Αυτό είναι το αιώνιο «θεϊκό» μυστικό σαγήνης κάθε γυναικείου sex symbol

audrey-hepburn
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2020

Από την Κλεοπάτρα μέχρι την ...Adele, το eyeliner ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο εφέ μακιγιάζ ματιών. Ο σωστός τρόπος εφαρμογής, εδώ.

Δυο χιλιάδες -και πλέον- χρόνια πριν, το «εφηύρε» και το εφάρμοσε η πιο φημισμένη βασίλισσα της Αιγύπτου, εμπνέοντας από κει και μετά κάθε γυναίκα που ήθελε πάση θυσία να μεταμορφώσει το βλέμμα της σε μαγνήτη. Πέρα από το ταλέντο, τη φυσική ομορφιά και το σεξαπίλ που καθιέρωσε κάποιες απλές θνητές σε σύμβολα του σεξ (βλέπε Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot, Sophia Loren, Marilyn Monroe, Catherine Deneuve, Kate Moss), το eyeliner ήταν η τελική -μαγική- πινελιά του μακιγιάζ τους. Ο Michael Ashton, ένας από τους πιο φημισμένους makeup artist στον πλανήτη -και υπεύθυνος για την εμμονή που έχει κάθε νέα γυναίκα για τέλεια eyeliner wings της Adele-, δίνει τις συμβουλές του για ένα θεϊκό μακιγιάζ ματιών, με τη σωστή χρήση του eyeliner.

  - Δεν ξεκινάτε ποτέ από μέσα προς τα έξω: Η πρώτη στρώση eyeliner πρέπει είναι ελαφριά με τη χρήση μικρού πινέλου ματ υφής, αρχίζοντας από την εξωτερική γωνία προς την εσωτερική. Αφού ελέγξετε το «προσχέδιο», δουλέψτε επάνω του με ένα πιο πλατύ πινέλο σε υγρή μορφή, με αντίστροφη φορά -από την εξωτερική γωνία των ματιών με κατεύθυνση προς την εσωτερική. Δουλέψτε λίγο περισσότερο τη χρήση και την ποσότητα καθώς πλησιάζετε προς το κέντρο και εκτείνεστε προς τα άκρα, έχοντας κατά νου το σχηματισμό μιας σταθερής γραμμής. Λίγο πριν πλησιάσετε την εξωτερική γωνία των ματιών, οδηγήστε το eyeliner σε γωνία 45 μοιρών προς τα πάνω, δημιουργώντας το ιδανικό flick, που χαρακτηρίζει κάθε σαγηνευτικό cat-eye look.

- Οι διαφορετικές φόρμουλες και υφές: Το μολύβι είναι εύκολο να εφαρμοστεί, αλλά μερικές φορές δεν απλώνεται τόσο ομαλά και πυκνά όπως τα gel ή τα υγρά eyeliners, τα οποία γλιστρούν πιο εύκολα. «Επιλέξτε την κατάλληλη φόρμουλα για κάθε βήμα του μακιγιάζ σας, έχοντας απλά υπόψη σας ότι τα υγρά σωληνάρια σε μορφή στυλό ή πινέλου χρειάζονται κάποιο χρόνο για να στεγνώσουν μετά την εφαρμογή», συμβουλεύει ο Ashton.

- Η μπατονέτα που διορθώνει κάθε λάθος: Αν δείτε πως το τελείωμα του eyeliner δεν είναι σωστό και έχει κλίση προς τα κάτω, χρησιμοποιείστε μια μπατονέτα που θα έχετε εμποτίσει σε μυκιλλιακό νερό ντεμακιγιάζ. Διορθώστε τοπικά, λεπταίνοντας την άκρη της όσο περισσότερο μπορείτε, και προσθέστε την κίνηση και τη στρώση που θα δημιουργήσει το ιδανικό τελείωμα.

THE BEAUTY TEAM