Γιατί η ομορφιά σας πρέπει να μπει στο ψυγείο τους επόμενους τρεις μήνες

psugeio-kalluntika
ΤΡΙΤΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2020

Η ζέστη και η υγρασία ζέστη μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση των καλλυντικών τους ή και να γίνουν εστία βακτηρίων.

Γνωρίζετε ότι πολλά από ταπροϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείτε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς και φροντίδας της επιδερμίδας σας, πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο χειμώνα-καλοκαίρι; «Ανεξαρτήτως εποχής, ένα δροσερό προϊόν δίνει μια καταπραϋντική αίσθηση στο δέρμα, η οποία είναι χρήσιμη ειδικά αν έχετε ευαίσθητη ή ερεθισμένη επιδερμίδα με συμπτώματα εκζέματος ή άλλων δερματικών ενοχλήσεων», λέει ο Dr. Donald Frey, καθηγητής κλινικής δερματολογίας στο πανεπιστήμιο Creighton των ΗΠΑ, και συνεχίζει: «Επιπλέον, τους καλοκαιρινούς μήνες που ο υδράργυρος ανεβαίνει κατακόρυφα, ενυδατικές κρέμες ημέρας και νύχτας, μάσκες ομορφιάς, μολύβια ματιών και χειλιών, κραγιόν και lipstick, όπως και άλλες κρεμώδεις φόρμουλες μακιγιάζ, πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο με σκοπό να μην αλλοιώνονται τα συστατικά τους και να τα απλώνετε στο δέρμα σας με ασφάλεια».

Πάντως, υπάρχουν και μελέτες που λένε ότι η ιδέα του να αποθηκεύετε τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος στο ψυγείο μπορεί να μην είναι απαραίτητη, επειδή τα περισσότερα προϊόντα είναι διαμορφωμένα για να είναι σταθερά σε θερμοκρασία δωματίου και ικανά να αντέξουν υψηλές θερμοκρασίες –ακόμη και οι ενυδατικές κρέμες προσώπου.

Ο Dr. Frey δεν διαφωνεί σ’ αυτό.

«Εξειδικευμένα συστατικά καλλυντικών όπως τα αντιοξειδωτικά, τα πεπτίδια και τα εκχυλίσματα βοτάνων μπορεί να αποκτήσουν αλλοίωση στη χημική τους σύσταση στο κρύο», λέει, όμως για ένα πράγμα είναι σίγουρος: «Οι αντιρυτιδικές φόρμουλες για τα μάτια είναι πολύ πιο σταθερές σε δροσερές θερμοκρασίες, επειδή τότε μπορεί να έχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σε άμεση απομάκρυνση του οιδήματος ή των μαύρων κύκλων. Ειδικά τα ζελέ ματιών σε σωληνάριο, όταν εφαρμόζονται κατευθείαν από το ψυγείο, αποδεικνύεται ότι μειώνουν τα συμπτώματα, συν την αίσθηση ανακούφισης -με μια αίσθηση lifting- για πολλές ώρες μετά», λέει ο Dr. Frey, προσθέτοντας: «Το ίδιο ισχύει και για όσα καλλυντικά περιέχουν βιταμίνη C, η οποία είναι πολύ ευαίσθητη στη ζέστη».

Προφανώς για όλους τους παραπάνω λόγους έχουν γίνει super trend στο Instagram τα μίνι beauty fridges, μέσα στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε και να διατηρήσετε τα καλλυντικά σας όλο το καλοκαίρι -και όχι μόνο. Αυτά τα χαριτωμένα ψυγειάκια, που κυκλοφορούν σε υπέροχα παλ χρώματα, είναι ειδικά κατασκευασμένα για να χωρούν με άνεση και τάξη όλα τα  βασικά προϊόντα ομορφιάς σας, κρατώντας τα δροσερά και φρέσκα με κάθε χρήση.

 ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM