Η αληθινή ιστορία πίσω από το πρώτο γυμναστήριο για την LGBTQ κοινότητα

queer-gym
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ονομάζεται Queer Gym, εδρεύει στην Καλιφόρνια, και ειδικεύεται ακόμη και σε προπονήσεις για για άτομα που προετοιμάζονται για αλλαγή φύλου.

«Έπαιξα κολεγιακό μπάσκετ στο Dominican University της Καλιφόρνια, συνεπώς η γυμναστική ήταν πάντα σημαντικό μέρος της ζωής μου. Αλλά όταν αποφοίτησα και σταμάτησα να αθλούμαι, το σώμα μου γέμισε περισσότερα από 35 κιλά επιπλέον μέσα σε ένα χρόνο», λέει η Νathalie Ηuerta, ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια του πρώτου γυμναστηρίου στον κόσμο ειδικά για την κοινότητα LGBTQ, εξηγώντας το πώς πήρε την απόφαση να δημιουργήσει το Queer Gym, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Women’s Health«Δεν είχα ιδέα τι ήθελα να κάνω με τη ζωή μου, αλλά ήξερα ότι ήθελα να χάσω βάρος. Έτσι, το καλοκαίρι του 2015 γράφτηκα σε ένα τοπικό γυμναστήριο, και δούλεψα το σώμα μου πολύ εντατικά, με αποτέλεσμα ο διευθυντής του γυμναστηρίου (και φίλος μου, ο οποίος γνώριζε την ακτιβιστική δραστηριότητά μου στην LGBTQ κοινότητα της Καλιφόρνιας), μου ζήτησε να εργαστώ εκεί ως προπονήτρια -επειδή είχα πτυχίο άσκησης και αθλητικής ιατρικής, αλλά παράλληλα μιλούσα Ισπανικά, που ήταν δύο πράγματα που έψαχνε. Μου άρεσε η ιδέα και συμφώνησα, με αποτέλεσμα το γυμναστήριο να αποκτήσει πελάτες που σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα πήγαιναν εκεί». 

Όσο πιο gay friendly ένα γυμναστήριο, τόσο πιο trendy; Η Ηuerta απαντά: «Με την πάροδο λίγων μηνών, η αίθουσα με τα βάρη άρχισε να γίνεται πόλος έλξης για κάθε άτομο που ανήκε ή που υποστήριζε την LGBTQ κοινότητα -συμπεριλαμβανομένων και των τρανσέξουαλ-, όμως υπήρχε και ένα μεγάλο μέρος straight πελατών, που δεν ήθελαν να βρίσκονται στα ίδια αποδυτήρια ή στις ίδιες συνεδρίες με βάρη ή αερόμπικ. Αυτό, λειτούργησε ως τροχοπέδη, τουλάχιστον όσον αφορούσε στην δική μου θέση ως προπονήτρια στο συγκεκριμένο γυμναστήριο». 

Πώς ήρθε η τελική απόφαση για το Queer Gym: «Όταν άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο για έναν ασφαλή χώρο γυμναστικής χωρίς σεξουαλικούς αποκλεισμούς, όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης που προέκυπταν σχετίζονταν με το πορνό. Εκεί, ένιωσα να θέλω να κάνω πίσω, αλλά εκείνη ακριβώς ήταν η στιγμή που μπήκε ο σπόρος της επιχειρηματικότητας στο μυαλό μου: Ένα γυμναστήριο αποκλειστικά για Queers. Χωρίς την πιθανότητα να λάβω δάνεια από κράτος και τράπεζες, η μόνη διέξοδός μου ήταν το crowdfunding  μέσω των social media, όπου πραγματικά με βοήθησε να κάνω το μεγάλο βήμα και να ανοίξω το πιο αυθεντικό γυμναστήριο για LGBTQ fans στις ΗΠΑ. Η αποστολή μας στο The Queer Gym είναι να δημιουργήσουμε υγιείς, χαρούμενους και καλογυμνασμένους ανθρώπους άσχετα με τις σεξουαλικές τους επιλογές, φροντίζοντας να έχουμε πολύ υψηλή ποιότητα παροχών και υπηρεσιών, ιδανικά προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε μέλους -ακόμη και σε αγόρια ή κορίτσια, που πρόκειται να υποβληθούν σε επεμβάσεις αλλαγής φύλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη σωματοδομή τους, αλλά και στην ψυχολογία τους», λέει η Ηuerta. 

Λεφτά βγαίνουν; «Δέκα χρόνια μετά την ίδρυση του Queer Gym, μπορώ να πω ότι τα έσοδα είναι ικανά για να καλύπτουν τις ανάγκες λειτουργίας και εξοπλισμού του γυμναστηρίου, μαζί με έναν αξιοπρεπέστατο μισθό για κάθε εργαζόμενο. Προσωπικά, μου αρκεί το ότι μπορώ να επιβιώνω χωρίς να εξαρτώμαι από κανέναν, και να διασφαλίζω ότι οι κοινωνικές εκδηλώσεις και πολλές άλλες ακτιβιστικές δράσεις μας, μπορούν να υποστηρίζουν την LGBTQ κοινότητα χωρίς κανένα δολάριο από κρατικές ή άλλες επιχορηγήσεις». 

THE BEAUTY TEAM