

- Οι σκιές σε κρέμα σε γήινες αποχρώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν κραγιόν για τα χείλη αν ανακατευτούν με λίγη βαζελίνη ή lip gloss, δίνοντας ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Το ίδιο καλά μπορεί να βάψει τα χείλη σας και το ρουζ σε σκόνη, αν επίσης ανακατευτεί με λίγη βαζελίνη.

- Η σκιά των ματιών μπορεί να παίξει και ρόλο eye liner αν απλωθεί με ένα λεπτό πινελάκι, το οποίο έχετε προηγουμένως βρέξει ελαφρώς.

- Τέλος, η μάσκαρα είναι το Νο 1 προϊόν που πρέπει πάντα να έχετε στην τσάντα σας. «Προσωπικά, ένα απλό πέρασμα με μάσκαρα με κάνει να αισθάνομαι γοητευτική και έτοιμη για κάθε εμφάνιση, ακόμη και τις μέρες που δεν έχω απλώσει κανένα προϊόν μακιγιάζ στο πρόσωπό μου», λέει η Diaz. «Αρκεί να μην εφαρμόζετε πολλά στρώματα προϊόντος, που μπορεί να βαρύνουν υπερβολικά τις βλεφαρίδες σας, οδηγώντας σε ένα μουτζουρωμένο βλέμμα αντί για ένα φυσικό λαμπερό look».  

THE BEAUTY TEAM