Η Lucy Hale αποκαλύπτει την ρουτίνα περιποίησης δέρματος και μαλλιών

lucy-hale
ΤΡΙΤΗ, 19 ΜΑΙΟΥ 2020

Φοβάστε -ακόμη- να πάτε σε κομμωτήριο ή στούντιο αισθητικής;

Το πιο αναγνωρίσιμο beauty teen icon στη διεθνή show biz τη δεκαετία 2000-2010, και σήμερα πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Katy Keene», δεν λέει να απαρνηθεί την καραντίνα, όσο η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να καταγράφει θύματα στις ΗΠΑ. Η Lucy Hale, 30 ετών σήμερα, είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Allure:

«Στην αρχή της καραντίνας νόμιζα ότι είναι ωραίο να μείνω για μερικές μέρες μέσα στο σπίτι, κάνοντας ένα διάλειμμα από τον έντονο επαγγελματικό ρυθμό και απολαμβάνοντας ασκήσεις  γυμναστικής και ρουτίνες ομορφιάς από το διαδίκτυο. Αλλά όσο περνούσαν οι εβδομάδες και το πρόβλημα του Covid-19 μεταμορφωνόταν σε εφιάλτη, κατέρρεε τόσο η ψυχολογία μου (έχοντας συνηθίσει να εργάζομαι και να συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο), όσο και η εικόνα του δέρματος και των μαλλιών μου».

Αυτό, για την Hale (όπως και για εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη), σήμαινε ότι έπρεπε να εστιάσει περισσότερο στη φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών, και λιγότερο στο μακιγιάζ ή στο styling. «Η έλλειψη μακιγιάζ δεν με ενόχλησε καθόλου, ίσα-ίσα που ήταν ανακουφιστικό για την υγεία της επιδερμίδας μου. Αυτό που με ανησύχησε ήταν η κουρασμένη εικόνα του προσώπου μου και το ατίθασο μεγάλωμα ήη θαμπάδα των μαλλιών μου. Και τότε ήταν που νοστάλγησα τα καθιερωμένα ραντεβού με τον κομμωτή και την αισθητικό μου».

 Η Hale, επιμένοντας ακόμη και τώρα να μην βγαίνει εκτός σπιτιού, λέει ότι συζητά μέσω διαδικτύου με τον προσωπικό της hair stylist. «Ο David Stanwell μου στέλνει γραπτά μηνύματα για να σιγουρευτεί ότι δεν πρόκειται να κάνω κάτι ηλίθιο με το ψαλίδισμα των μαλλιών μου», λέει. «Δεν ξέρω γιατί, αλλά μπήκα στον πειρασμό να τα κόψω πολύ μακρύτερα από την ψαλίδα, δημιουργώντας ένα μεσαίο καρέ, που νομίζω ότι είναι πολύ χαριτωμένο –έστω και ως προσωρινή αλλαγή. Μετά την ανάρτησή μου στο Instagram, o David μου έγραψε: “Oh, hell, yes!».  

Στο στάδιο της οικιακής φροντίδας της επιδερμίδας της, η Hale λέει ότι επικεντρώνεται σε κούρες με οργανικά υποαλλεργικά προϊόντα, χωρίς άρωμα και συντηρητικά «...κάτι που δεν είχα προνοήσει να δοκιμάσω στην εφηβεία μου, και που δυστυχώς, μου κόστισε ακριβά- όντας πολύ λιπαρή επιδερμίδα-, με έξαρση στην ακμή και τους ερεθισμούς», ομολογεί στο Allure.

Σήμερα, η ρουτίνα της περιλαμβάνει διπλό καθαρισμό του προσώπου πρωί και βράδι, προτιμώντας φόρμουλες oil-free σε μορφή τζελ ή αφρού, και με βασικά συστατικά το σαλικυλικό οξύ, το λεμονόχορτο και τη βιταμίνη C. «Το να ανακαλύψω το σωστό προϊόν για τη λιπαρή επιδερμίδα μου, αποτέλεσε αληθινό ευεργέτημα για την εικόνα της αμής μου και την μείωση της παραγωγής σμήγματος», λέει η Hale, και προσθέτει: «Δυο βασικά πράγματα που πρόσφερε η καραντίνα στην καλύτερη φροντίδα της λιπαρής επιδερμίδας μου ήταν η αποχή από το καθημερινό μακιγιάζ, και η εξισορρόπηση της διατροφής μου -μιας και είχα άφθονο χρόνο να μαγειρεύω μόνη μου όσο πιο υγιεινά γινόταν, αποφεύγοντας εντελώς τις λιπαρές τροφές και τη ζάχαρη».

THE BEAUTY TEAM