Η κατανάλωση πολλών φυτικών τροφών σημαίνει και κατανάλωση χημικών;

diatrofi-laxanika-frouta-bitamines
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Μια εύλογη απορία όσων ακολουθούν vegan διατροφή ή γενικότερα καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά, οι καλλιέργειες των οποίων ψεκάζονται με χημικά: κινδυνεύουν;

Παλιότερη μελέτη του 2013 είχε υπολογίσει ότι αν ο μισός πληθυσμός των Ηνωμένων Πολιτειών κατανάλωνε μια ακόμη μερίδα συμβατικών φρούτων και λαχανικών, περίπου 20 χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Την ίδια στιγμή, όμως, τα πρόσθετα χημικά, μυκητοκτόνα με τα οποία ψεκάζονται οι καλλιέργειες φρούτων και λαχανικών, μπορεί να προκαλούν 10 ακόμη περιπτώσεις καρκίνου. Όπως είναι φανερό, μπορεί να υπάρχει μια μικρή αύξηση στην πιθανότητα καρκίνου, αλλά είναι αμελητέα σε σχέση με την πρόληψη που μας παρέχει η κατανάλωσή τους.

Σύμφωνα με τον δρ. Michael Greger M.D.FACLM, ακόμη κι αν το μόνο που είχαμε τη δυνατότητα να φάμε ήταν οι πιο μολυσμένες καλλιέργειες φρούτων και λαχανικών και πάλι τα οφέλη θα ήταν περισσότερα από τους κινδύνους.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να συνεχίσετε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών καθημερινά, να την αυξήσετε αν δεν καταναλώνετε τουλάχιστον 5 μερίδες, να τα πλένετε καλά και να επιλέγετε βιολογικά τρόφιμα, απαλλαγμένα από τα χημικά.

Πηγή