Will Smith: Πώς η άσκηση βοηθά την ψυχολογία μετά από ένα διαζύγιο

pos-i-askisi-boitha-na-tin-kaki-psuxologia-meta-apo-ena-diazugio-askisi-boitha-na-tin-kaki-psuxologia-meta-apo-ena-diazugio
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο διάσημος ηθοποιός συμβουλεύει...

Από τη χρονιά που ο δημοφιλής ηθοποιός ενσάρκωσε -με εξαιρετική πιστότητα- τον θρυλικότερο πυγμάχο όλων εποχών στην ταινία Ali (2001), η αγάπη του για την προπόνηση έμελλε να γίνει κάτι παραπάνω από τρόπος ζωής. Επιμένοντας σε καθημερινά σκληρά προγράμματα δύναμης στο γυμναστήριο, εκτός από ένα ολικά μεταμορφωμένο μυϊκό σύστημα και ένα σώμα αντάξιο fitness model, ο Will Smith κατάφερε επίσης να κερδίσει επικερδείς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μια μεγάλη σειρά ταινιών δράσης. Σήμερα, στα 51 του, αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα δύναμης και αντοχής -μαζί με ένα six pack που θα ζήλευαν και 20άρηδες-, με τον ίδιο να δηλώνει πρόσφατα στο περιοδικό Best Fit ότι έχει ακόμη πολλούς στόχους να εκπληρώσει στο γυμναστήριο.

Σε μια άλλη συνέντευξή του στο ανδρικό περιοδικό Men’s Health, ο Smith είπε ότι τα τελευταία χρόνια η σκληρή προπόνηση με μεγάλα βάρη δεν είναι η καλύτερη ιδέα. «Το bodybuilding με βοήθησε να αναπτύξω μια σωματοδομή  που ήθελα και πραγματικά χρειαζόμουν για μια σειρά από ρόλους, ωστόσο όσο μεγαλώνω ανακαλύπτω περισσότερα οφέλη σε ασκήσεις με λιγότερα βάρη και περισσότερες επαναλήψεις, που ευνοούν την καλή φυσική κατάσταση, την ευλυγισία, την γενικότερη υγεία και την ψυχολογία μου», λέει. Και, μάλλον, στο τελευταίο, στην καλή ψυχολογία δηλαδή, ίσως να εστιάζει περισσότερο ο Smith.

Πολύ πρόσφατα, ο χολιγουντιανός αστέρας δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για το οδυνηρό τέλος του γάμου του με την Sheree Zampino -πίσω στο 1995- και τις δυσκολίες που ακολούθησαν. «Το διαζύγιο ήταν το χειρότερο πράγμα στην ζωή μου ως ενήλικας, ήταν η υπέρτατη αποτυχία για μένα. Έχω πονέσει πολύ στην ζωή μου ως ενήλικας, αλλά δεν νομίζω υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με την αποτυχία του να παίρνω διαζύγιο από την μητέρα του δίχρονου γιού μου Tray (Σ.Σ.: σήμερα είναι 27 ετών)», δήλωσε ο Smith.

Όπως διαβάζουμε στη συνέντευξή του στο περιοδικό Best Fit, «...φυσικά, κάθε δύσκολο ψυχολογικό πρόβλημα -όπως ένα διαζύγιο, ανεξάρτητα από το πόσο άσχημα μπορεί να εξελιχθεί για τον καθένα- δεν είναι φάρμακο, αλλά μια καλή διαδρομή παρηγοριάς. Υπάρχει κάτι εντελώς πνευματικό στην άσκηση, που με βοηθά να έρθω σε βαθιά επαφή με τον εαυτό μου και να μου δώσει μια διέξοδο στο να ηρεμήσω, να προβληματιστώ και να επισκευάσω κάθε ψυχολογική ζημιά. Από την πρώτη στιγμή που μπαίνω στο γυμναστήριο ή όταν ξεκινώ μια ρουτίνα με ασκήσεις στο μονόζυγο στο σπίτι, νιώθω ανακούφιση, βοηθώντας με να διαχειριστώ κάθε δυσκολία». 

THE BEAUTY TEAM