Πώς διαχειρίζεται την «εξωγήινη» ομορφιά της η Winnie Harlow

winniekaiharlow
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Το 25χρονο top model εξηγεί τη ρουτίνα μακιγιάζ μιας γυναίκας με λεύκη.

Η Winnie Harlow είναι ένα από τα πολλά μοντέλα που έγιναν διάσημα μέσω του διαγωνισμού America’s Next Top Model (το 2014), καταφέρνοντας από κει και μετά να γράψει μια ανεπανάληπτη ιστορία στην παγκόσμια μόδα σπάζοντας κάθε στερεότυπο, όχι απλά για τις άψογες αναλογίες της, αλλά λόγω και του πιο «εξωγήινου» χαρακτηριστικού στο πρόσωπό της: τα σημάδια λεύκης, τα οποία απέκτησε από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Τι λέει η επιστήμη:

«Η λεύκη είναι μια αυτοάνοση δερματική πάθηση, που προκαλεί αποχρωματισμό τμημάτων του δέρματος, και εμφανίζεται όταν τα κύτταρα που παράγουν τη μελανίνη σταματούν να λειτουργούν, με αποτέλεσμα τις έντονες και ευρείας έκτασης λευκές κηλίδες σε διάφορες περιοχές του προσώπου και του σώματος. Η συγκεκριμένη πάθηση προσβάλλει κάθε τύπο δέρματος -αν και στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες είναι περισσότερο εμφανής-, χωρίς ωστόσο να είναι μεταδοτική ή απειλητική για τη ζωή, αποτελώντας περισσότερο αισθητικό πρόβλημα», διαβάζουμε στον επίσημο ιστότοπο της Mayo Clinic.

Τι λέει η Harlow: «Όλοι με ρωτούν διαρκώς για να μάθουν λεπτομέρειες όχι μόνο για την παράξενη όψη μου, αλλά κυρίως πώς εφαρμόζω το μακιγιάζ μου», λέει η Harlow σε συνέντευξή της στο περιοδικό Glamour. «Και κάθε φορά απαντώ το ίδιο: Έχω συνθηκολογήσει με τη λεύκη μου, και σχεδόν την αγαπώ, μιας και αυτή ήταν ο λόγος που εμφανίστηκα στα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας στον κόσμο. Αν νιώθω “εξωγήινη”; Όχι, καθόλου! Είμαι απλά μια jamaican-canadian κοπέλα, που βιώνει μια δερματική πάθηση η οποία πλήττει το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού».

Λίγο παρασκήνιο πίσω από τη ρουτίνα μακιγιάζ της Harlow: Τα σημάδια της λεύκης γύρω από το στόμα και τα μάτια μου μετακινούνται κάθε χρόνο, έτσι, το makeup της διαμορφώνεται ανάλογα. «Ευτυχώς, έχω πάντοτε σύμβουλο τη μητέρα μου, η οποία είναι πιστοποιημένη αισθητικός/κοσμετολόγος, και με έχει μάθει να μην επιχειρώ να καλύπτω με τόνους concealer ή foundation το πρόσωπό μου επειδή η λεύκη δεν καλύπτεται ποτέ με επιτυχία. Επιπλέον, μόνο κακό θα έκανα στην επιδερμίδα μου», λέει η Harlow μέσα από το κανάλι της στο YouTube, τονίζοντας πως επιλέγει να ακολουθεί μια συγκεκριμένη παλέτα μακιγιάζ που έχει δημιουργήσει μαζί με τη φίλη της Kim Kardasian, την KKWxWinnie, και η οποία αποτελείται από 12 σκιές ματιών σε γήινες αποχρώσεις -παίζοντας μεταξύ ματ, μεταλλικών και shimmer στρώσεων-, ένα highlighter και τρεις αποχρώσεις lip gloss -nude, ροζ και καφέ. «Σίγουρα θα απλώσω και μια κρέμα BB με σκοπό να εξομαλύνω την έντονη αντίθεση των λευκών περιοχών με το σκούρο δέρμα μου, και θα δείξω λίγο παραπάνω εμμονή στο καλό γέμισμα των φρυδιών μου. Τίποτε άλλο».

THE BEAUTY TEAM