5 μαθήματα «μεσογειακής» σαγήνης που διδάσκει η Megan Fox

megan-fox
ΤΡΙΤΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2020

Κάθε μέση Ελληνίδα μπορεί να κλέψει τα μυστικά ομορφιάς που διατηρούν φλογερή την εικόνα της -σούπερ σέξι- ηθοποιού σε κάθε της εμφάνιση.

Η ομορφιά της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «λατίνα», ή τουλάχιστον «μεσογειακή», ωστόσο η ίδια γεννήθηκε στο Τενεσί των ΗΠΑ (16 Μαΐου του 1986). Όμως, η Megan Fox έχει ρίζες από Ιρλανδία, Γαλλία και Ιθαγενείς της Αμερικής, γι’ αυτό προφανώς και ξεχωρίζει από όλες τις ξανθές ντίβες του Χόλιγουντ, με μια σταρένια επιδερμίδα, πανέμορφα καστανόμαυρα μαλλιά, μαγευτικά μάτια και αισθησιακά χείλη, ξεχειλίζοντας από θηλυκότητα με τον πιο φυσικό τρόπο.

Την ώρα που προετοιμάζεται για τον επόμενο πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία Big Gold Brick (δίπλα της, η Lucy Hale), μαθαίνουμε τα μυστικά της φυσικής ομορφιάς της Fox από την Lucia Pieroni, μια διάσημη makeup artist της διεθνούς showbiz, και επί πολλά χρόνια συνεργάτης της ηθοποιού.

  1. Η ένταση στο βλέμμα: «Το μακιγιάζ της είναι πάντα πολύ μινιμαλιστικό: έχει ένα εκπληκτικό πρόσωπο, υπέροχο δέρμα, τέλεια μαλλιά, συνεπώς για να απογειωθεί η εικόνα της δεν χρειάζεται πολλά φτιασίδια», λέει η Pieroni, και εξηγεί: «Οι έντονες και καμπυλωτές βλεφαρίδες είναι αρκετές για να αφήσουν όλο το θηλυκό ταμπεραμέντο της να μιλήσει, εξισορροπώντας τις πλούσιες στρώσεις μάσκαρα με ένα μαλακό μακιάζ στο υπόλοιπο πρόσωπο».

2. Μην φοβάστε να τονίσετε τα φρύδια σας: «Αυτά τα δυο τόξα πάνω από τα μάτια σας αποτυπώνουν με το παραμικρό -και σχεδόν ακούσια- την συναισθηματική σας κατάσταση και γι’ αυτό το λόγο αποτελούν βασικό μέσο έκφρασης και γοητείας -ίσως και περισσότερο από τα μάτια», λέει η makeup artist, και συνεχίζει: «Η Megan έχει αποδείξει ότι μια αρμονική, καλοσχηματισμένη και σωστά φροντισμένη εικόνα φρυδιών, αποτελεί κορυφαία κίνηση ομορφιάς για την κάθε γυναίκα, ακόμη και όταν φοράτε το πιο nude μακιγιάζ. Αφήστε τα φρύδια σας στο φυσικό τους σχήμα, (αφαιρώντας μόνο τις απαραίτητες τρίχες από το κέντρο), περάστε ένα μολύβι να γεμίσει τυχόν κενά, και στο τέλος απλώστε ένα τζελ φρυδιών που θα τα σταθεροποιήσει. Ολοκληρώστε με ένα βουρτσάκι φρυδιών, με φορά προς τα πάνω».

3. Τα χείλη δεν είναι πάντα κόκκινα: «Αν και η Megan επιλέγει κάποιες φορές κραγιόν στο κόκκινο της φωτιάς, εντούτοις αυτό που της χαρίζει πολύ πιο φυσική αρμονία με τη σταρένια της επιδερμίδα είναι το ουδέτερο πορτοκαλί, το ηχηρό μπεζ, το βαθύ ροζ του κρασιού ή το ροζ-χρυσό. Πάντα σε ματ υφές, εκτός και αν προσθέσετε έναν τόνο γυαλιστερού τριαντάφυλλου στο μέσον των χειλιών με ένα άγγιγμα lip gloss», συμβουλεύει η makeup artist.

4. Τα μαλλιά δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκα για να είναι όμορφα: Είτε βγαίνει για καφέ με τις φίλες της, είτε πρόκειται να παρελάσει σε ένα κόκκινο χαλί, το χτένισμα της Fox δεν φαίνεται ποτέ υπερβολικά δουλεμένο. «Τα μαλλιά της είναι πάντα επιμελώς ατημέλητα, επιλέγοντας τις περισσότερες φορές ένα ίσιο χτένισμα με χωρίστρα στη μέση και ένα προϊόν styling σε μορφή τζελ για να τα τιθασεύσει, ή πιο σπάνια, ένα wavy look με βαθιά πλάγια χωρίστρα  και ένα προϊόν styling σε μορφή αφρού για να διατηρήσει τις μπούκλες κυματιστές», λέει η Pieroni.

5. Ποτέ μη γελάτε πλατιά: Αυτό είναι κορυφαίο κόλπο σαγήνης και μυστηρίου, που έχει υιοθετήσει η ηθοποιός: ένα λεπτό χαμόγελο με μισάνοιχτα χείλη ή ένα σκερτσόζικο μειδίαμα με εντελώς κλειστό στόμα. «Όχι επειδή η οδοντοστοιχία της Megan έχει κάποιο πρόβλημα -τουναντίον, είναι σχεδόν τέλεια-, αλλά τα πλατιά γέλια με ορθάνοιχτο στόμα σε κάθε ευκαιρία δεν είναι καθόλου σέξι», συμβουλεύει η Pieroni.

THE BEAUTY TEAM