H μητέρα του Elon Musk παραδίδει μαθήματα αιώνιας -κυριολεκτικά μιλώντας- ομορφιάς

maye-musk
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η 72χρονη Maye Musk μιλάει για κραγιόν, αντηλιακά, μόντελινγκ και χειροπιαστή αντιγήρανση.

«Δεν μπορείτε να ελέγξετε όλα αυτά που συμβαίνουν στη ζωή, αλλά μπορείτε να έχετε τη ζωή που θέλετε σε οποιαδήποτε ηλικία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε ένα κατάλληλο σχέδιο», λέει το πιο θρυλικό αντισυμβατικό fashion & beauty icon της δεκαετίας του ’60, και μητέρα του -περιβόητου και δαιμόνιου- Elon Musk (και των δυο μικρότερων αδελφών του, Kimbal και Tosca).

Σήμερα, στα 72 της, η Maye Musk, εξακολουθώντας να αποτελεί την πιο ζωντανή απόδειξη ότι η ομορφιά δεν πεθαίνει ποτέ, μόλις κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο με τίτλο A Woman Makes a Plan, προσπαθώντας να διδάξει τις νεότερες γενιές γυναικών με ποιους τρόπους μπορούν και αυτές να μεγαλώνουν χωρίς να γερνούν.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου: «Όταν ήμουν έφηβη θυμάμαι, που μαζί με την αδερφή μου Kaye φορούσαμε ψεύτικες βλεφαρίδες και σκούρο eyeliner, επειδή  αυτό ήταν το στυλ μακιγιάζ ματιών εκείνη την εποχή. Μάλιστα, χρησιμοποιούσαμε ψεύτικες βλεφαρίδες και στην κάτω μεριά των ματιών, θέλοντας να μιμηθούμε την Twiggy, κάτι που μας έπαιρνε μια ολόκληρη ώρα για να ετοιμαστούμε», λέει η Musk, και συνεχίζει: «Σήμερα, δεν θα επέλεγα καθόλου ψεύτικες βλεφαρίδες επειδή μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία των ματιών, αλλά σίγουρα δεν θα εγκατέλειπα το αγαπημένο μου eyeliner και τις έντονες cat-eye σκιάσεις. Όσον αφορά στο υπόλοιπο μακιγιάζ, φροντίζω να διατηρώ έναν ουδέτερο, κενό καμβά, επιδιώκοντας όμως να μην αφήνω τα χείλη μου γυμνά: τα έντονα κραγιόν είναι η αδυναμία μου, και όπως έχω διαπιστώσει όλα αυτά τα χρόνια, αποδεικνύονται ιδανικά για γυναίκες κάθε ηλικίας. Με αυτό το δίπτυχο -μάτια και χείλη- μπορείτε να μαγνητίζετε τους πάντες εφ’ όρου ζωής».

Η σειρήνα της ηλιοθεραπείας συμβουλεύει: «Το 1969 ήταν η χρονιά που κέρδισα τον διαγωνισμό Miss Vaal Queen στη χώρα που γεννήθηκα -Νότια Αφρική-, και τον οποίο δεν περίμενα ποτέ να κερδίσω, μιας και δεν υπήρχε διαδίκτυο για να αντλούμε συμβουλές για τη φροντίδα και την προστασία του δέρματος, ενώ οι δερματολόγοι δεν είχαν σαφείς αποδείξεις γα την υπαιτιότητα της εμφάνισης καρκίνου από τον ήλιο. Θυμάμαι -με τρόμο σήμερα- που ξαπλώναμε ολόγυμνες στον ήλιο απλώνοντας αντηλιακό λάδι για να μαυρίσουμε -μάλλον για να «τηγανιστούμε»- περισσότερο, ενώ δεν μου φεύγει από το μυαλό ότι πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε αλουμινόχαρτο για να αντανακλούν ακόμη πιο έντονα οι ακτίνες του ήλιου στο σώμα μας. Καθόλου καλή ιδέα, αλλά αυτό ξέραμε και αυτό κάναμε. Συνειδητοποίησα το πρόβλημα στα 35 μου, όταν πέθανε η η θεία μου στο Μόντρεαλ από καρκίνο του δέρματος -ήταν ένα τρομακτικό καμπανάκι κινδύνου για μένα. Από εκείνη την ημέρα δεν έχω βγει ούτε στην πόλη για ψώνια χωρίς αντηλιακό, φορώντας παράλληλα μακρυμάνικο βαμβακερό πουκάμισο και καπέλο».

Πρωτοπόρος ακόμη και στα plus-size models: «Λίγο μετά τα 30 μου, ο αρραβωνιαστικός μου άφησε έγκυο μια άλλη κοπέλα, οπότε αναγκαστικά χωρίσαμε -πιστεύω ότι μπορείτε να φανταστείτε τη θλίψη και την οργή μου. Από εκείνη τη στιγμή έπεσα με τα μούτρα σε ό,τι πιο ανθυγιεινό υπάρχει στη διατροφή, με αποτέλεσμα να γεμίσω το σώμα μου με επιπλέον 30 κιλά λίπους και με την υγεία μου να κινείται σε ένα τεντωμένο σχοινί. Μου πήρε οκτώ μήνες για να επανέλθω στη φυσιολογική μου φόρμα, αλλά στο ενδιάμεσο είδα πως το παχουλό μου σώμα ήταν περιζήτητο από τα πρακτορεία μοντέλων (αληθινά πρωτοποριακό για την εποχή των 80’s). Λοιπόν, αυτό ήταν πολύ ωραίο, κάτι που σήμερα μου αρέσει να βλέπω ότι ισχύει σε μεγάλο βαθμό. Νομίζω ότι η διαφορετικότητα δίνει στις γυναίκες περισσότερη αυτοπεποίθηση, ακόμη και όταν αυτό έχει να κάνει με τα κιλά τους ή με το χρώμα του δέρματός τους. Είμαι αληθινά πολύ χαρούμενη που τα “juicy” μοντέλα μπορούν πλέον να επηρεάζουν τόσες πολλές γυναίκες στον κόσμο μας σήμερα», γράφει η Maye Musk στο βιβλίο της.

THE BEAUTY TEAM