Γάμος, σχέσεις, σεξ: Τι έχει πάψει να ισχύει πλέον;

gamos-sxeseis-seks-ti-exei-papsei-na-isxuei-pleon

ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Έτερον ήμισυ, αδελφές-ψυχές, οι άντρες είναι περισσότερο άπιστοι από τις γυναίκες και άλλα τέτοια κλισε...ξεχάστε τα. Νέες στατιστικές αναιρούν όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τον γάμο, τον έρωτα, το σεξ και πολλά άλλα.

Με τη βοήθεια μερικών κοινωνιολόγων και του rd.com, η συγγραφέας Chrisanna Northrup, διεξήγαγε μία έρευνα με περισσότερους από 80.000 ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να αναιρούν τα στοιχεία που ξέραμε για τον γάμο, την αγάπη, το σεξ, την εμπιστοσύνη.

1. Οι άνδρες ερωτεύονται πιο γρήγορα από τις γυναίκες. Μάλιστα, τα ποσοστά είναι 48% έναντι 28%, αντίστοιχα, στην περίπτωση του έρωτα με την πρώτη ματιά.

2. Οι άνδρες, αντίθετα με ότι πιστεύουν αρκετές γυναίκες, αναζητούν το ρομαντισμό. Το 33% των ανδρών παγκοσμίως, σύμφωνα με την έρευνα, αναφέρουν ότι τους ενοχλεί που η σύντροφός τους δεν είναι ρομαντική.

3. Μπορεί τα χρήματα να φέρνουν την ευτυχία αλλά τα πλούσια ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν άλλη άποψη. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, όσοι έχουν τον «τρόπο» τους είναι πιο δυστυχισμένοι από εκείνους που δεν έχουν αρκετά χρήματα. Στην πραγματικότητα, τα ζευγάρια με έσοδα περίπου 20.000 ευρώ το χρόνο ή λιγότερο, δεν τσακώνονται τόσο συχνά, όσο εκείνα που κερδίζουν 250.00 -500.000 δολάρια. Απίστευτο, αλλά πραγματικό.

4. Μπορεί ένα ζευγάρι να είναι δυστυχισμένο αλλά αυτό δε σημαίνει αυτόματα ότι έπαψαν να βλέπει ο ένας τον άλλο ως αντικείμενο πόθου. Το ποσοστό 57% μάλιστα από αυτά τα ζευγάρια, ακόμη θεωρούν τον/τη σύντροφό τους ιδιαίτερα ελκυστικό/ή.

5. Ερωτικές κομεντί: είναι λόγος χωρισμού. Ποσοστό μεγαλύτερο του 33% των ανδρών και των γυναικών της έρευνας ανέφεραν, ότι έχουν παρακολουθήσει κάποια τηλεοπτική σειρά ή ταινία, που τους επηρέασε τόσο πολύ, ώστε να σκεφτούν ακόμα και τον χωρισμό.

6. Επειδή με το έτερον ήμισυ κάνετε καλή «ομάδα», δε σημαίνει ότι είναι και καλός/η σύντροφος. Μην απατάσθε, γιατί όσοι βάζουν τους συντρόφους τους σε αυτήν την κατηγορία, περιέγραψαν τη σχέση τους ελαφρώς δυστυχισμένη.

7. Τελικά, το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» ισχύει. Χαρείτε, απανταχού ρομαντικοί, γιατί περίπου το 60% ανδρών και γυναικών, που δεν ήταν τόσο ευτυχισμένοι με τη σχέση τους, υποστήριξαν στην έρευνα ότι έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα έμεναν για πάντα με τον σύντροφό τους.

…και 8 μαθήματα για να κατακτήσετε την αγάπη

Στην ίδια έρευνα, τα ευτυχισμένα ζευγάρια φρόντισαν να δώσουν και τις συμβουλές επιβίωσης για μία ευτυχισμένη σχέση.

1. Δε χρειάζεται να μοιράζεστε τα πάντα, παρά τα όσα λέγονται. Μάλιστα, περίπου το ¼ των πιο ευτυχισμένων ζευγαριών, ανέφεραν ότι κρατούν μυστικά από τους συντρόφους τους.

2. Ο τσακωμός αρκετές φορές είναι ευεργετικός για τη σχέση. Το 78% των αξιοζήλευτων αυτών ζευγαριών, αναφέρουν ότι τσακώνονται και μάλιστα αρκετά συχνά. Συμπέρασμα; Τα ζευγάρια που δε μαλώνουν ποτέ, ενδεχομένως να αποφεύγουν κάποιες συζητήσεις, που πρέπει να γίνουν για να οχυρώσουν μία δυνατή σχέση.

3. Ένα ποσοστό της τάξης του 45% των ζευγαριών προτείνουν να κάνετε διάφορες δραστηριότητες με τον/τη σύντροφό σας. Από αυτό το ποσοστό, το 95% περιγράφει τη σχέση τους ως εξαιρετικά ευτυχισμένη.

4. Σεβασμός στη συζυγική κλίνη. Μόλις το 1% των ευτυχισμένων ζευγαριών αναφέρουν ότι έχουν κοιμηθεί κάποια στιγμή στον καναπέ.

5. Η επικοινωνία είναι η βάση μιας αρμονικής σχέσης, με το 40% των ερωτηθέντων ευτυχισμένων να επιμένουν, ότι αυτή η κίνηση, πολύ περισσότερο από τη φιλία, τη στοργή ακόμα και το σεξ, είναι το πιο ικανοποιητικό κομμάτι που ολοκληρώνει τη σχέση τους.

6. Το κλειδί της ευτυχίας τελικά, ίσως κρύβεται στο άγγιγμα. Το 74% των ευτυχισμένων συντρόφων το γνωρίζουν, το επιβεβαιώνουν και το εφαρμόζουν.

7. Μόνο το 20% από τα ζευγάρια που έχουν βρει την ευτυχία, λένε ότι έχουν χάσει την έλξη που αισθανόταν προς τον/την σύντροφό τους. Οι υπόλοιποι επιμένουν ότι ακόμα και με το πέρασμα του χρόνου, είναι σημαντικό σε μία σχέση να βρίσκετε το έτερον ήμισυ γοητευτικό.

8. Tο 60% των ευτυχισμένων ζευγαριών, θεωρούν πολύ σημαντική την οικειότητα στη ζωή τους. Μάλιστα, ακόμα και εκείνοι που είναι μαζί για περισσότερο από 2 δεκαετίες, δηλώνουν ότι κάνουν σεξ τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα.