Αυτές οι τροφές χαρίζουν χρόνια

lemonia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Βελτιώστε τη διατροφή σας και την υγεία σας με πρισσότερα φρούτα, λαχανικά και όσπρια, λιγότερο άγχος, περισσότερη γυμναστική και ποιοτική ξεκούραση. Προσθέστε και στην καθημερινότητά σας αυτές τις τροφές για έξτρα οφέλη και μακροζωία.

Λεμόνια
Μπορεί να είναι λίγο ξινό, αλλά ένα μόνο λεμόνι μας παρέχει περισσότερο από 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων της καλής HDL χοληστερόλης και την απορρόφηση σιδήρου. Τα φλαβονοειδή των εσπεριδοειδών έχουν επίσης αντιφλεγμονώδη δράση και μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Μαύρη σοκολάτα
Πλούσια σε μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά, η μαύρη σοκολάτα σε ποσότητα περίπου 7 γραμμαρίων καθημερινά μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση σε υγιείς ενήλικες και να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό. Ακόμη, συμβάλλει στη μείωση της κακής LDL χοληστερόλης και την αύξηση της καλής.

Μπρόκολο
Βιταμίνη C σε υψηλές ποσότητες μας χαρίζει και ένα μετρίου μεγέθους μπρόκολο, συν περισσότερο από το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης Κ που συμβάλλει σε γερά οστά. Η ίδια ποσότητα δρα επίσης κατά διαφόρων μορφών καρκίνου.

Φασόλια
Μια μερίδα οσπρίων τις περισσότερες ημέρες μέσα στην εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 22%, αλλά και να δράσει κατά του καρκίνου του μαστού, μειώνοντας τον κίνδυνο.