Η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς της Kate Moss, σήμερα

i-kathimerini-routina-omorfias-tis-kate-moss-simera
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Τι κάνει το διάσημο super model και παραμένει ανέγγιχτη από το χρόνο;

Στα 46 της πια, το μοντέλο που δημιούργησε μια κατηγορία από μόνη της τη δεκαετία του ’90 (heroin chick), και σήμερα επιτυχημένη επιχειρηματίας στον κόσμο της μόδας, των αρωμάτων και του modeling, η Kate Moss δείχνει να έχει νικήσει το χρόνο. Σε πολύ πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό Elle, αποκαλύπτει τη μυστική ρουτίνα ομορφιάς και ευεξίας που ακολουθεί.

Κοιμάται και ξυπνά πάντα στην ώρα της: Το πρώην party animal, λέει ότι πλέον η μέρα της ξεκινά στις 8.00 π.μ. και τελειώνει ακριβώς στις 11 μ.μ. «Αισθάνομαι εξαντλημένη και κακόκεφη γύρω στο μεσημέρι εάν δεν έχω κοιμηθεί τουλάχιστον οκτώ ώρες το προηγούμενο βράδυ, αφού προηγουμένως έχω παρακολουθήσει την αγαπημένη μου σειρά Sex Education στο Netflix». Η πρώτη της κίνηση μόλις ξυπνήσει; Ένα ποτήρι χλιαρό νερό με χυμό λεμονιού. 

Οι απαραίτητες κινήσεις φροντίδας της επιδερμίδας της: Τα βήματα περιποίησης του δέρματος της Kate είναι γρήγορα αλλά αποτελεσματικά: «Καθαρισμός και ενυδάτωση», λέει η ίδια, «...αλλά όταν βρίσκομαι σε διακοπές και έχω περισσότερο χρόνο, τρελαίνομαι να εφαρμόζω θεραπείες με ορούς και μάσκες ομορφιάς, μαζί με την κόρη μου Lila Grace». Όσο για το απόλυτο μυστικό ομορφιάς της, δεν είναι άλλο από ένα καλό αντηλιακό, «...πάντα από το φαρμακείο, με SPF 50+».

Οι λιτές κινήσεις λάμψης και γοητείας: Η καθημερινή ρουτίνα μακιγιάζ της Moss αποτελείται από τέσσερα απλά βήματα. «Επιλέγω να δίνω λίγη περισσότερη όψη υγείας της επιδερμίδας μου μαζί με κάλυψη ατελειών, οπότε ό,τι προϊόν μου χαρίζει μπρονζέ αποτέλεσμα είναι πρώτο στη λίστα μου. Μετά, αρκούμαι σε μια γρήγορη εφαρμογή κραγιόν, concealer και μια  μάσκαρα για ανόρθωση των βλεφαρίδων μου», λέει, ενώ παραδέχεται ότι καμιά φορά ξεχνά να καθαρίσει το μακιγιάζ πριν κοιμηθεί. «Μισώ τόσο πολύ τον εαυτό μου βλέποντας τα κακά αποτελέσματα στο πρόσωπό μου το επόμενο πρωί»

 Σύμμαχός της ο ιδρώτας: Δεν υπάρχει μέρα στη ζωή του super model που να μην ξεκινά με γιόγκα, με τη βοήθεια της προσωπικής της δασκάλας Nadia Narain. «Στο σπίτι μου διαθέτω επίσης και ένα μίνι γυμναστήριο, όπως και ένα υπερσύγχρονο στατικό ποδήλατο –στο οποίο ωστόσο, σπάνια χρησιμοποιώ», εξομολογείται.

  Το αγαπημένο της μασάζ: Αναγνωρίζοντας την συστηματική περιποίηση του προσώπου ως την πιο απαραίτητη κίνηση για τη διατήρηση της ομορφιάς της, η Moss αποκαλύπτει ότι για το σώμα της επιλέγει συχνά-πυκνά το βραζιλιάνικο λεμφικό μασάζ. Η συγκεκριμένη θεραπεία σώματος στοχεύει στη βελτίωση της κινητικότητας των λεμφαγγείων, προωθεί τη ροή του λεμφικού υγρού, συμβάλει στην αποσυμφόρηση των οιδημάτων και ταυτόχρονα δίνει ορατά αποτελέσματα στη λείανση της επιδερμίδας και τη μείωση πόντων στα επίμαχα σημεία τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας (ναι, και τα super models βιώνουν τέτοιες καταστάσεις). «Το δοκίμασα πριν μερικά χρόνια και μου φάνηκε απίστευτο. Δεν ξέρω τι έκανε, αλλά βγήκα από τις θεραπείες με το μισό μέγεθος», αποκαλύπτει η ίδια.

THE BEAUTY TEAM