Πρέπει να απλώνετε πρώτα το foundation ή το concealer;

prepei-na-aplonete-prota-to-foundation-i-to-concealer-to-concealer
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Το αιώνιο δίλημμα στη ρουτίνα μακιγιάζ λύνεται από δυο master makeup artists.

Είστε από αυτές που εφαρμόζουν πρώτα τη βάση του μακιγιάζ και μετά χρησιμοποιείτε το concealer για να προσθέσετε επιπλέον κάλυψη στις περιοχές που το χρειάζονται, ή ανήκετε σε εκείνες που απλώνουν τις δυο φόρμουλες αντίστροφα;

«Η εφαρμογή και των δύο προϊόντων με τη σωστή σειρά δίνει πραγματικά μια ισορροπημένη εφαρμογή στο μακιγιάζ, κάνοντάς το να δείχνει φυσικό και αψεγάδιαστο», λέει η Debbie Finnegan, καλλιτεχνική διευθύντρια στην MAC Cosmetics. «Εάν εφαρμόσετε το concealer πριν το foundation, το πρώτο τείνει να εξαφανιστεί όταν προστεθούν οι στρώσεις makeup, οπότε δεν προσφέρετε τέλεια κάλυψη. Η σωστή σειρά εφαρμογής πρέπει πάντα να ξεκινά με foundation, στη συνέχεια concealer, μετά ένα κρεμώδες ρουζ και αν δεν θέλετε περίσσεια γυαλάδα ολοκληρώστε με μια διάφανη πούδρα, η οποία δρα και ως σταθεροποιητής του μακιγιάζ σας», συμβουλεύει. 

  Ο Warren Dowdall, καλλιτεχνικός διευθυντής της Bobbi Brown Cosmetics, συμφωνεί με την βασική σειρά εφαρμογής, αλλά προσθέτει το εξής σημαντικό: «Τα πάντα εξαρτώνται όχι από το ποιο προϊόν έχετε συνηθίσει να απλώνετε πρώτο, αλλά από την περιοχή που θέλετε να καλύψετε. Προσωπικά, ξεκινώ πάντα διορθώνοντας με concealer την περιοχή κάτω από τα μάτια, επιλέγοντας φόρμουλες που είναι ενυδατικές και θρεπτικές. Δεν εφαρμόζω ποτέ foundation εκεί, επειδή είναι τόσο λεπτό δέρμα που το αποτέλεσμα θα φαίνεται βαρύ, ενώ κινδυνεύετε να εμφανίσετε λεπτές γραμμές αφυδάτωσης. Αλλά όταν πρόκειται για περιοχές του προσώπου που εμφανίζουν κηλίδες ή υπερχρωματισμό, είναι προτιμότερο να εφαρμόζετε concealer μετά τη βάση, ώστε να προσδώσετε ένα φυσικό φινίρισμα και μια απόλυτα ασφαλή κάλυψη». 

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM