Τρεις υδατάνθρακες για καλύτερους κοιλιακούς

maura-fasolia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Αν βγάλετε από τη διατροφή σας υδατάνθρακες όπως την ζάχαρη, το λευκό ψωμί τα αρτοποιήματα με λευκό αλεύρι και τα αντικαταστήσετε με υγιεινούς υδατάνθρακες, βάζοντας και άσκηση στο καθημερινό σας πλάνο, η... κοιλίτσα θα σας αποχαιρετήσει.

Μαύρα φασόλια
Περίπου 1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια φτάνει τα 12 γραμμάρια πρωτεΐνης και τα 9 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, βιταμίνες συμπλέγματος Β που συμβάλλουν στην αύξηση των μυών και χαλκό που δυναμώνει τους τένοντες. Προσθέστε σε αυτό ότι σύμφωνα με ισπανική μελέτη παίζουν ρόλο στην αύξηση απώλειας βάρους και βάλτε τα στη διατροφή σας. Μπόνους: Η κατανάλωσή τους δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στο σάκχαρο του αίματος και μας χαρίζει ενέργεια, αλλά και μυς. 

Κινόα
Η κινόα έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από οποιαδήποτε άλλη φυτικής προέλευσης τροφή και ταυτόχρονα μας παρέχει καλά λιπαρά, που κάνουν καλό στην καρδιά. Αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών και βιταμινών Β και λόγω του ότι έχει τη διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης από τα περισσότερα δημητριακά και λιγότερους υδατάνθρακες, είναι ιδανική για πρωινό.

Γλυκοπατάτα
Αποτελεί τον βασιλιά των υδατανθράκων βραδείας καύσης (δηλαδή αυτών που χωνεύονται αργά και μας κρατούν χορτάτους και με ενέργεια περισσότερη ώρα), συν του ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καύση του λίπους. Το μαγικό της συστατικό είναι τα καροτενοειδή, αντιοξειδωτικά που σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου του αίματος και μειώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη, αποτρέποντας τη μετατροπή των θερμίδων σε λίπος.