Από σήμερα, μόνο «clean beauty»

gunaika-katharismos-prosopou-nero
ΚΥΡΙΑΚΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2020

Η πιο safe επιλογή στον κόσμο της ομορφιάς, που πρεσβεύει ένας άγγελος της Victoria’s Secret.

Η Miranda Kerr, ο πρώτος και πιο θρυλικός Άγγελος του brand που ανέδειξε τα γυναικεία εσώρουχα και τα προϊόντα ομορφιάς στην πιο σέξι εκδοχή τους ανά την υφήλιο (βλέπε Victoria’s Secret), είναι σήμερα μια επιτυχημένη επιχειρηματίας -ιδρύτρια της εταιρείας βιολογικών προϊόντων περιποίησης δέρματος KORA Organics-, και παράλληλα συγγραφέας ενός best seller αυτοβοήθειας για την φυσική και «καθαρή» περιποίηση της επιδερμίδας των νέων γυναικών (Treasure Yourself: Power Thoughts for My Generation).

  «Είμαι η πιο φανατική στη φυσική περιποίηση της επιδερμίδας, επειδή το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και είναι εκείνο ακριβώς που “φοράτε” καθημερινά σε κάθε σας εμφάνιση. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι απαλλαγμένο από τοξίνες και χημικά συστατικά. Το μέλλον στην ομορφιά αφορά στην οικολογική συνείδηση, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε καλλυντικό που αγοράζετε και εφαρμόζετε στο δέρμα σας, πρέπει να είναι

100% καθαρές από χημικά και τοξίνες», γράφει η Kerr στους λογαριασμούς της στα social media, και εξηγεί.

Η τάση clean beauty -by Miranda Kerr: Η βασική προσέγγιση έχει να κάνει με την επιλογή μη-τοξικών καλλυντικών, αναζητώντας στις ετικέτες τις αγνότερες φυσικές συνθέσεις που θα περιορίσουν στο ελάχιστο την επαφή σας με επιβλαβή συστατικά. Οι τοξικές συνθετικές ουσίες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη βιομηχανία ομορφιάς σήμερα, με τη φράση “100% φυσικό” να μην ανταποκρίνεται απόλυτα στη σύνθεση ενός καλλυντικού. Από όλα, ξεχωρίστε και επιλέξτε όσα καλλυντικά δημιουργούνται από αποστάγματα βοτάνων, που  αναπτύσσονται με βιοδυναμική καλλιέργεια. Οι διαπιστευμένοι φορείς που ελέγχουν τα συγκεκριμένα προγράμματα βιολογικής καλλιέργειας, δεν βάζουν τη σφραγίδα τους χωρίς να έχουν περάσει τα μείγματα και τις συσκευασίες από μικροσκόπιο.

«Και η συσκευασία παίζει ρόλο», λέει η Kerr. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που αναδημοσιεύει στο επίσημο site της εταιρείας KORA Organics, «...τα γυάλινα βαζάκια, εκτός από 100% ανακυκλώσιμα, δεν περιέχουν τις τοξίνες που υπάρχουν στα πλαστικά αμπαλάζ πολλών καλλυντικών προϊόντων. Συστατικά όπως τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο/ΡΕΤ, πολυανθρακικό πολυμερές, πολυπροπυλένιο, δισφαινόλη-Α/BPA κλπ., ερχόμενα σε επαφή με το προϊόν μπορούν να οδηγήσουν σε ενδοκρινικές διαταραχές κατά την εφαρμογή, ενώ το φθηνό, ανθεκτικό και εύκολο στη συναρμολόγηση PVC, περιέχει μη ανακυκλώσιμα πρόσθετα και βλαβερούς χημικούς σταθεροποιητές, όπως μόλυβδο, κάδμιο και άλλα ύποπτα καρκινογόνα».

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM