Η Emma Stone, οι κρίσεις πανικού και το στρες του Covid-19

i-emma-stone-akomi-paleuei-me-to-stres-tou-covid-19
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Τι αποκαλύπτει -και συμβουλεύει- η ίδια για τις στρατηγικές που ακολουθεί για να ξεπεράσει τις κρίσεις πανικού.

Εάν έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με το τσουνάμι άγχους που προκάλεσε η πανδημία, δεν είστε μόνοι. Όπως και εκατομμύρια άλλα άτομα σε όλο τον πλανήτη, έτσι και η Emma Stone, εξακολουθεί να νιώθει εξαιρετικά ανασφαλής. Ωστόσο, μέσα από δηλώσεις στα social media, αλλά και την ενεργή συμμετοχή της στην διαδικτυακή εκστρατεία #WeThriveInside του Child Mind Institute (σ.σ.: ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην βελτίωση των προβλημάτων ψυχικής υγείας και μαθησιακών διαταραχών σε παιδιά), η δημοφιλής ηθοποιός ήταν απρόσμενα ειλικρινής με τις κρίσεις πανικού που βιώνει ακόμη και σήμερα -εξαιτίας του κορωνοϊού-, ενώ αποκάλυψε τους δικούς της τρόπους άμυνας, οι οποίοι μπορεί να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για όλους

 Διάβασμα: Η ηθοποιός είπε ότι χρησιμοποιεί τον ελεύθερο χρόνο της στο σπίτι για να ανακαλύψει νέους συγγραφείς, οι οποίοι της ανοίγουν νέους δρόμους και κόσμους που δεν γνώριζε πριν. «Τα οφέλη της ανάγνωσης στην ψυχική υγεία δεν είναι αστείο, αλλά ένα επιστημονικά επιβεβαιωμένο γεγονός. Οποιοσδήποτε βιβλιοφάγος θα σας πει ότι η ανάγνωση μπορεί να είναι εξαιρετικά χαλαρωτική, βελτιώνοντας τα συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τα επίπεδα ενσυναίσθησης», λέει η Emma Stone.

Διαλογισμός: «Πρόκειται για μια απλή και γαλήνια τακτική, η οποία εφαρμόζεται με 10 έως 20 λεπτά πλήρους ηρεμίας από εξωτερικούς παράγοντες και με έμφαση στις βαθιές αναπνοές. Αν δεν δοκιμάσετε το διαλογισμό, δεν θα μάθετε ποτέ πόση δύναμη έχει να επηρεάσει θετικά τα μέρη του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για τη σκέψη και τα συναισθήματα», συμβουλεύει η Stone.  

Άσκηση, με έμφαση στις χορευτικές παραλλαγές της: «Γνωρίζετε ήδη ότι η γυμναστική είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για τη διαχείριση πολλών προβλημάτων της ψυχικής υγείας -και πιο συγκεκριμένα για τις κρίσεις πανικού», λέει η ηθοποιός, και συνεχίζει: «Αλλά εκείνη η άσκηση, που συνδυάζει την κίνηση του σώματος μέσα από συγχρονισμένες κινήσεις μετά μουσικής, μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα οφέλη στον εγκέφαλο, συμβάλλοντας στην άμεση αύξηση των επιπέδων της σεροτονίνης -της κυριότερης ορμόνης που θωρακίζει το σώμα και την ψυχή από το στρες». 

THE BEAUTY TEAM