Πώς το θαλασσινό νερό νικά την ακμή

pos-to-thalassino-nero-nika-tin-akmi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ένα super model και ένας κορυφαίος δερματολόγος εξηγούν.

Μερικές φορές τα καλύτερα κόλπα ομορφιάς έρχονται από εκεί που δεν τα περιμένεις. Για παράδειγμα, το top model Hailey Bieber, μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram μια σημαντική διαφορά που είδε στο (ακνεϊκό) δέρμα της μόλις πέρασε λίγη ώρα στο θαλασσινό νερό. «Το πρόσωπό μου έγινε πιο λείο και καθαρό μετά από μερικές βουτιές», έγραψε, ενώ βρίσκεται σε καλοκαιρινές διακοπές.Όντως, το θαλασσινό νερό είναι ένας φυσικός τρόπος για να καταπολεμηθεί η ακμή; Τι έχει να πει η επιστήμη γι’ αυτό; 
Σύμφωνα με τον Dr. Joshua Zeichner, διευθυντή δερματολογίας και κοσμητικής ιατρικής στο Mount Sinai Hospital της Νέας Υόρκης, το νερό της θάλασσας περιέχει υψηλά επίπεδα αλατιού, το οποίο έχει απολεπιστικό αποτέλεσμα στο δέρμα, ενώ υπάρχουν αρκετές αναφορές ότι το θαλασσινό νερό μπορεί να μειώσει αισθητά πολλές δερματικές παθήσεις, όπως η ακμή.
«Το χλωριούχο νάτριο, ο κύριος τύπος αλατιού που βρίσκεται στους ωκεανούς, έχει επίσης αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων βακτηρίων που προκαλούν ακμή στο δέρμα. Βοηθά στην απομάκρυνση της των περιττών ελαίων από το δέρμα, καθαρίζει και συσφίγγει τους ανοιχτούς πόρους, και με αυτό τον τρόπο ξεραίνονται τα σπυράκια», λέει ο Dr. Zeichner στο περιοδικό TeenVogue.

Το βέβαιο είναι ότι η υπερβολική θερμότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να αναζωπυρώσει πολλά δερματικά προβλήματα, συνεπώς και την ακμή, αλλά όπως έγραψε η Hailey Bieber σε ανάρτησή της, «Μερικές φορές η φύση αποτελεί το απόλυτο κόλπο ομορφιάς :)». 
Ενώ ο Dr. Zeichner, προσθέτει: «Και δεν μιλάμε μόνο για τα ευεργετικά αποτελέσματα του θαλασσινού νερού στην ακμή. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η Νεκρά Θάλασσα, η οποία έχει υψηλότατα επίπεδα αλατιού συνδυαστικά με αυξημένη παραγωγή καλίου και μαγνησίου, μπορεί να αποτελέσει θεραπευτικό μέσο για παθήσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση». 

Να, λοιπόν, ένας σπουδαίος λόγος για να απολαύσετε τα μπάνια σας με το παραπάνω. Ευχαριστούμε, Hailey για τη συμβουλή.

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM