Εντατική ενυδάτωση θερινής νυχτός

entatiki-enudatosi-therinis-nuxtos
ΤΡΙΤΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ένας μικρός οδηγός ολικής επαναφοράς της φυσικής υγρασίας στο δέρμα, κάθε βράδυ των διακοπών.

Το πρωινό ξύπνημα με ένα απαλό, λαμπερό και αφράτο δέρμα σαν του μωρού είναι ένα όνειρο για κάθε γυναίκα. Όμως τις ημέρες του καλοκαιριού, και ιδίως των διακοπών, αυτό το όνειρο σπάνια επιτυγχάνεται επειδή όσο περισσότερο εκτίθεστε στον ήλιο -και όσο πιο πολύ αποκτάτε την πολυπόθητη μπρονζέ όψη-, τόσο μεγαλύτερη είναι η αφυδάτωση που έχει υποστεί το δέρμα σας. Αλλά δεν είναι μόνο η φυσική υγρασία αυτό που χάνετε, σημειώνουν οι δερματολόγοι. 
Οι ελεύθερες ρίζες συνεχίζουν να κάνουν ζημιές ώρες μετά την έκθεση του δέρματος στον ήλιο, οπότε ο συνδυασμός αφυδάτωσης και ελευθέρων ριζών επιταχύνουν τη διαδικασία πρόωρης γήρανσης. Να, ένας πολύ σοβαρός λόγος για να επιμείνετε σε μια ρουτίνα αποθεραπείας μετά το ηλιοβασίλεμα. 
Μια συστηματική φροντίδα του δέρματός σας στο τέλος μιας καλοκαιρινής ημέρας, απ’ τη μια θεραπεύει δερματικές βλάβες όπως εγκαύματα, ξηρότητα και ξεφλούδισμα, ενώ απ’ την άλλη, ενισχύει τα κύτταρα να αφομοιώσουν τα ευεργετικά οφέλη του ζωοδότη ήλιου. Συν ότι χαρίζει μια αίσθηση απόλυτης υγείας και ευεξίας την ώρα που πέφτετε για ύπνο πολλαπλασιάζοντας την ομορφιά της επιδερμίδας σας το επόμενο πρωί.

 Αν θέλετε να ξυπνάτε κάθε μέρα με ένα λαμπερό και ξεκούραστο δέρμα, ακολουθήστε τα βήματα που θα τελειοποιήσουν τη νυχτερινή σας ρουτίνα, και που θα δουλεύουν ευεργετικά -και πολύ απολαυστικά- για την ομορφιά σας ενώ εσείς κοιμάστε.

- Αφού καθαρίσετε καλά το πρόσωπό σας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε toner, επειδή βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας pH του δέρματος μετά από την έκθεση στον ήλιο, σφίγγει τους πόρου, και το πιο σημαντικό, επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση των υπόλοιπων προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας.

- Στη συνέχεια, απλώστε έναν ορό ενίσχυσης της ενυδάτωσης γεμάτος αντιοξειδωτικά, ρετινόλη, πεπτίδια, αυξητικούς παράγοντες, άλφα και βήτα υδροξυλικά οξέα, όλα σε συμπυκνωμένη σύνθεση. Εντάσσοντας ένα serum στη βραδινή ρουτίνα ενυδάτωσης είστε σίγουρες ότι παρέχετε ολοκληρωμένη αντιγηραντική και ενυδατική φροντίδα, η οποία δρα ευεργετικά και πολύ βαθιά στο κουρασμένο δέρμα. Ο ορός με βάση το νερό είναι ιδανικός για λιπαρές επιδερμίδες ενώ ο ορός με βάση το λάδι είναι ιδανικός για πιο ξηρές επιδερμίδες. 

- Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η εφαρμογή κρέμας ματιών, όχι μόνο γιατί δεν θέλετε να έχετε μαύρους κύκλους ή πρησμένα μάτια μόλις ξυπνάτε, αλλά κυρίως επειδή το εξαιρετικά λεπτό δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο και ευάλωτο στην ηλιακή ακτινοβολία, κάτι που σημαίνει ότι αφυδατώνεται και γερνά πολύ πιο γρήγορα από κάθε άλλο σημείο του προσώπου -εμφανίζοντας ορατές ρυτίδες και σημάδια έκφρασης ακόμη και μέσα σε ένα μήνα διακοπών. 

 
- Η ιεροτελεστία εντατικής περιποίησης ολοκληρώνεται με μια πλούσια και θρεπτική ενυδατική κρέμα νύχτας. Αυτά τα προϊόντα συνήθως περιέχουν δραστικές ουσίες σε υψηλότερες περιεκτικότητες από τις ενυδατικές ημέρας, δρώντας αποτελεσματικά στην πιο αποδοτική στιγμή: την ώρα του ύπνου, δηλαδή τότε που τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται φυσιολογικά και χωρίς τις απειλές της ηλιακής ακτινοβολίας. Επίσης, η ελαφρώς λιπαρή φόρμουλά τους είναι εκείνη η οποία παρέχει όλα τα απαραίτητα λιπίδια που χάνονται μέσα στη μέρα εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο, της εφίδρωσης, του μακιγιάζ, των ρύπων και του στρες, προάγοντας μέσα σε οκτώ ώρες καλού ύπνου την ιδανική διαδικασία ενυδάτωσης των κυττάρων. 

THE BEAUTY TEAM