Ποια είναι τα σημεία του σώματος που ξεχνάτε να βάλετε αντηλιακό

poia-einai-ta-simeia-tou-somatos-pou-ksexnate-na-balete-antiliako
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

S.O.S.: Αστράγαλοι, δάχτυλα ποδιών, αυχένας, αυτιά, μαλλιά και χείλη, ζητούν την αυξημένη προσοχή σας.

Το έχετε πια εμπεδώσει. Κάθε μέρα, με ήλιο ή συννεφιά, στην πόλη, στην εξοχή, στην παραλία, στις βόλτες και στα σπορ δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε το αντηλιακό σας. Όμως, είστε σίγουρα σωστά προστατευμένες από την κορυφή μέχρι τα νύχια; Με τη βοήθεια της επιστημονικής ομάδας των εργαστηρίων Korres, παίρνουμε τα πράγματα με τη σειρά, ξεκινώντας από ψηλά.
 
Μαλλιά: Τα καπέλα είναι αποτελεσματική λύση για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από την παρατεταμένη έκθεσή τους στις ακτίνες UVA και UVB, αλλά οι μακριές εξωτερικές τούφες σπάνια καλύπτονται επαρκώς. Αυτό μεταφράζεται σε αφυδάτωση, αδύναμη και εύθραυστη τρίχα, σπασμένες άκρες με ψαλίδα, έντονο φριζάρισμα και φυσικά ξεθώριασμα, αφού ο ήλιος καταστρέφει τη μελανίνη και την κερατίνη των μαλλιών περίπου όπως το ντεκαπάζ. Οι φθορές είναι σαφώς πιο αισθητές και το styling σχεδόν ανέφικτο στα ήδη ταλαιπωρημένα από τις βαφές μαλλιά, ενώ τα ανοιχτόχρωμα και λεπτά είναι πιο επιρρεπή. Γι’ αυτό, το τακτικό ψέκασμα με ένα αντηλιακό σπρέι μαλλιών θα εξασφαλίσει τη ζωντάνια τους, ενώ η εφαρμογή μιας μάσκας ενυδάτωσης και θρέψης των μαλλιών μια φορά την εβδομάδα επιβάλλεται.

 Χείλη: Η συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου έχει ελάχιστη -έως και καθόλου- μελανίνη, γεγονός που καθιστά τα χείλη ακόμη πιο ευάλωτα σε πιθανή εμφάνιση μελανώματος. Η καλύτερη λύση είναι η χρήση ενός lip balm με υψηλό SPF, που όχι μόνο προστατεύει τα χείλη από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά ταυτόχρονα παρέχει διαρκή ενυδάτωση. Μπορείτε να το φορέσετε και κάτω από το κραγιόν σας, ανανεώνοντας το όσο πιο συχνά γίνεται στη διάρκεια της ημέρας.
 
Αυτιά και αυχένας: Κοντά, καρέ, μακριά σε κότσο ή αλογοουρά, όποια κουπ και στιλ μαλλιών επιλέξετε, ο αυχένας και τα αυτιά σας μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο, και χωρίς καν να το υποψιάζεστε. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, τα αυτιά ανήκουν στα σημεία υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση χρόνιων, δερματικών βλαβών, όπως η ακτινική ή ηλιακή υπερκεράτωση, ενώ ο αυχένας –ο οποίος παραμένει ένα σημαντικά μεγάλο κομμάτι του δέρματος- απειλείται έντονα. Για αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές επιλέξτε ένα αντηλιακό υψηλού δείκτη σε μορφή σπρέι, ώστε να απλώνετε παντού και χωρίς την ανάγκη επάλειψης –το ίδιο προϊόν, που πιθανώς επιλέγετε και για την πλάτη σας.
 
Δάχτυλα ποδιών και αστράγαλοι: Το καλοκαίρι κυκλοφορούν παντού γυμνά, ακόμη και όταν φοράτε σαγιονάρες, σανδάλια ή πέδιλα. Και σπάνια θα σκεφτείτε ότι ένα μελάνωμα μπορεί να χτυπήσει σ’ αυτά τα κατώτερα σημεία του σώματος. Αλλά σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, ο εντοπισμός του μελανώματος στις περιοχές αυτές γίνεται συνήθως με καθυστέρηση, κάτι που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την κακή εξέλιξη των ασθενών με την εν λόγω κακοήθεια. Κάθε φορά που απλώνετε αντηλιακό στα μαλλιά, τον αυχένα, τα αφτιά, το πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα σας, μην ξεχνάτε τους αστραγάλους και τα δάχτυλα των ποδιών -σε γενναίες ποσότητες.

THE BEAUTY TEAM