Τρεις τροφές που ωφελούν παραπάνω τις γυναίκες

entamame-fasolia-sogias
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Οι παρακάτω τροφές είναι υγιεινές για όλους, αλλά έχουν έξτρα όφελος για τις γυναίκες. Δείτε γιατί.

Φασόλια σόγιας
Το περιβόητο ενταμάμε είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, αλλά ταυτόχρονα έχει και μεγάλη θρεπτική αξία που ευεργετεί την καρδιά. Οι ισοφλαβόνες της σόγιας μιμούνται τα οιστρογόνα και ενδέχεται να βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, ενώ έρευνες δείχνουν ότι η πρωτεΐνη της σόγιας και οι ισοφλαβόνες μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της ολικής και της κακής χοληστερόλης, ευεργετώντας την υγεία της καρδιάς. Ακόμη, τα ωμέγα-3 ωφελούν και πάλι όσον αφορά τη χοληστερίνη και την καρδιά και διατηρούν το δέρμα υγιές και λαμπερό, όπως το θέλει κάθε γυναίκα. Συν τοις άλλοις,

Ρέβα
Η ρέβα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, έχει λίγες θερμίδες και είναι ιδανική για τις νέες μητέρες -ή γι’ αυτές που πρόκειται να γίνουν μητέρες- καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα και σε φυλλικό οξύ, ένα ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό που βοηθά στην πρόληψη αναιμίας και επιπλοκών στην εγκυμοσύνη. Συνήθως, μάλιστα, δίνεται κυρίως σε συμπλήρωμα σε αυτές τις περιόδους, αλλά η ρέβα μπορεί με ένα φλιτζάνι να καλύψει περίπου τη μισή συνιστώμενη ημερήσια δόση. Δοκιμάστε τη σε σαλάτα και απολαύστε τη. 

Πέστροφα
Μπορεί η πέστροφα να μην βρίσκεται εύκολα στο τραπέζι μας, ήρθε η ώρα, όμως, να την επιλέγουμε πιο συχνά, καθώς εκτός από τα ωμέγα-3, η πέστροφα παρέχει και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D. Κι όπως είναι γνωστό, η βιταμίνη D είναι απαραίτητη σε όλους και ειδικά στις μεγαλύτερες γυναίκες για την υγεία των οστών, των αρθρώσεων και την πρόληψη της οστεοπόρωσης, αφού βοηθά στην απορρόφηση ασβεστίου.