Πώς οι ανάσες βοηθούν στη δίαιτα

anapnoes
ΤΡΙΤΗ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Οι σωστές αναπνοές έχουν μια έμμεση επίδραση στην αντίληψή σας για το φαγητό και μπορούν με τον τρόπο τους να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Αν είστε στη φάση που μερικά παραπανίσια κιλά σας βαραίνουν και θέλετε να τα διώξετε, μαζί με τον έλεγχο της διατροφής σας, βάλτε και την αναπνοή στο... παιχνίδι. 

Δοκιμάστε να πάρετε πέντε βαθιές και αργές ανάσες πριν από το φαγητό, παρατηρώντας τα πάντα γύρω σας. Δώστε με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στον εαυτό σας να απολαύσει την εμφάνιση του φαγητού, τη μυρωδιά και την υφή του. 

Στη συνέχεια, φροντίστε να μασάτε κάθε μπουκιά αργά για να απολαύστε τη γεύση και να την εκτιμήσετε. Έτσι, μειώνετε την πιθανότητα να φάτε λόγω στρες ή στεναχώριας. Αυτό θα σας βοηθήσει, επίσης, στη μέση ενός γεύματος, ούτως ώστε να ελέγξετε τον εαυτό σας εάν έχει χορτάσει.

Μελέτη πάνω στο mindful eating, μάλιστα, δηλαδή στο να τρώμε με απόλυτη επίγνωση, διαπίστωσε ότι όλοι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι έχασαν βάρος κάνοντας δίαιτα, παρουσίασαν μείωση της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (δείκτης φλεγμονής και του άγχους). Ένας από βασικούς κανόνες της δίαιτας που ακολούθησαν ήταν και το να μπορούν να εξετάσουν την πείνα τους και τα μηνύματα του κορεσμού τρώγοντας αργά και εστιάζοντας στο φαγητό τους.