Κλέψτε τα μυστικά της Angelina Jolie για άψογα χείλη

angelina-jolie
ΤΡΙΤΗ, 19 ΜΑΙΟΥ 2020

Ο makeup artist της σούπερ σταρ έχει όλα τα μυστικά για ζουμερά, νεανικά και υγιή χείλη, ακόμη και κάτω από τη μάσκα.

Εάν πάντα είχατε την απορία για το αν τα χείλη της Angelina Jolie είναι αληθινά ή δημιούργημα της πλαστικής χειρουργικής, υπάρχουν οι αποδείξεις. Πρώτον, οι φωτογραφίες της ηθοποιού από την παιδική της ηλικία αποκαλύπτουν ότι είχε πάντα πολύ μεγάλα, γεμάτα και λαχταριστά χείλη. Δεύτερον, ο προσωπικός της makeup artist Matin έχει πει στο περιοδικό Vogue, πως δουλεύοντας άπειρες φορές με τα δάχτυλά του τα χείλη της ηθοποιού, δεν έχει διαπιστώσει οτιδήποτε ψεύτικο πάνω τους. «Αυτά τα χείλη, είναι ένα από τα πιο υπέροχα δώρα που χάρισε η Φύση στο πρόσωπο της Angelina, αλλά δεν θα μπορούσαν να διατηρηθούν τόσο ζουμερά και νεανικά (στα 44 της), εάν δεν ακολουθούσε μια συστηματική ρουτίνα φροντίδας», δήλωσε στο περιοδικό W o Matin. Με λίγη προσπάθεια και ελάχιστα φυσικά προϊόντα που θα βρείτε στην κουζίνα σας, μπορείτε να φροντίσετε κι εσείς με τον ίδιο τρόπο τα χείλη σας. Ειδικά τώρα, όπου πολλές ώρες καλύπτονται κάτω από μια μάσκα, η απαίτησή σας για υγιή χείλη γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.

 Το πρωί, ξεκινήστε με την απολέπιση: Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, επιταχύνοντας τη διαδικασία ανανέωσης του ευαίσθητου δέρματος των χειλιών, και διατηρώντας τα υγιή και λεία. Μια απλή σπιτική συνταγή για φυσικό scrub: Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι με δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και απλώστε αυτό το παχύρρευστο μείγμα τρίβοντας απαλά τα χείλη σας. Αφήστε το για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό. «Η ζάχαρη δρα ως αποτελεσματικό φυσικό απολεπιστικό ενώ το μέλι δρα ως λαμπερή ενυδατική κρέμα, ενώ χαρίζει περισσότερη ζωηράδα στην εικόνα των χειλιών», λέει ο Matin.

Μέσα στην ημέρα επιμένετε στη διαρκή ενυδάτωση: Κάτω από την σφιχτή αντιβακτηριδιακή μάσκα, τα χείλη χάνουν την φυσική υγρασία τους πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό. Ο καλύτερος τρόπος για να τα διατηρείτε καλά ενυδατωμένα και να προλαβαίνετε την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα είναι να απλώνετε -μετά την απολέπιση- μια ενυδατική φόρμουλα χειλιών με συστατικά όπως κερί μέλισσας, shea butter ή λάδι καρύδας. «Επίσης, έχετε μαζί σας πάντα ένα εύχρηστο lip balm με βάση τη βαζελίνη. Όταν τα χείλη χάνουν την υγρασία τους, στεγνώνουν και ραγίζονται. Η βαζελίνη σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα στα χείλη σας και διεισδύει βαθιά και άμεσα για να επιταχύνει τη φυσική διαδικασία ανανέωσης», εξηγεί ο Matin. Εφαρμόζετε το balm σε τακτά χρονικά διαστήματα, ιδίως εάν φοράτε επί πολλές ώρες μια μάσκα.

Το βράδυ, βγάλτε τη μάσκα και απλώστε μια ...μάσκα: Αν θέλετε απόλυτα απαλά, νεανικά και υγιή χείλη, αφού έρθει η ώρα που θα απαλλαγείτε από την ιατρική μάσκα, συμπληρώστε την ρουτίνα φροντίδας τους με μια αυτοσχέδια μάσκα ομορφιάς ειδικά για τα χείλη σας, η οποία επαναφέρει όλη τη χαμένη φυσική υγρασία, θρέφει σε βάθος, μειώνει τις γραμμές έκφρασης και αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων γήρανσης:  Σε ένα μπολάκι αναμείξτε από μια κουταλιά του γλυκού χυμό λεμόνι, μέλι και καστορέλαιο. «Το λεμόνι λεμόνι δρα σαν φυσικό λευκαντικό και απολεπιστικό, το μέλι θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα, έχει αντισηπτική δράση και θεωρείται ως πανίσχυρο φυσικό επουλωτικό, ενώ το καστορέλαιο προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στην ευαίσθητη επιδερμίδα των χειλιών», λέει ο Matin. Απλώστε το μείγμα στα χείλη έως και λίγο πάνω από το φυσικό τους περίγραμμα, και αφήστε για 10 λεπτά. Ξεβγάλετε με νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε δεύτερο βράδυ.

THE BEAUTY TEAM