Αυτές οι τροφές σας χαρίζουν χρόνια

mprokolo
ΤΡΙΤΗ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Στο πλαίσιο πάντα μιας ισορροπημένης διατροφής με πολλά φρούτα και λαχανικά, αλλά και φυσική δραστηριότητα, οι παρακάτω τροφές σας δίνουν έξτρα πλεονέκτημα όσον αφορά τη μακροζωία.

Μπρόκολο
Εκτός από υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ασβέστιο, το μπρόκολο αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, που βοηθά στο χτίσιμο γερών οστών και ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό. Προτιμήστε το στον ατμό, προσθέστε το σε σαλάτες, κάντε το πουρέ, βάλτε το σε σούπες ή πίτες και απολαύστε το.

Αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή καλών λιπαρών, ενώ ταυτόχρονα μας παρέχει και αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε. Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος.

Σκόρδο
Η δυσοσμίαπου προκαλεί ίσως είναι αποτρεπτική, αλλά θα πρέπει να την ξεπεράσετε, καθώς έχει σημαντική αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση. Μπόνους, η τόνωση της άμυνας του ανοσοποιητικού που προσφέρει και φυσικά η νοστιμιά στο φαγητό.

Μούρα
Φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα, σμέουρα, κράνα… Όλα αποτελούν ιδανικές αντιοξειδωτικές επιλογές, πλούσιες σε βιταμίνη C. Τα κράνμπερι, μάλιστα, ευνοούν σημαντικά και την υγεία του ουροποιητικού, αντιμετωπίζοντας ουρολοιμώξεις.