Συμβουλές για αγέραστο look από την Penelope Cruz

sumboules-gia-agerasto-look-apo-tin-penelope-cruz
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Τι λέει για το κάπνισμα, το αλκοόλ, τη ζάχαρη, τις μάσκες και τα serum -και πώς θα μπορούσε να ήταν μια επιτυχημένη κομμώτρια.

Η 46χρονη ηθοποιός με τους εμβληματικούς ρόλους της σε ταινίες όπως Vicky Cristina Barcelona, Vanilla Sky και -ναι- οι Πειρατές της Καραϊβικής, είναι επίσης πολύ δημοφιλής στους κύκλους της παγκόσμιας βιομηχανίας ομορφιάς χάρη σε μια επιδερμίδα που διατηρεί αψεγάδιαστη ακόμη και στο απόγειο της ωριμότητάς της. Αναρωτιέστε ποια είναι τα μυστικά της Penelope Cruz, η οποία εκτός των άλλων είναι το κεντρικό πρόσωπο της γαλλικής μάρκας Lancôme εδώ και χρόνια;

Ξέκοψε εντελώς από κάπνισμα, αλκοόλ, ζάχαρη και γλουτένη: Σε συνέντευξή της στη βρετανική Vogue η Cruz έχει πει ότι κάπνιζε έως οκτώ τσιγάρα την ημέρα, πάντα με συνοδεία κάποιου αλκοολούχου ποτού. Μόλις αποφάσισε να απέχει και από τα δυο, είδε πραγματικά τεράστια διαφορά στο δέρμα της. Σε μια άλλη συνέντευξή της στο InStyle, αποκάλυψε και τα προβλήματα που δημιουργούσαν στην επιδερμίδα της η ζάχαρη και η δυσανεξία της στη γλουτένη, βρίσκοντας θεαματική βελτίωση μέσω της αύξησης κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και ποιοτικών πρωτεϊνών, παράλληλα με αμέτρητα ποτήρια νερού σε καθημερινή βάση. 

Προσπαθεί να μην νοιάζεται για το πόσο όμορφη πρέπει να φαίνεται κάθε φορά, αλλά να απολαμβάνει τη διαδικασία: Η ηθοποιός νιώθει πιο γερασμένη και χωρίς ζωτικότητα όταν αφήνει το άγχος της δημόσιας εμφάνισής της να την κατακτά. «Στις παρουσίες μου σε κόκκινα χαλιά ή άλλες σημαντικές δημόσιες εκδηλώσεις, το άγχος για το πώς θα δείχνω άψογη, φρέσκια, όμορφη και σωστά χτενισμένη, δημιουργούσε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήθελα. Αυτό που κατάλαβα με τα χρόνια είναι ότι η αληθινή ομορφιά πηγάζει μέσα από την ηρεμία και τη γαλήνη των συναισθημάτων. Κάτι που βιώνω καθημερινά μέσα από ιεροτελεστίες φροντίδας της επιδερμίδας μου, οι οποίες λειτουργούν ως διαλογισμός ομορφιάς», είπε στο InStyle η Penelope, και εξήγησε: «Με τη βοήθεια του προσωπικού μου φίλου (σ.σ.: και φημισμένου makeup artist) Hung Vanngo, έμαθα να αναγνωρίζω την ποιότητα της επιδερμίδας μου, και πώς αυτή συμπεριφέρεται όταν είμαι αγχωμένη, άυπνη ή κουρασμένη, χρησιμοποιώντας μια sheet mask μάσκας με πολλαπλά οφέλη βαθιάς ενυδάτωσης, εξισορρόπησης του τόνου της επιδερμίδας και συσφιγκτική δράση». Ταυτόχρονα, η Cruz δεν παραλείπει να μιλά για την εμμονή της στα serum, με πιο αγαπημένο της προϊόν να είναι το Advanced Genifique Youth Activating Serum της μάρκας που πρεσβεύει. «Το βασικό συστατικό του συγκεκριμένου ορού είναι το εκχύλισμα bifidus, το οποίο βοηθά στην προστασία του φραγμού του δέρματος διατηρώντας το απαλό και λαμπερό», λέει η ηθοποιός.

Όσο για τα υπέροχα μαλλιά της, έχουν... ρίζες στην μαμά της: H Encarna Sánchez υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς hairdressers της Ανδαλουσίας, διατηρώντας επί πολλές δεκαετίες ένα σαλόνι κομμωτικής μέσα στο οποίο η μικρή κόρη της, η Penelope, βρισκόταν όλη μέρα. «Εκεί είδα για πρώτη φορά τι σημαίνει αληθινή μεταμόρφωση μιας γυναίκας, βλέποντας να μπαίνει στο κομμωτήριο σαν απλή νοικοκυρά και να βγαίνει σαν ντίβα, με όση υπερηφάνεια συνοδεύει αυτή την αίσθηση», λέει η Cruz στη Vogue. «Εκεί μέσα μυήθηκα στα κρυφά μυστικά της haute coiffure, και πώς μερικές τεχνικές φροντίδας, βαφής και χτενίσματος των μαλλιών, μπορούν να κάνουν κάθε γυναίκα να νιώθει τεράστια αυτοπεποίθηση. Πιθανότατα να ήμουν σήμερα μια πολύ καλή επαγγελματίας κομμώτρια, εάν είχα αποτύχει ως ηθοποιός».

THE BEAUTY TEAM