Τρεις τροφές που οι άντρες χρειάζονται λίγο παραπάνω

maura-fasolia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Βάλτε τες στο πιάτο, σήμερα κιόλας!

Σε γενικές γραμμές είναι μύθος ότι οι άντρες και οι γυναίκες πρέπει να ακολουθούν διαφορετική διατροφή. Σίγουρα οι θερμίδες διαφέρουν, αλλά οι υγιεινές τροφές, είναι υγιεινές και για τα δύο φύλα. Υπάρχουν, όμως, κάποιες τροφές και θρεπτικές ουσίες που οι άντρες μπορεί να μην καταναλώνουν πολύ ενώ θα έπρεπε. Όπως οι παρακάτω.

Μαύρα φασόλια
Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι επιλέγοντας περισσότερη φυτική πρωτεΐνη στη διατροφή μας, μειώνουμε τις περιπτώσεις καρδιαγγειακών παθήσεων στο μέλλον. Σύμφωνα, όμως, με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology, οι περισσότεροι άντρες συνδέουν την πρωτεΐνη αποκλειστικά με το κρέας, περισσότερο από τις γυναίκες, με πολλούς να καταλήγουν να καταναλώνουν κοτόπουλο και αυγά σε καθημερινή βάση. Τα μαύρα φασόλια, όμως, αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεΐνης με 9 γραμμάρια ανά μερίδα και ταυτόχρονα είναι πλούσια σε ανθεκτικό άμυλο το οποίο εξισορροπεί τις επιπτώσεις μια διατροφής που βασίζεται σε πολύ κρέας.

Σκουμπρί
Αν και η αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων με ιχθυέλαιο στη συνολική υγεία είναι υπό συζήτηση, πρόσφατη δανέζικη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network τα συνέδεσε με περισσότερη ποσότητα σπέρματος σε νεαρούς άντρες. Αντί, όμως, να λαμβάνετε συμπληρώματα, μπορείτε να πάτε κατευθείαν στην πηγή και να επιλέξετε σκουμπρί ή σολομό που είναι πλούσια σε καλά λιπαρά και αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης D, που έχει συνδεθεί με παραγωγή τεστοστερόνης και διατήρηση μυϊκής μάζας.

Καρύδια
Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Biology of Reproduction, οι υγιείς άντρες που κατανάλωναν 75 γραμμάρια καρύδια την ημέρα για 12 εβδομάδες, είδαν βελτίωση στην κινητικότητα και ζωτικότητα του σπέρματός τους, χωρίς αξιοσημείωτες αλλαγές στο βάρος τους. Όπως όλα τα καλά λιπαρά, έτσι και τα καρύδια είναι πλούσια σε σημαντικά μέταλλα που βοηθούν στη διατήρηση υγιούς μυϊκής λειτουργίας.