Αυτοί είναι οι ανερχόμενοι σταρ του beauty hype στο Instagram

gunaika-internet-influencer-instagram
ΤΡΙΤΗ, 19 ΜΑΙΟΥ 2020

Διαβάστε πώς και γιατί οι συγκεκριμένοι influencers της ομορφιάς σπάνε το διαδίκτυο με κάθε ανάρτησή τους.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι σήμερα το Instagram είναι γεμάτο από εκπληκτικούς λογαριασμούς για συμβουλές ομορφιάς, με τους ιδιοκτήτες τους να έχουν αποκτήσει φήμη (και χρήμα) ισάξια με τους αστέρες του Χόλιγουντ.

«Χάρη στο πρωτοποριακό και καλά ψαγμένο υλικό που αναρτούν σχετικά με τις τάσεις μακιγιάζ, περιποίησης του δέρματος ή των μαλλιών, αυτοί οι influencers έχουν τεράστια επίδραση στους φανατικούς ακολούθους τους», λέει η Anna Komok, ειδική στο influence marketing και διευθύντρια δημοσίων σχέσεων στο Hype Auditor (το πιο προηγμένο σύστημα καταγραφής και αξιολόγησης των στατιστικών αναρτήσεων σε Instagram και YouTube), και συνεχίζει: «Καλύπτοντας τις απαιτήσεις των καταναλωτών, που ανήκουν στις Generation Y και Ζ για εξελισσόμενες ιδεολογίες και τάσεις στην ομορφιά, οι beauty influencers δημιουργούν όλο και μεγαλύτερο “στρατό” πιστών -αλλά και καλά ενημερωμένων- καταναλωτών, διαμορφώνοντας εκ θεμελίων την παγκόσμια βιομηχανία προϊόντων ομορφιάς».

Σύμφωνα με τις μετρήσεις των αναλυτών του Hype Auditor, οι παρακάτω beauty influencers  θα διαδραματίσουν τον πιο σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική μεταμόρφωση της αγοράς ομορφιάς μέσα στο 2020. «Προς το παρόν, κανένας από αυτούς τους σταρ του Instagram δεν έχει εκατομμύρια ακολούθους, αλλά οι λογαριασμοί τους έχουν δείξει πρωτοφανή ανάπτυξη, με αύξηση των followers να ξεπερνά το 100% τους τελευταίους 3 μήνες. Και αυτό το γεγονός έχει ρίξει όλους τους προβολείς του παγκόσμιου beauty marketing πάνω τους», λέει η Komok.

Avani Gregg

- Αριθμός ακολούθων: 4,9 εκατομμύρια

- Ποσοστό αύξησης τις τελευταίες 180 ημέρες: 432%

Είναι μια 17χρονη Αμερικανίδα που ξεκίνησε δημοσιεύοντας βίντεο χορού στο Tik Tok, αποκτώντας τεράστια δημοφιλία σε πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής. Στη συνέχεια, μετακινήθηκε στο Instagram με αναρτήσεις που αφορούσαν αποκλειστικά στο μακιγιάζ. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι φωτογραφίες και τα βίντεο μεταμόρφωσης που ανέβαζε η Avani έγιναν viral σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και μέρα με τη μέρα ο αριθμός των likes και των followers αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Danielle Marcan

- Αριθμός ακολούθων: 951K

- Ποσοστό αύξησης τις τελευταίες 180 ημέρες: 148%

Η 22χρονη Αμερικανίδα έχει εργαστεί ως μοντέλο σε μια μεγάλη σειρά κορυφαίων εμπορικών εταιρειών ομορφιάς, και σήμερα θεωρείται μια από τις πιο επιδραστικές γκουρού μακιγιάζ στο Instagram, χάρη στα εκπληκτικά tutorials και τον εξονυχιστικό έλεγχο κάθε προϊόντος που χρησιμοποιεί και προτείνει. Σταδιακά, δημιούργησε ένα κολοσσιαίο hype, με την ανταπόκριση των προβολών της στο Instagram να αυξάνονται ανά χιλιάδες μέρα με τη μέρα.

Yehia Chokr

- Αριθμός ακολούθων: 433K

- Ποσοστό αύξησης τις τελευταίες 180 ημέρες: 81%

Αυτός ο hair stylist από το Λίβανο, αναδείχθηκε σε διασημότητα και influencer στο διαδίκτυο, χάρη στα λεπτομερή βίντεο κουρέματος μαλλιών, τα οποία αποτελούν έμπνευση για εκατομμύρια άλλους κομμωτές -και όχι μόνο. Αν και ο ο Yehia είχε λογαριασμό στο Instagram για αρκετό καιρό, αυτό που τον έκανε ανερχόμενο σταρ ήταν τα βίντεο μετασχηματισμού της κόμμωσης σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά, συγκεντρώνοντας περισσότερες από εκατό χιλιάδες προβολές ανά βίντεο.

Fabian Cayuela-Ruiz

- Αριθμός ακολούθων: 407K

- Ποσοστό αύξησης τις τελευταίες 180 ημέρες: 195%

Ο Fabian είναι ένας νεαρός Γάλλος makeup artist, ο οποίος ξεκίνησε ως TikToker το 2018 κερδίζοντας περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια οπαδούς στην συγκεκριμένη πλατφόρμα. Από τον Απρίλιο του 2019 μεταπήδησε στο Instagram, όπου με το πρώτο του βίντεο -το οποίο αφορούσε μια αληθινά πρωτοποριακή τεχνική άψογου θεατρικού μακιγιάζ- εκτοξεύθηκε στα ύψη της διαδικτυακής δημοσιότητας. Μετά από αυτό, κάθε απλή ανάρτησή του με συμβουλές μακιγιάζ, τα “σπάει”.

THE BEAUTY TEAM