Τι τρώει κάθε μέρα ένας Superman

ti-troei-kathe-mera-enas-superman
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο Henry Cavill ξεπερνά τις 5.000 θερμίδες ημερησίως, καταναλώνοντας λουκούλλεια γεύματα με επιστημονικό τρόπο.

Όταν το Man of Steel (Άνθρωπος από Ατσάλι) βγήκε στις αίθουσες το 2013, όλοι καταλάβαμε ότι έτσι πρέπει να μοιάζει ο Superman του 21ου αιώνα -όμορφος σαν άγγελος, ελαφρά μελαγχολικός, και με μυς σαν αρχαίος Έλληνας πολεμιστής. Και αυτή ήταν μόνο η αρχή για το ταξίδι της σωματικής μεταμόρφωσης του Henry Cavill, αφού σε κάθε επόμενη ταινία της DC έως το πιο πρόσφατο The Witcher, οι μύες του ηθοποιού συνέχισαν να μεγαλώνουν και να μεγαλώνουν, θυμίζοντας όλο και περισσότερο τις εξωπραγματικές αναλογίες του Superman στις σελίδες comics.

Τον τελευταίο καιρό -και εν μέσω καραντίνας-, ο Cavill είχε έναν ακόμη λόγο να προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τη μυϊκή του μάζα, αφού οι φήμες λένε ότι ετοιμάζεται να ξαναφορέσει τη μπέρτα του -έστω και αν οι εμφανίσεις του ως Superman προορίζονται για cameo σκηνές, σε μια σειρά ταινιών που ετοιμάζει η Warner και η DC. 

Και πώς το κάνει αυτό, εκτός από το να συνεχίζει τις σκληρές ρουτίνες προπόνησης;

Ο ίδιος ο ηθοποιός έχει πει σε συνεντεύξεις του ότι από την εποχή του Man of Steel συνήθιζε να καταναλώνει κάθε μέρα 5.000 θερμίδες (!), κάτι που ακολουθεί και τον τελευταίο καιρό για να προσδώσει στο μυϊκό όγκο του, μεγέθη Superman εν έτει 2020. Από το άκουσμα και μόνο του αριθμού θερμίδων, οι περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε ότι ο Cavill πρέπει να είναι όλη μέρα με ένα πιρούνι στο χέρι. 

Και είναι όντως έτσι. Απλά ο Cavill έχει έναν επιστημονικό τρόπο να το κάνει χωρίς να παχαίνει, αλλά αντίθετα να πλημμυρίζει με καθαρές μυϊκές ίνες όλο το σώμα του. 

Σύμφωνα με πολλές θεωρίες του bodybuilding, η φόρμουλα για μυϊκή διόγκωση μέσω της διατροφής στηρίζεται σε μια σειρά πολύπλοκων υπολογισμών, που αφορούν τον βασικό μεταβολικό ρυθμό (BMR) και το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας (PAL) -όπου το BMR δείχνει πόσες θερμίδες καίει το σώμα σε κατάσταση ηρεμίας, και η τιμή PAL δείχνει το επίπεδο δραστηριότητας. Ο Cavill, έχει υιοθετήσει αυτό το πρωτόκολλο διατροφής για μυϊκή υπερτροφία από τον πρώτο διδάξαντα Arnold Schwarzenegger, μοιράζοντας αυτές τις 5.000 θερμίδες σε επτά γεύματα ημερησίως, ανεξάρτητα από τα είδη τροφών που καταναλώνει.

Οι συστάσεις της Διεθνούς Επιτροπής Αθλητικής Διατροφής για τη σύνθεση αλλά και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας σε άτομα που αθλούνται, οριοθετούν την καθημερινή πρόσληψη 1,4 έως 2 γραμμαρίων πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Ωστόσο ο Schwarzenegger είχε αποδείξει ότι η υψηλότερη πρόσληψη πρωτεΐνης της τάξεως των 2,3 έως και 3,1 γραμμαρίων ανά κιλό σωματικού βάρους, βοηθά στη διατήρηση της άλιπης μάζας του σώματος σε άτομα που προπονούνται συστηματικά με βάρη και αντιστάσεις (όπως ο Cavill).Τα υπόλοιπα μακροθρεπτικά στοιχεία πρέπει να είναι 20% από ακόρεστα λιπαρά και όλο το υπόλοιπο, από ινώδεις υδατάνθρακες.

THE BEAUTY TEAM