Ποια μάσκα χρειάζεται πραγματικά ένας άνδρας;

andras-maska-omorifias
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Εδώ, δε μιλάμε για μάσκες ...τρόμου (κατά του κορωνοϊού), αλλά για μάσκες που αναβαθμίζουν σε λίγα λεπτά την αρσενική γοητεία.

Οι γυναίκες δεν είναι τα μόνα άτομα στον πλανήτη που είναι επιρρεπή σε δερματικά προβλήματα. Οι άνδρες χρειάζονται επίσης παρόμοια βοήθεια, ακόμη κι αν κάποιοι είναι πολύ πεισματάρηδες για να το παραδεχτούν. 
Μια μάσκα προσώπου κατάλληλη για το ανδρικό δέρμα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία και την εμφάνισή του με μόνο μία χρήση την εβδομάδα, με στόχο να μειωθούν λεπτές γραμμές, ρυτίδες, λιπαρότητα, σπυράκια και φλεγμονές, και εντέλει να αυξηθεί η συνολική λάμψη και νεανικότητα της επιδερμίδας. 

Λίγα πράγματα σχετικά με τις ανδρικές μάσκες προσώπου: Η ανδρική επιδερμίδα ρυθμίζεται κυρίως από την ορμόνη τεστοστερόνη στην οποία οφείλεται η διαφορετική δομή της επιδερμίδας των αντρών έναντι αυτής των γυναικών, γεγονός που την καθιστά έως και 20% πιο παχιά και τραχιά. Απ’ την άλλη το ανδρικό δέρμα περιέχει περισσότερες ίνες κολλαγόνου, δημιουργώντας καλύτερο απόθεμα φυσικής υγρασίας στην επιδερμίδα.
Γι’ αυτό οι μάσκες προσώπου που είναι δημιουργημένες αποκλειστικά για άνδρες περιέχουν πιο δραστικά συστατικά από εκείνες των γυναικών, και ως εκ τούτου δεν απαιτούν μεγάλο χρόνο εφαρμογής -10 έως 20 λεπτά είναι αρκετά για να αναδείξουν ένα πιο αναβαθμισμένο αρρενωπό δέρμα. 
Αλλά, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις κούρες ομορφιάς των γυναικών, κάθε τύπος δέρματος χρειάζεται την κατάλληλη μάσκα. Παρακάτω, δείτε ποιες είναι οι πιο ευεργετικές επιλογές για κάθε άνδρα, ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες.

 - Μια από τις πιο δημοφιλείς μάσκες ανδρικής περιποίησης είναι εκείνη που καταπολεμά ακμή, ερυθρότητα και διογκωμένους πόρους. Μάλιστα, εκείνες οι φόρμουλες που περιέχουν στη σύνθεσή τους αιθέριο έλαιο από τανατσέτο (blue tansy oil ), εκχύλισμα από λευκό φλοιό ιτιάς και ένζυμα φρούτων, θεωρείται ως το πιο αποτελεσματικό μέσο για πρόληψη και θεραπεία κάθε δυσλειτουργίας ή φλεγμονής της ανδρικής επιδερμίδας. Μια τέτοια μάσκα κυκλοφορεί συνήθως σε ελαφριά υφή τζελ, η οποία προσφέρει μια υπέροχη αίσθηση δροσιάς και ανακούφισης κατά την εφαρμογή -φανταστείτε πόσο καλύτερα θα νιώθετε εάν την αποθηκεύετε στο ψυγείο. 

- Ολοένα και περισσότεροι άνδρες φαίνεται να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις μάσκες αργίλου -με κορυφαίο συστατικό τον πηλό μπεντονίτη. Αυτό και μόνο το ορυκτό, γνωστό για τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες, αρκεί για να ομαλοποιηθεί η όψη του δέρματος, να καθαριστεί σε βάθος, να απαλλαγεί από τις τοξίνες και να σφίξει τους πόρους χαρίζοντας πρωτόγνωρη  νεανική λάμψη. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε τη μάσκα αργίλου στο σώμα ή τα μαλλιά σας (όπου ειδικά εκεί αξίζει να προσθέσετε ξίδι μηλίτη, επειδή οι αντιμυκητιακές ιδιότητές του συμβάλλουν στην καταπολέμηση και το μετριασμό της πιτυρίδας και της φαγούρας του τριχωτού της κεφαλής. 

- Κατάλληλη για κανονικούς τύπους δέρματος, αλλά ακόμη πιο ευεργετική για  άτομα με ξηρό δέρμα, είναι μια μάσκα προσώπου η οποία περιέχει νιασιναμίδη –τη βιοενεργή μορφή της βιταμίνης Β3. Χάρη στις πανίσχυρες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της η νιασιναμίδη δρα αποτελεσματικά κατά των ελεύθερων ριζών, διατηρώντας την ανδρική επιδερμίδα πιο σφριγηλή και ελαστική, κάνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες λιγότερο ορατές. Μια τέτοια μάσκα συνήθως κυκλοφορεί σε ελαφριά τζελ υφή, η οποία μπορεί να φορεθεί για 20 λεπτά και στη συνέχεια να σκουπιστεί με μια κίνηση, ενώ θα διαπιστώσετε ότι τα αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται εάν επιλέξετε να την απλώνετε κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

THE BEAUTY TEAM