Οι καλύτερες συμβουλές ομορφιάς και μόδας για 30άρες

oi-kaluteres-sumboules-omorfias-kai-modas-gia-30ares
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Μια 30άρα super star της pop, παραδίδει μαθήματα αξιοπρεπούς ωρίμανσης...

Η Taylor Swift έγινε 30 χρονών και, προφανώς, αισθάνεται αρκετά ώριμη για να δίνει συμβουλές αντιγήρανσης και ομορφιάς, κάτι που οδήγησε πριν λίγους μήνες το περιοδικό Elle να της αφιερώσει ένα (ακόμη) εξώφυλλο, φιλοξενώντας ταυτόχρονα και ένα δικό της άρθρο, με τίτλο «30 πράγματα που έμαθα πριν από τα 30 μου». Αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.«Σύμφωνα με το πιστοποιητικό γέννησής μου, είμαι 30 χρονών. Είναι περίεργο, γιατί ένα μέρος μου αισθάνεται ακόμα 18 και ένα μέρος μου αισθάνομαι 283. Έχω ακούσει τους ανθρώπους να λένε ότι τα τριάντα σου είναι η πιο διασκεδαστική δεκαετία της ζωής σου, οπότε σίγουρα θα σας κρατήσω ενήμερους για τα ευρήματά μου σχετικά με αυτό όταν περάσει αυτή η δεκαετία. Αλλά μέχρι τότε, σκέφτηκα ότι θα μοιραστώ μαζί σας μερικά μαθήματα που έμαθα πριν φτάσω τα 30, μοιραζόμενη μαζί σας κάποια ενδιαφέροντα πράγματα που συνειδητοποίησα», γράφει στην εισαγωγή του άρθρου η Αμερικανίδα δημοφιλής τραγουδίστρια και μουσικός, γνωστή για τα αφηγηματικά τραγούδια με θέμα πάντα τις προσωπικές της εμπειρίες.

Ανάμεσα σε πολλά άλλα, η Swift, συμβουλεύει.

Μην έχετε εμμονή με την απώλεια βάρους: «Δούλεψα σκληρά για να επανεκπαιδεύσω τον εγκέφαλό μου ότι λίγο επιπλέον βάρος σημαίνει θηλυκές καμπύλες, λαμπερά μαλλιά και περισσότερη ενέργεια. Νομίζω ότι πολλοί από εμάς ωθούμαστε σε ακραία όρια όσον αφορά στις δίαιτες, εστιάζοντας σε μια ανθυγιεινή συμπεριφορά απέναντι στο σωματικό μας βάρος. Και αυτό είναι πραγματικά επικίνδυνο για την υγεία, την διάθεση και την ομορφιά μας. Δεν υπάρχει γρήγορη επιδιόρθωση. Πλέον, θέλω να δέχομαι το σώμα μου όπως είναι κάθε μέρα που περνά, και ειλικρινά ζω μια πιο ευτυχισμένη και υγιέστερη ζωή από τότε που σταμάτησα να μισώ κάθε έξτρα γραμμάριο λίπους στο σώμα μου».

 Η γήρανση είναι φυσική και αναπόφευκτη: «Έχω μάθει ότι η διαφήμιση, η βιομηχανία ομορφιάς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στέλνουν συνεχώς πολύ δυνατά μηνύματα σε όλες τις γυναίκες που θέλουν με τεχνητούς τρόπους να απαλλαγούν από τα φυσικά σημάδια γήρανσης στο πρόσωπό τους, και λέω ότι είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε εμάς. Αυτά τα μηνύματα λένε στις γυναίκες ότι δεν επιτρέπεται να γερνάμε γιατί ασχημαίνουμε. Αλλά ψάχνω και βρίσκω το πόσο υπέροχο είναι να μεγαλώνεις σαν την Brigitte Bardot, την Meryl Streep ή την Cindy Crawford». Να παίρνετε τις βιταμίνες σας: «Οι βιταμίνες με κάνουν να νιώθω πολύ καλύτερα! Παίρνω L-Θεανίνη, η οποία είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα από το πράσινο τσάι, που με βοηθά στο στρες και την κακή διάθεση. Παίρνω επίσης μαγνήσιο για την υγεία και την ενέργεια των μυών μου. Όλοι χρειαζόμαστε και κάτι όσον αφορά τις βιταμίνες, γι’ αυτό μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα θρεπτικά συστατικά που λείπουν από το σώμα σας, και αρχίστε να αισθάνεστε καλύτερα από την επόμενη κιόλας μέρα!».

Φροντίζετε το δέρμα σας: «Στα εφηβικά μου χρόνια έως και τις αρχές της δεκαετίας των 20, έκανα το πιο θεμελιώδες λάθος: κοιμόμουν πολλές φορές με το μακιγιάζ. Αλλά παρατήρησα ότι όταν σταμάτησα να το κάνω, το πρόσωπό μου δεν ήταν ποτέ τόσο σοκαριστικά καθαρό, λείο και φωτεινό. «Τώρα, καθαρίζω και ενυδατώνω την επιδερμίδα μου πρωί και βράδυ, με θρησκευτική ευλάβεια». 

 Μην παίρνετε τη μόδα πολύ σοβαρά: «Η χρήση της καλής μόδας είναι για μένα ένας τρόπος αυτοέκφρασης και τίποτε παραπάνω. Παλαιότερα διατηρούσα μια τεράστια γκαρνταρόμπα η οποία τις περισσότερες φορές με σύγχυζε, παρά με ευχαριστούσε. Μην εγκλωβίζεστε σε μόδες που είναι ασύμβατες με τον χαρακτήρα σας, αλλά επιλέξτε ρούχα και αξεσουάρ που σας επιτρέπουν παιχνιδιάρικους πειραματισμούς. Επιλέξτε λίγα και καλά, και θα δείτε ότι όχι μόνο θα ντύνεστε με περισσότερη προσωπική αυθεντικότητα, αλλά θα απαλλαγείτε και από το βαρύ άγχος που προκαλεί μια ντουλάπα με ακριβοπληρωμένα ρούχα της “μόδας”».

THE BEAUTY TEAM