Ραντεβού: ποια είναι τα κορυφαία λάθη ανδρών και γυναικών

rantebou-poia-einai-ta-korufaia-lathi-andron-kai-gunaikon

ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Μια καινούρια γνωριμία, αν μη τι άλλο, είναι αναζωογονητική, τονώνει την αυτοπεποίθηση και δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις να… παραμυθιαστείτε για το μέλλον. Αμάν, τι λάθος έκανα πάλι;

Και εκεί που όλα πάνε όμορφα και ωραία αποφασίζετε (ασυναίσθητα ελπίζω) να βγάλετε τον κακό «εργένικο και εμμονικό» εαυτό σας. Με απλά λόγια, να κάνετε όλα αυτά τα λάθη που, ενώ είχατε όλα τα φόντα να σπάσετε τη γκαντεμιά της μοναξιάς σας, σας οδηγούν στο να μείνετε για μία ακόμη φορά με την απορία: τι έκανα πάλι; Καλή η αποδοχή (ότι κάτι κάνατε εσείς δηλαδή), αλλά μήπως ήρθε η ώρα να…συμμορφωθείτε;

Λάθος 1ο: Το παιχνίδι

Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι στην αρχή μίας εν δυνάμει σχέσης είναι γοητευτικό αλλά μήπως το παρακάνετε; Κανόνας νούμερο 1: Όταν πρόκειται για τα πρώτα ραντεβού, δηλαδή αυτά που δε γνωρίζετε ούτε τις αντοχές, ούτε το χιούμορ, πόσο μάλλον την προσωπικότητα του άλλου, καλό είναι να ξέρετε ότι όλοι (μα όλοι) φοβούνται την απόρριψη.

Άρα αυτά τα παιχνιδάκια εξουσίας τύπου «Το Σάββατο μπορείς; όχι, όχι, Την Κυριακή μπορείς; όχι, όχι, Παρασκευή μπορείς; μπορώ, μπορώ, αλλά δεν μπορώ εγώ», καλό είναι να τα αφήσετε στην άκρη. Η ουσία είναι μία: αν όντως θέλετε να τον/την δείτε απλά κάντε το χωρίς να σκέφτεστε «αν το παίξω δύσκολος/η, θα με κυνηγήσει». Και ο λόγος είναι απλός: ναι ίσως στην αρχή ένα κυνήγι να πέσει (και αυτό είναι καλό), αλλά σας εγγυώμαι ότι πολύ σύντομα το έτερον ήμισυ θα βαρεθεί και θα ψάξει για νέες πιο διαθέσιμες …πορτοκαλιές.

Λάθος 2ο: Έλεος με τους πρώην

Η ιστορία έχει αποδείξει (αδόκιμος ο όρος αλλά δημιουργεί δραματική ατμόσφαιρα) ότι οι πρώην λέγονται πρώην γιατί πολύ απλά δηλώνουν παρελθόν. Είτε χωρίσατε από επιλογή είτε από ανάγκη, είτε πάλι για τον οποιοδήποτε λόγο, ο/η νέα γνωριμία δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να ακούει τη μίζερη ιστορία που έχετε να διηγηθείτε για μία τελειωμένη σχέση, με έναν άνθρωπο που στο κάτω κάτω της γραφής δε γνωρίζει καν.

Υ.Γ αν εμπίπτετε στην περίπτωση που ο/η πρώην γνωρίζει τον/την wannabe νυν, τότε αυτό είναι το τελευταίο που θα πρέπει να σας απασχολεί.

Λάθος 3ο: Ναι, αλλά τι σημαίνει;

Η εμμονή και η υπερανάλυση δε βοήθησαν ποτέ κανέναν. Αν έχετε ήδη βγει ένα ραντεβού και αφιερώνετε την επόμενη μέρα αναλύοντας από την κάλτσα και τον τρόπο που έπιασε το πιρούνι, μέχρι την οδοντογλυφίδα που (δεν ) χρησιμοποίησε και την ιστορία για κάτι φίλους του /της (άσχετους πάντα), τότε χάσατε.

Αφήστε τον άνθρωπο να ηρεμήσει (γιατί σίγουρα θα τον έχει πιάσει λόξυγκας) και «ξεκολλήστε» το κεφάλι σας από τις εμμονές. Ορισμένες φορές όταν κάποιος κάνει ή λέει κάτι, απλά το κάνει και το λέει, δεν εννοεί ή υπονοεί τίποτα παραπάνω με σκοπό να σας μπερδέψει. Σοκαριστικό, ε;

Λάθος 4ο: Το μέλλον μαζί…ή χώρια

«Πόσα παιδιά θέλεις να κάνεις; Και που θα πας διακοπές το καλοκαίρι; Πόσα δωμάτια θα έχει το σπίτι σου σε 10 χρόνια;» Επειδή το ραντεβού σας δεν είναι ούτε ο φωτεινός παντογνώστης, ούτε ο μάντης Κάλχας για να προβλέπει το μέλλον του, καλό θα ήταν να απέχετε από τέτοιου είδους, όχι μόνο ανόητες αλλά και άσχετες ερωτήσεις.

Ειδικά μάλιστα, στα πρώτα ραντεβού μην τον/την «πρήζετε» με σχέδια για το μέλλον, γιατί σας βλέπω να κλείνετε εισιτήρια για ρομαντικό προορισμό σε…μονόκλινο. Έστω όμως και αν σας απαντήσει για παράδειγμα 2 στην πρώτη ερώτηση, Κρήτη στη δεύτερη και 5 στην τρίτη, εσείς τώρα σιγουρευτήκατε ότι βρήκατε το έτερόν σας ήμισυ και «έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα»;

Λάθος 5ο: Τι δεν καταλαβαίνεις;

Αν δεν έρθει στο ραντεβού, δε σημαίνει ότι του/της έτυχε μία πανωλεθρία, που ενώ ήθελε διακαώς να σας συναντήσει, τον έδεσαν χειροπόδαρα και δεν τα κατάφερε (οκ, υπάρχουν και εξαιρέσεις, αν και όχι τόσο εξειδικευμένες).

Η αιτιολογία που θα χρησιμοποιήσει κάποιος/α για να μην εμφανιστεί, συνήθως υποδεικνύει (μάλλον βροντοφωνάζει) ξεκάθαρα ότι απλά δε θέλει να έρθει. Συμβιβαστείτε με την απόρριψη και σταματήστε να παραμυθιάζεστε. Εξάλλου, πρώτο, δεύτερο άντε τρίτο ραντεβού ήταν, τι είχατε, τι χάσατε;

Λάθος 6ο: Τόση ειλικρίνεια πια

Ως υπέρμαχος της ειλικρίνειας κανονικά θα έπρεπε να επιμείνουμε σε μία προβολή του εαυτού σας με ευθύτητα και εντιμότητα. Αλλά (πάντα υπάρχει ένα αλλά) η «ποσότητα» της εντιμότητάς σας παίζει σημαντικό ρόλο. Αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά και μην ανακρίνετε τον άλλον/ την άλλη απαιτώντας σχεδόν με εισαγγελικό ύφος να σας πει την αλήθεια για οτιδήποτε άσχετο τον/ την ρωτάτε.

Επίσης, άλλο ευθύτητα, άλλο ειλικρίνεια, άλλο ωμότητα και άλλο αγένεια (λεπτομέρειες στα κατά τόπους βιβλιοπωλεία, στο διάδρομο με τα λεξικά).

Λάθος 7ο: Μα να θέλουμε τα ίδια πράγματα;

«Σ’ αρέσει η ροκ; Α, και μένα. Σ’ αρέσουν τα μακαρόνια; Α, και μένα. Σ’ αρέσει η αναρρίχηση; Α, και μένα». Αν βλέπετε το μοτίβο αυτό να εξελίσσεται μπροστά σας, τσάμπα την ώρα, την ενέργεια και τα λεφτά που δαπανήσατε για το ραντεβού. Καλύτερα να βγαίνατε με τον…καθρέφτη σας.

Και για να μην παρεξηγηθούμε, είναι ωραίο να έχετε κοινά στοιχεία με το έτερον ήμισυ to be, αλλά τόση ταύτιση πια καταντάει βαρετή. Εξάλλου, δεν έχετε ακούσει ότι τα ετερώνυμα έλκονται;

Λάθος 8ο: Άλλο λεπτά άλλο λεφτά

Λεπτά αισθήματα= ευγενικά. Λεφτά…αισθήματα= γιότ και αυτοκίνητα. Ξεκαθαρίστε τι από τα δύο θέλετε πριν βγείτε ραντεβού. Επίσης, στην περίπτωση που εσείς είστε ένας απόλυτα συνειδητοποιημένος άνθρωπος που αναζητά το άλλο του μισό, ενώ το ραντεβού σας θεωρεί ότι η αγάπη μετριέται με τα χρήματα (είστε σας κάνει δώρα, είτε στη χειρότερη των περιπτώσεων έχετε πετύχει το τζάκποτ του/της τσίπη) τότε είναι περιττό νομίζω να αναφέρουμε τι πρέπει να κάνετε: στα δεξιά σας βρίσκεται μία μεγάλη ξύλινη πόρτα. Ανοίξτε τη και φύγετε.

Tip μετά το ραντεβού: απομακρυνθείτε από το κινητό σας. Όσο και να το κοιτάτε, δε θα το κάνετε να χτυπήσει. Η δύναμη της σκέψης και η τεχνολογία είναι δύο παντελώς άσχετα πράγματα.