Τρεις συμβουλές για να νικήσετε το φούσκωμα

fouskoma
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Προέρχεται από αέρια στην κοιλιά λόγω πέψης ή κατάποσης αέρα και το σίγουρο είναι ότι πώς πρόκειται για μια άβολη κατάσταση. Εκτός από το να τσεκάρετε ποιες τροφές μπορεί να σας προκαλούν φούσκωμα, δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε.

Τρώτε προβιοτικές τροφές κάθε μέρα: Τροφές όπως το ξινολάχανο, το κεφίρ, το kimchi, το τσάι kombucha είναι πλούσιες σε προβιοτικά. Όπως τα συμπληρώματα προβιοτικών, έτσι κι αυτές οι τροφές αυξάνουν τα καλά βακτήρια στο πεπτικό που συμβάλλουν σε ένα υγιές έντερο και μπορούν να μειώσουν τα περιστατικά φουσκώματος.

Πιείτε νερό: Όταν είμαστε αφυδατωμένοι, τα επίπεδα ηλεκτρολυτών απορρυθμίζονται κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παρουσιάζετε αλλαγές στην κατακράτηση υγρών, χωρίς να το συνειδητοποιείτε. Το να πιείτε παραπάνω νερό δεν σημαίνει ότι γίνεται μεγαλύτερη κατακράτηση υγρών, αλλά ότι ο οργανισμός αποβάλλει το πλεονάζον, μαζί με τις τοξίνες, πιο εύκολα.

Κινηθείτε: Ακόμη κι αν καταναλώνετε όλες τις κατάλληλες τροφές, αν κάνετε καθιστική ζωή, χωρίς κανένα ίχνος δραστηριότητας, το πιθανότερο είναι να δημιουργηθούν αέρια που θα σας προκαλούν φούσκωμα. Γι’ αυτό βάλτε στόχο να κάνετε κάποιου είδους άσκηση καθημερινά.