Καφές για τον πονοκέφαλο, τα έπιπλα, τα νεκρά κύτταρα και πολλά άλλα...

kafes-gia-ton-ponokefalo-ta-epipla-ta-nekra-kuttara-kai-polla-alla

ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Αρωματικός, γευστικός εθισμός με πολλές και ποικίλες χρήσεις, ο καφές τελικά δεν υπάρχει για να ικανοποιεί μόνο τον ουρανίσκο μας και να «τσιτώνει» τα νεύρα.

Από τη θεραπεία ενός…πονοκεφάλου μέχρι την ανθοφορία του κήπου μας και από την επιδιόρθωση παλιών επίπλων μέχρι τη γυαλάδα, που μπορεί να χαρίσει στα μαλλιά μας, ο καφές μάλλον πρέπει (αν δεν έχει γίνει ακόμα) ο καλύτερος μας φίλος. Σύμφωνα με το reader’s digest, ο καφές μάλιστα είναι η απάντηση σε πολλά προβλήματα του σπιτιού και όχι μόνο.

Τέρμα ο πονοκέφαλος

Μια κλινική δοκιμή στο Ιλλινόις έδειξε ότι η καφεΐνη, η οποία μειώνει τη διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων, μπορεί να μειώσει τόσο την ένταση, όσο και τη συχνότητα των πονοκεφάλων. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας, δόθηκε σε μία ομάδα ανθρώπων μόνο καφεΐνη και το 58% αυτής της ομάδας ανέφερε πλήρη ανακούφιση από τον πονοκέφαλο.

Σε άλλη ομάδα έδωσαν καφεΐνη σε συνδυασμό ιβουπροφαίνης (ibuprofen), ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο, με σημαντική αντιφλεγμονώδη, αναλγητική και αντιπυρετική δράση. Το 70% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι τα συμπτώματα του πονοκεφάλου εξαφανίστηκαν.

Παλιά έπιπλα σαν καινούρια

Αν δείτε μία μικρή ρωγμή ή τρύπα στο αγαπημένο σας παλιό (και σκούρο) έπιπλο, τρέξτε στο ντουλάπι της κουζίνας και αναζητήστε τον στιγμιαίο καφέ. Αναμίξτε 2-3 κουταλιές της σούπας με αρκετό νερό, ώστε να γίνει μία παχιά πάστα. Στην περίπτωση που το έπιπλό σας έχει αποχρώσεις του κόκκινου, προσθέστε μερικές σταγόνες ιώδιο.

Βάλτε την πάστα στη μύτη από ένα μικρό μαχαίρι και χρησιμοποιήστε το σα σπάτουλα για να γεμίσετε τη ρωγμή. Αφαιρέστε τυχόν περίσσεια γύρω από τις άκρες με ένα ελάχιστα υγρό πανί. Αφήστε την πάστα να στεγνώσει εντελώς και στη συνέχεια, εφαρμόστε στην περιοχή το ειδικό προϊόν με κερί για τα έπιπλα.

Καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας

Για να κρατήσετε το αυτοκίνητό σας φρέσκο και καθαρό (ειδικά αν καπνίζετε), τοποθετήστε ένα μικρό ανοιχτό δοχείο γεμάτο με φρεσκοτριμμένους κόκκους καφέ. Ο καφές θα απορροφήσει τυχόν ισχυρές οσμές και το αυτοκίνητό σας θα είναι ευωδιαστό και έτοιμο για ταξίδια.

Tip: Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο ψυγείο σας, για να απομακρύνετε τυχόν δυσάρεστες μυρωδιές. Μάλιστα, για καλύτερα αποτελέσματα, προτιμήστε τον γνωστό ελληνικό καφέ.

Για ιδανική κηπουρική

Ρίξτε στον κήπο σας καφέ (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσάι ή αναψυκτικό τύπου κόλα διαίτης) ώστε να αυξήσετε τα…βακτήρια. Ο λόγος; Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσετε το χώμα να διασπάσει καλύτερα και γρηγορότερα το λίπασμα.

Κάντε τα φυτά σας να ανθοφορήσουν

Δεν είναι η ίδια η καφεΐνη στον καφέ, αλλά μάλλον η οξύτητα του αερισμού (για να μην αναφέρουμε το άζωτο, το φώσφορο και τα ιχνοστοιχεία), που προκαλούν οι κόκκοι του, ο λόγος που ο καφές προτείνεται ως ιδανική λύση ανθοφορίας για λουλούδια, όπως οι αζαλέες και οι τριανταφυλλιές.

Απλά φροντίστε να σκάψετε και να τοποθετήσετε τους κόκκους στο έδαφος για να τους προστατεύσετε ώστε να μη μουχλιάσουν. Αλλά μην το παρακάνετε: Σκάψτε και τοποθετήστε περίπου ¾ του φλιτζανιού κόκκους στο έδαφος κοντά στις ρίζες, επαναλαμβάνοντας μία φορά το μήνα.

Προσοχή ωστόσο γιατί το λίπασμα ακόμα και για τα φυτά που αγαπούν το οξύ, θα μπορούσε να αυξήσει την οξύτητα του εδάφους σε ανεπιθύμητα επίπεδα.

Ποια μυρωδιά ζώου;

Μερικοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν ανακαλύψει ότι ένα φλιτζάνι από φρεσκοτριμμένους κόκκους καφέ, «ψημένοι» σε χαμηλή φωτιά, μπορεί να είναι η απάντηση στις δυσάρεστες μυρωδιές, που πολλές φορές έχουν οι αγαπημένοι τους «φίλοι». Μόλις η μυρωδιά απελευθερωθεί, αφήστε τον καφέ στο δωμάτιο που συχνάζει το κατοικίδιό σας για λίγη ώρα. Μέχρι να ξανακρυώσουν οι κόκκοι, η μυρωδιά θα έχει εξαφανιστεί.

Καθαριστικό προσώπου

Ο καφές τελικά ίσως είναι η ιδανική λύση στην απολέπιση προσώπου. Οι ειδικοί αναφέρουν, ότι αν τρίψετε κόκκους καφέ στο πρόσωπό σας και έπειτα ξεπλύνετε απαλά, θα απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα. Βέβαια, εσείς για να είστε σίγουροι, ρωτήστε πρώτα το δερματολόγο σας.

Υπέροχα, γυαλιστερά μαλλιά

Σύμφωνα με EcoSalon, εφαρμόζοντας έναν «extra δυνατό» καφέ στα μαλλιά σας, ενώ αυτά είναι στεγνά και καθαρά, θα πετύχετε την απόλυτη λάμψη, που τόσο επιθυμείτε. Αφήστε τον καφέ για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Επαναλάβετε για επτά ημέρες αν θέλετε καλύτερα αποτελέσματα. Προσοχή: μία ερώτηση-συμβουλή από την κομμώτριά σας πριν το επιχειρήσετε, δεν θα ήταν κακή ιδέα.

Κρέας που…σπαρταράει

Αν θέλετε το κρέας σας να πάρει μία ιδιαίτερη γεύση και ένα μοναδικό σκούρο χώμα, προσθέστε ένα φλιτζάνι μαύρο καφέ στη χύτρα περίπου στα μισά της διαδικασίας μαγειρέματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να τρίψετε λίγο καφέ σε βόειο, χοιρινό κρέας και άλλα πιάτα με βάση το κρέας, πριν το μαγειρέψετε.